Искам да кажа ... (23)_09.02-15.02

• 85 383
  • 2 842
  •   1
Отговори
# 270
  • Euskal Herria
Твърдо "зарязваме" на 14.02. Е, откакто сме тук, няма асми, затова наблягаме на винцето. Този е празникът за нас - Трифон Зарезан  Grinning.  Wine Glass

# 271
Тези варените яйца Пеп-чо ги прави. Има ги блога.
http://pep-4o.blogspot.com/2014/02/blog-post_6.html

# 272
Ами аз вино не пия, на диета съм шоколад не ям, моя завалията какво да прави:) А и по цветята хич не съм, абе романтика у мен зиро:) Подаръци по - практични и дълготрайни, бижу, нещо и козметика може:) Ама то затова не трябва да чака празник, даже е по- трогващо за мен, ако е ей така в обикновен ден. На който му е драго нека си чества, не ме дразни украсата или очилата сърца. Просто аз не го правя.

# 273
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ами аз вино не пия, на диета съм шоколад не ям,
Shocked
Не мога да си причиня това, по-добре дебела Laughing

# 274
  • София
Да, тази година и моят мъж ще се поозори Laughing
Шегувам се. Не винаги си купуваме нещо, но намираме начин да отбележим деня. Примерно миналата година му подарих една ужасно лигава огромна меденка с формата на сърце и някакъв весел надпис, която дребуса изяде моментално Laughing Тази година мисля да му купя картичка и да му напиша стихче, та дано остане за по-дълго от меденката. Освен това се надявам никой да не се е тръшнал да умирга, за да можем да заведем децата на ресторант, и те да разберат че е празник Joy

# 275
Ние не празнуваме. Една година само, мъжа ми ми подари чаши за вино. Отдавна исках такива, та минал, купил и ми ги подари за празника. А, излъгах. Миналата година излизахме компания да празнуваме.
Тази година пък сме на сватба. Важното е , че намерих рокля, която ми става.

# 276
Джой, моята драма са тестата, всичко- паста, пица, баница, ако няма и препечена филия с масло мога да ям, също ориз и картофи:) Ама разбира се от тях, ставам...абе зле, та не ги ям:))
Не пия и по сладко рядко залитам. Свалям само от гадното месо, ама чисто без нищо Sick И от яйца и извра... Не е живот, знам. Още няколко години ще се пазя и после, дебела и щастлива:)))

# 277
Айде сега! Няма жена, която всеки ден да получава цветя и подаръци, нито дете - всеки ден играчка/книжка/почерпка.
Подкрепям твоето мнение.  Така е, празниците са хубаво нещо и трябва да се отбелязват. Другите дни си е за другите дни.
Аз съм в дилема. Има жена, която харесвам, но не съм влюбен. Не ми е е идеята да я изчукам, някак си  нещо не ми достига от нея за да я поискам истински. Не съм лицемер  и ми се струва нечестно да я подвеждам правейки и жест за Св Валентин. 
Но пък я харесвам, мамка му...

# 278
  • Варна
Ох, Жаки.  hahaha
И аз така се заканвам за моите зъби-още малко да ги правя и търпя манипулации и един ден ще ги извадя и ще защракам с ченета. И ще бъда щастлива най-после.  Crossing Arms

Има ли ден на харесването?  Mr. Green Бориле, ако има, това е твоя ден.

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 18:33 от Стейси Грей

# 279
  • Ямбол
Момичета, сега ми се обади приятелката ми, закъсали със задача по математика, та да помогнете, ако някой се сети, Лиляна, Шаги, вие ако може да погледнете:
"Три котки изяждат три мишки за 1,5 часа. За колко време 10 котки ще изядат 20 мишки? "
То е ясно, че отговорът е 3 часа, ама въпросът е как да го запише детето, което е втори клас, взело таблицата за умножение с 2, 5 и 10. Иначе и самото дете наум я реши.  newsm78
Щом три котки ядат три мишки, значи всяка котка яде една мишка за час и половина. 10 котки по две мишки ще изядат 20 мишки. Значи и времето трябва да е по две.
Обаче не знам как да се запише със знания за втори клас, когато не знаят какво е това половина.

# 280
. Не съм лицемер  и ми се струва нечестно да я подвеждам правейки и жест за Св Валентин. 
Но пък я харесвам, мамка му...
Ох Бориле, тя твойта е ....по -ми се е.е, най-ме е страх

# 281
  • София
Момичета, сега ми се обади приятелката ми, закъсали със задача по математика, та да помогнете, ако някой се сети, Лиляна, Шаги, вие ако може да погледнете:
"Три котки изяждат три мишки за 1,5 часа. За колко време 10 котки ще изядат 20 мишки? "
То е ясно, че отговорът е 3 часа, ама въпросът е как да го запише детето, което е втори клас, взело таблицата за умножение с 2, 5 и 10. Иначе и самото дете наум я реши.  newsm78
Щом три котки ядат три мишки, значи всяка котка яде една мишка за час и половина. 10 котки по две мишки ще изядат 20 мишки. Значи и времето трябва да е по две.
Обаче не знам как да се запише със знания за втори клас, когато не знаят какво е това половина.
Е то това е проблема, записа. Иначе детето и само се сети, че е 3 часа. Ама си мислих да обърне часовете в минути, т.е.1,5 часа=90 мин. Умножава по 2, и после 180 дели на 3. Обаче трябва да обясним умножението с двуцифрени.  newsm78 

# 282
  • Пловдив
Аз сега съм във втори клас, ама тази задача не мога да я реша по начин за втори клас. Моят син се е отказал да ме пита за задачи от както съставих система от две уравнения, а горкия даже още "хикс" не пише в задачите Simple Smile

# 283
  • Варна
Цвети, би могла да питаш в тази тема за задача по математика:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=811881.0;topicrefid=19

# 284
  • София
Най-после ви изчетох! Отдавна забравих какво исках да кажа и ето защо ще се изкажа за празнуването на Свети Валентин  Sunglasses Всичко празнувам аз, всякакви празници и подаръци харесвам! А и тази година ще бъде в събота - чудесен повод да пробутаме децата на някоя от бабите и да поизлезем с мъжа ми.
Днес ходихме с Емма на кино. Много им се ядосах на тези в Ринг мола Twisted Evil На сайта си са качили невярна програма за киното и като се изтупкахме там в 11 без 15 киното беше все още затворено, защото вместо от 11 часа първата прожекция е чак от 12.50. Добре че Арена Младост е наблизо та отидохме там. Бяхме си само двете в нашата си лична кино-зала Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт