С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 414
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Снаха ми отваря навсякъде,хладилници ,шкафове ,интересно  е .Особено в хладилника,но не ми пречи.Някак когато е в тази посока ,се приема   с усмивка.Ако аз и отворя ще е друго...то за това не ходя де...

Това е разликата.

По принцип за децата ни всичко може,така върви животът напред,ние  сме отзад и  трябва така да си остане.

Да, за децата сме готови на всичко.  И правим грешки, без да искаме.  

# 721
И що, сина ти как ще отваря.То пък да чака да  и дам в ръцете всичко  дали е добре. Така се чувства в къщи и ме радва даже.Повече би ме дразнило да чака като чужда  и за солта и за  вилици..Може да си хареса нещо ,което аз не смятам за важно  и вкусно ,но за нея  да е такова.Борила съм се да ги уча да се обслужват и да не ме чакат ,като има в хладилника е за ядене.А не смятам снахите за чужди ,приемам и закуска в леглото и  шетане из шкафовете,те са ми деца.Разбира се със сигурност тя няма да  рови в компютъра ми или в бельото.Но за храна за мен е нормално да отвори.

# 722
Трещи ,дано ни прощават грешките,както ние  на своите родители.Всичко,което ме е  дразнило разбрах по-късно и приех,когато имах деца и аз.Дано и те ни разберат и простят,поне това съм доволна,че никой от нас не се сърди и  придиря с векове,минава ни   и продължаваме.
Винаги съм смятала,че раждаме и отглеждаме деца за да се учим от тях на нещо добро ,те ни държат прави  духовно.Учат ни да обичаме и прощаваме,това са най-важните уроци.

# 723
Снаха ми отваря навсякъде,хладилници ,шкафове ,интересно  е .Особено в хладилника,но не ми пречи.Някак когато е в тази посока ,се приема   с усмивка.Ако аз и отворя ще е друго...то за това не ходя де...

Как ли пък няма да го приема с усмивка, ако ми дойде в дома и започне да отваря шкафове, гардероби и подобни. Още нямам снаха, но силно се съмнявам един ден да стана толкова бяла и добра, че да позволя подобно нещо.
Не мисля, че става въпрос за шкафове с дрехи и ценности. Аз също съм млада снаха и в началото дори в шкафа в хола за салфетки не смеех да бръкна, докато не ми се накараха. Още на втория ден след годежа и брата на ММ и майка му ми заявиха в прав текст, че ако нещо ми трябва - да си го взема. Едно е да си взема вилица или някоя купа, чинии от хола (моето свеки там си държи специалните сервизи), мисля, че е нормално, но да тръгна да ровя по гардероби или скринове с лични вещи - не смятам, че е възпитано. Както аз вземам от нейния хладилник, когато ми свършат яйцата примерно и нея я няма да си поискам, така и тя се е качвала да си вземе масло от моя, когато мен ме няма. Единственото място, на което бих се притеснила, ако я намеря да рови е в спалнята - там имаме работа само аз и ММ. Аз не влизам в нейната, освен ако тя не ме е повикала да покаже нещо. Друг е въпроса, че миналата седмица сестра и дойда на гости и се нахендри в нашата спалня да ни видела пътеките. ММ беше бесен, как влизала в чужда спалня, което пък премахна моето безпокойство. По-добре той да ги забелязва тея неща отколкото аз.

# 724
  • до едно тепе
Не знам дали е ровила по гардеробите, но едва ли. Пък и не ме бърка особено дори и да го е направила. И аз не ровя в нейните. Преди време беше дошла да гледа малкия и не бях извадила някаква дрешка-резервна. Не беше посмяла да бръкне да му вземе. След като и обясних къде са му нещата вече му взема, ако се наложи нещо. Хладилника е друга работа.  Laughing Няма да се разсърдя ако тя си вземе нещо от нашия когато е вкъщи. Но тя не го прави.

