Искам да кажа ... (23)_09.02-15.02

• 85 259
  • 2 842
  •   1
Отговори
# 1 140
Букинг се подиграва с мен! За хотела, където ще ходим лятото, ми дава космическа цена - 3 961 лв, при положение, че плащам (вече внесох депозит) в порядъка 1400 лв. с включени 20 % отстъпка за ранно записване.

Вероятно ти показва цена за ВИП апартамент

# 1 141
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Чек, изчезналата"островитянка" е заточената на Острова на Яденето Белла. И май наистина изчезна, щото още не я виждам.

Кой каза Балчик? Е аз там си "взимам" морето. И оттам на север с ежедневни прибежки.
Гръцкото море на мен не ми харесва. Много е солено, рядко плажът е с пясък, много е "туристическо", много комерс, много нещо.
Една година ходихме с компания на Тасос заради едната от жените, която е влюбена в тоя Тасос и сума ти години само там ходи. И тъкмо ми изтъкваше предимствата на морето, (както си седим на един от малкото плажове с пясък, на 5 км от хотела) и тя ми обяснява как нямало медузи, нямало щипалки, изумрудено било и т.н. и в този момент дъщеря й, която беше във водата, пищейки в ужас се мъчи да излезе от водата, а около крака и увит октопод.
А иначе и тюркоазено даже морето, така е.
Храната ми е проблем на мен в Гърция. Заради големите жеги ходим обикновено през септември. Последния път в ресторантите имаше само ципура и лаврак от ферма (каквито и тук ядем), а единия път даже нямаше маслини, което ме изуми направо. Готвената им храна не я харесваме. Остават плодовете и зеленчуците, дзадзики и мелиджансалат, ама и те писват. ММ не яде скариди и раци, а и двамата не ядем октоподи. Толкоз за Гърция.
В Турция не съм ходила, много хвалят морето там, ама ми е много далече.

# 1 142
  • София
Онна, няма грешка. Тия са луди. Най-евтино ми излезе през Съни Турс (visit.bg).

Keep_The_Change, цената е за двойна стандартна стая, каквато е и нашата.  Peace

На мен ми е много трудно да кажа къде ми харесва повече - в Гърция или Турция. За собствен ужас ще кажа, че леекинко клоня към Гърция.

# 1 143
Онна, благодаря - вълшебни деца, красиви родители - задължително още едно поне! И без това ви е в плановете Hug

# 1 144
  • София, Младост
И ние не ядем по ресторанти в Гърция, май само като приберем палатката и няма къде да седнем да ядем  Laughing.

# 1 145
  • София
Съмнявам се да хвалят самото море.  Wink Много са им кофти плажовете, но залагат на обслужването в хотелите и храната. Нашето море е много по-хубаво от турското, то даже и сравнение не може да има.

# 1 146
Ей, тъкмо навреме влизам, за да видя на Онна мушмуроците!  Heart Eyes о, голям детешняр съм. Чудни са, Онна!

Аз за почивките не се вълнувам, от повече от десет години знам къде и кога ще ходя на море  Laughing
Палатки не обичам, обичам си да си имам стаичка, мекичко и прочие. Но не знам дали няма да се промени нещо и току виж да опитаме и палатка.

Както каза Чек, с отзивите трябва да се внимава. Ето, аз от колко години си ходя на едно място и миналата година решихме да се разнообразим - туп, на прехваления Лозенец  Sick толкова да не ми хареса. А за хотела имах отзиви и от приятели, но и от форума. Ееее, няма такава гадория, а собственичката беше ужасна, всичко беше ужасно. На четвъртият ден си събрахме чукалата и хайде на познатото ни място, където откарахме още 12 дни.
Кулминацията беше когато на закуска, преди да отпътуваме от хотела, управителката дойде и насред ресторанта, пред хората, разпъна единия от чаршафите да ме пита какво било петното. Петното, което аз не бях забелязала, защото е отстрани, беше от един водоразтворим фулмастер. Взимам такива на децата, че ако не им се спи, да рисуват, за да не вдигат шум и да пречат на останалите гости. Пере се само с вода, дори и без да търкаш. Не съм го видяла, защото явно голямата като е рисувала и той е паднал между рамката и матрака и е пуснал писеца едно петънце, колкото няма и една стотинка в диаметър  Laughing  Нямам нищо против дори и да си платя чаршаф, но да дойде и да ми го разпъне насред ресторанта и да ме пита какво е - абсурд.
Ами ако го изцапам с кръв, децата ако повърнат....за Бога, та това е долен бял чаршаф.
Абе долна история. Сигурно я беше яд, че си тръгваме.

# 1 147
Естел, в нашето магазинче касиерката, която цял ден е на течение заради непрекъснато отварящата се зад гърба й врата с фотоклетка, онзи ден беше толкова зле, че имах чувството, че ще припадне на касата - с хрема, Т, и кашлица. На другия ден отивам - тя много добре изглежда. Питам я как се оправи и тя ми разказа как книжарката отсреща й казала да си направи чай от джинджифил, ама не й казала колко да сложи. И тя сложила бая парче, като половин чушка. Настъргала го, заляла го с вряла вода и след около 20 мин. го изпила. "То люти, та се не трае, аз пия, чак ми се насълзиха очите, ама го изпих, че и джинджифила изядох. И днес нищо ми няма." Това ми разказа. Ако се престрашиш, пробвай.

