С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 683
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
О, със сигурност има и тъщи с такива претенции, но тук обсъждаме свекървите.
Акцентирах на думата "само" в поста ти за ключовете и дадох пример в обратната посока. Не правя опит да изместя темата към тъщите.

# 166
  • Бургас
Ще падна от смях с твоя свекър.  Joy Сигурно на теб не ти е смешно, де, но много забавно го описваш.

Не ми е забавно, защото са супер безотговорни. Все едно ни правят напук. Сега го ръчкаме свекъра да ходи да си плати здравните осигуровки, за да добие статус на здравно осигурен. Крачолът тук пак влиза в действие. Преди години така мрънкахме на свекито да си ги плати, тя само викаше "Да, да, трябва...." и накрая какво стана. Получи кръвоизлив в мозъка и аз бягах да й плащам осигуровките в НАП-а, за да могат да й направят животоспасяваща операция. За едните тъпи осигуровки и тяхната безотговорност такъв невероятен страх брах. Едва не припаднах на касата в болницата в София, като ми казаха, че статуса й излиза на "здравно неосигурена". Добре, че носех удостоверението от НАП, че е вече със статус здравно осигурена, че иначе щяха да ни върнат. Ама нали не са бягали свекърите да уреждат тези неща и затова им е толкова широко около врата. Все едно нямам свекъри, ами безотговорни и егоистични тийнейджъри, на които опявам да си пишат домашните  Tired

# 167
  • Варна
Бившата ми уж свекърва ( не допуснах поне тази грешка, да се омъжа за сина и) многооо ме обичаше. Като разбра, че ми е писнало от хойкането му и го изгоних беше в траур. Причината за нейната любов е много прозаична. Едно дете съм, със собствен апартамент и наследство още един в бъдеще. Много и се искаше да ме дои, ама аз съм тъпа и не разбрах  Laughing Като се замисля, не е виждала внучка си от 5 години май  newsm78

# 168
  • София
Е, как какво? Хипотетичният съпруг на нея й е син, а тя му е майка. това не се ли обясни вече? Детето ТРЯБВА да си остане с маминка, как иначе, кой ще я гледа нея на стари години, тя за какво го е раждАла. Естествено, снахата се изнася сама, гола и боса, както са я прибрали от улицата  Crazy Хипотетичните деца-внуци, също остават, защото снахата не я е еня за тях, тя само гледа да се докопа до ИМОТЪТ (90% от случаите порутена панелка), а и без това баба свеки ги отглежда, докато майка им ходи на работа (за развлечение).  Crossing Arms

Сега изясни ли се? Tired
Това е толкова тъпо и ограничено, че не е за коментиране. Така може да обобщава само човек, който други взаимоотношения не е видял Tired
Жалко за теб.

# 169
  • Бургас
Е, как какво? Хипотетичният съпруг на нея й е син, а тя му е майка. това не се ли обясни вече? Детето ТРЯБВА да си остане с маминка, как иначе, кой ще я гледа нея на стари години, тя за какво го е раждАла. Естествено, снахата се изнася сама, гола и боса, както са я прибрали от улицата  Crazy Хипотетичните деца-внуци, също остават, защото снахата не я е еня за тях, тя само гледа да се докопа до ИМОТЪТ (90% от случаите порутена панелка), а и без това баба свеки ги отглежда, докато майка им ходи на работа (за развлечение).  Crossing Arms

Сега изясни ли се? Tired
Това е толкова тъпо и ограничено, че не е за коментиране. Така може да обобщава само човек, който други взаимоотношения не е видял Tired
Жалко за теб.

Мисля, че горното беше написано иронично

# 170
  • София
Джулка, дупе да ти е яко с тия твои свекъри. Че нали се сещаш с напредване на възрастта колко има да се вдетиняват.  ooooh!

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 13:18 от Тонкa*

# 171
  • София

Сега изясни ли се? Tired
Жалко за теб.