# 725
Преди време беше дошла да гледа малкия и не бях извадила някаква дрешка-резервна. Не беше посмяла да бръкне да му вземе. След като и обясних къде са му нещата вече му взема, ако се наложи нещо. Хладилника е друга работа.  Laughing Няма да се разсърдя ако тя си вземе нещо от нашия когато е вкъщи. Но тя не го прави.
След като е дошла да гледа децата, нормално е да знае къде са им дрехите и къде е храната. Първото нещо, което обяснявам в такива ситуации е къде са дрехите, обувките и естествено хладилника къде е. hahaha Не че майка ми или свекърва ми не знаят, но все пак да не се притесняват дали има сготвено за ядене и т.н. Но в крайна сметка нито тя има право да рови в личния ми гардероб, нито аз в нейния като отида у тях.  Друг е въпросът, ако дрехите на детето стоят в моя гардероб. Тогава показвам къде са и толкова. Но при нас всеки си има отделен шкаф.

# 726
Да, да бръкне и да извади нещо за ядене или салфетки и подобни е нормално. Ровенето вече е недопустимо.

# 727
Когато живеехме със свекърва ми редовно си отваряше гардероба ми,уж да си допълни пералнята,странно защо с чисти дрехи. Казах й няколко пъти,че не ми е приятно,първо да отваря,второ да пере дрехите ни общо,промяна никаква. Един път беше взела моя риза и я изпрала на 60 градуса...еми как да ви обесня,че после не ставаше за нищо,понеже е за деликатноно пране. Изглеждаше като че ли пороят я е влачил. Побеснях,а тя през цялото време се чудеше какво пък толкова станало. Адски ме дразнеше и като видях чорапи на ММ върху краката на брат му. Направих забележка,най-малкото ,че е нехигиенично да носят еднакви. Нейният коментар,при това възмутен,беше-е кво от това,те са братя..Еми викам като са братя и едни слипове да носят

# 728
....беше-е кво от това,те са братя..Еми викам като са братя и едни слипове да носят
Ти се радвай, че и теб не делят  Mr. Green

# 729
Ами така де,нали са братя 😃

# 730
На 2 пъти свекърва ми беше сгънала на купчинки дрехите на децата от сушилника, но поне не беше бъркала да ги нареди в шкафовете. Първоначално се ядосах, после си помислих защо да не помогне! Когато моята майка направи същото ми харесва, че ме е отменила.
НА една дълга почивка им оставихме ключ да наглеждат апартамента, да си личи присъствие. Като се върнахме жената беше измила баните и тоалетните, което много ме подразни. Първо, измих ги непосредствено преди  тръгване, второ това и на майка ми не бих го позволила. Звучи ми като твърде интимно вмешателство. Освен това ми беше купила допълнителен нов препарат и ме посъветва да го използвам, защото бил по-добър от моите. Смотани битовизми, нищо съществено, но остава неприятно усещане.
Иначе за плюс да и отбележа, че след почивка (винаги оставяме ключ) хладилника ни пращи от продукти от А до Я, има и по нещичко сготвено в кутийка, таратор в голяма купа Simple Smile Грижовна е, само да беше и тактична, цена нямаше да има.

# 731
Е тука стана с пари,но не е прецедент ,нейде из Хималаите  си е така ...двама трима братя с една жена,щото нивите да са  в семейството,имотите ...Бедност братче... hahaha hahaha hahaha

# 732
Оооооо, искам такова вмешателство- някой да измие вместо мен банята и тоалетната! Колкото си иска да е нетактичен, само да го свърши вместо мен!

# 733
Ето от къде идвали различията между двете ни. Тя жената е от Хималаите Joy. 5 г ми отне да го разбера

# 734
Значи, като зареди хладилника и наготви, е грижовна, като изчисти или посъветва нещо - нетактична Laughing Ами явно не й се е видяло изчистеното особено чисто, нито препаратът добър. Кво толкова! Все е помощ и грижа!

Общи условия

Активация на акаунт