Аз токущо направих тарама хайвер и много съм доволна от резултата, да се похваля.

А снощи направих ей тези забравени сладки, може да сте ги правили. На среща със съфорумки наскоро една приятелка донесе от тях и понеже ми харесаха, ги направих. ММ ги унищожава със страшна сила Joy Joy
http://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post_6.html
Най-хубавото е, че само разбъркваш, слагаш във фурната и си лягаш, голям кеф. Обичам мързеливи рецепти!

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 15:53 от svetal4o27

# 1 148
  • Варна
Аз си мечтая за "морска" почивка на езерото Гарда в Италия  Heart Eyes

Кеф ти плацикане, кеф ти малки китни градчета и корабчета, кеф ти природна красота, кеф ти планина и разходка, кеф ти пикник, колоездене, увиселител парк...
Синът ми ако разбере, че и лифт има, ще се побърка от кеф.
http://www.gardalake.com/

Скрит текст:

# 1 149
  • София
Както каза Чек, с отзивите трябва да се внимава. Ето, аз от колко години си ходя на едно място и миналата година решихме да се разнообразим - туп, на прехваления Лозенец  Sick толкова да не ми хареса.
Нинке, не така с лошо де.  Joy Лозенец ще го сефтосаме през август. Всъщност хотелът ни е извън селото. Леко пенсионерско, ама така ми харесва.

# 1 150
  • някъде ... тук ...
viliandar, това на Платаници ми прилича Thinking
и да не е, може ли да те притеснявам някой ден на ЛС за инфо, ако е удобно Praynig

Букинга го ползвам само ориентировъчно. Напоследък вс дава по-високи цени, особено за гръцко или поне за там, където търся.

До миналата година гръцките ни морета бяха само забягвания на палатка за уикенда и основното море - на нашето си. Обаче 10те дни безгрижие и бягство от действителността в Сикия, Ситония май бяха капката. На кръчма сме ходили 2 пъти - на РД-то ми и последната вечер. На никой не му пречи да приготви нещо за ядене в къщата. Не сме фенове на хотелите и АИ.
Тази година още нямам идея къде ще ходим, но великденската ваканция вече е оправена и посоката е или Пелопонес или Пелион. Май по-вероятно Пелион, поне по съветите от гръцката тема и ровенето в нета. Ще видим.

# 1 151
Съмнявам се да хвалят самото море.  Wink Много са им кофти плажовете, но залагат на обслужването в хотелите и храната. Нашето море е много по-хубаво от турското, то даже и сравнение не може да има.

Тонка, като кажа "море", разбирам цялата ваканция на море аз, не само плажа. Joy
Аз много си обичам нашето море, много.
И понеже не си падам много по лукса, да си призная, не ми е толкова важно обзавеждането на хотела и пр. Даже понякога луксът ме потиска да ви кажа...не знам защо. Особено, когато е много тежкарско и лъскаво. Аз обичам леки неща, въздух, зеленина и цветя, големи пространства. Да, всъщност единственото луксозно нещо, което ме привлича, е пространството.
Обичам кокетни неща, интересни идейки разни, харесвам от-нищо-нещо направените неща, тези на които им викат "с пръдня боя да направиш", не обичам суперскъпи вещи. Ако трябва да избирам между тежки плюшени завеси и колосано перде от тензух с къдрички по края, ще избера второто. Само масите за хранене ги обичам тежки и масивни...

# 1 152
Както каза Чек, с отзивите трябва да се внимава. Ето, аз от колко години си ходя на едно място и миналата година решихме да се разнообразим - туп, на прехваления Лозенец  Sick толкова да не ми хареса.
Нинке, не така с лошо де.  Joy Лозенец ще го сефтосаме през август. Всъщност хотелът ни е извън селото. Леко пенсионерско, ама така ми харесва.

По-добре извън. Значи, ако трябва да съм напълно откровена, когато хотелът и атмосферата са кофти, може да се скапе всичко. Иначе ние като цяло не изкарахме лошо.....ъ...извън хотела.  Laughing
С голямата вечеряхме на едно прекрасно ресторантче на брега на морето две вечери, и две бяхме всички заедно в едно много готино заведение - Френдс. Беше вкусно и с хубава градина. Единият ден се возихме всички на Ропотамо, с лодка и дори и на малката много и хареса. Дори имахме екшън преживяване - лодката се развали точно пред открито море. Едни руснак се уплаши и искаше да слиза  hahaha вика - може ли да ни отнесе морето, а аз му казах, че като нищо скоро сме в Одеса  Mr. Green  Дойде празна лодка и ни прибраха.

Но пък и плажа не ни хареса на нас  Confused

# 1 153
Белла се затри нещо  newsm78

Дали пък няма да имаме бебе в темата?
Жади, покажи се, че те мислим.

# 1 154
Белла може да ни направи чичовци като нищо.

Общи условия

Активация на акаунт