Ко? Нье!
 hahaha

# 172
Описаните/ иронично/ свекърви от ToHu_, за съжаление съществуват, макар и с леки вариации. Хубаво е, че не всички са такива

# 173
  • Бургас
Джулка, дупе да ти е яко с тия твои свекъри. Че нали се сещаш с напредване на възрастта колко има да се вдетиняват.  ooooh!

То дупето ми е яко. Портфейлът ми да е як  Laughing

# 174
  • София
Мис Джули, и аз го приех иронично, ама много ми се стори грубо Hug
Може би съм пристрастна, защото съм от "по-добрите свекърви" Joy, дето хич, ама хич нямат желание да съжителстват с младите, а и на ум не би ми дошло снахата гола и боса да гоня hahaha
Иначе много харесвам твойта житейска позиция, ама личният ми опит ми показва, че колкото са хаймани свекърите ти, накрая 100% вие ще им берете гайлето Money
[

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 14:40 от Lucie

# 175
  • София
Тонка Hug друго си е ротарианци, бре!
Голям кеф, да, ама ги заметох, че много се разприказвах.  Mr. Green

# 176
  • София
Мис Джули, и аз го приех иронично, ама много ми се стори грубо Hug
Може би съм пристрастна, защото съм от "по-добрите свекърви" Joy, дето хич, ама хич нямат желание да съжителстват с младите, а и на ум не би ми дошло снахата гола и боса да гоня hahaha

И аз разбрах, че е иронично, но и за мен беше прекалено грубо!  Peace Аз пък вярвам, че съм от "По-добрите снахи"  Sunglasses

# 177
В няколко поста има цитиране на моето име и коментар на мой по-язвителен пост. Това ме задължава отново да взема отношение по темата.  НЕ ОЧАКВАМЕ нито благодарност, нито грижи на старини заради дарени имоти и други материални подаръци /като коли, мебели и друга покъщнина/. И аз, и  съпругът ми държим да живеем отделно. На наша територия ни е по-спокойно.   НО ДЪРЖИМ НА ДОБРИТЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ със синове и снахи, защото те са нашите деца. Откакто са се родили, нашият живот беше и е посветен на тях. Снаха ни беше "Добре дошла", с другата  ще е същото, когато  дойде този момент. Пък те да се държат с нас сега или на старини, както намерят за добре. Провокативно или грубо отношение на снаха ни към мен е имало в някои моменти, но  не е в стила ми да й отговарям със същото. Това е.
Не държа да сте съгласни с мен.

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 00:23 от K.A.G.

# 178
Провокативно или грубо отношение на снаха ни към мен е имало в някои моменти, но  не е в стила ми да й отговарям със същото. Това е.
    Може би е станало мода да възпитаваме дъщерите си в идеологията, че свекървата е чудовище, дори преди още да са я срещнали. Само в тази тема, в която пишем не повече от 40-50 човека, има озлобени и нахъсани момичета, които дори нямат свекърви. Иска се малко повече от хъс и съзнание са собствените ни права, за да оцени човек кои действия на другата майка се дължат на различно възпитание и начин на живот, и кое отношение е насочено да уязви снахата.
     Не съм те чела подробно, K.A.G., не знам какви са отношенията със снаха ти, но ако провокативното поведение е било в началото на брака й, съвсем естествено е - тогава хората се опознават, инстинктивно всеки чувства територията си застрашена, има лек сблъсък на характери, навици, наместване на пластовете. В тези моменти и снахи, и свекърви не бива да прибързват с изводите за преднамереност и тенденциозност, а да си дадат шанс да се опознаят. И точно в този период мисля, че свекървата трябва да е по-толерантна, защото е по-зряла, с повече опит.

# 179
 K.A.G. , моят коментар беше, във връзка с това, че живеете в един двор( на една ръка разстояние) всички, което е чудесно, стига да се разбирате и това да ви харесва.
Но ако дойде следващата снаха и иска с другия син да си изградят свой собствен дом на друго място, проблем ли ще е това за вашите отношения?

Общи условия

Активация на акаунт