Деца с диабет - тема 13

• 143 907
  • 582
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Vesanka

Виждам, че проблемът ви е не в края на болуса, а на пика и дори преди него. А дохранването в крайна сметка е излишно и КЗ към края се вдига.

Цитат
13.00 -КЗ 4,3   + 4Е НР в ръка( това си е обичайната доза)+ обяд 4ХЕ
14.50- КЗ 3,8    + 1ХЕ кока- кола със захар
16.00- КЗ 10
Кога слагахте инсулин (преди, по средата или след ядене).
Бързо или бавно яде детето.
Храната каква е била - бърза или бавна.
Цитат
16.00- КЗ 10     + 2Е НР в ръка+ 2ХЕ следобедна закуска
17.30- КЗ 7,1
20.00- КЗ 10     + 3Е НР в ръка( това е обичайната доза при по- нормална стойност)+ вечеря 4ХЕ
Тук дори дозата стигна само за храна, но не стигна и за корекция.
Цитат
20.00- КЗ 10     + 3Е НР в ръка( това е обичайната доза при по- нормална стойност)+ вечеря 4ХЕ

21.00- КЗ 3,8    + 1ХЕ кока- кола
22.00- КЗ 2,5    + 1ХЕ кока- кола
22.40- КЗ 8,8                + 5Е Левемир
23.20- КЗ 11,0
0.30-   КЗ 12,6
Тук имам пак същите въпроси както и обяд.
Вечерната доза 5 ед. е адекватна, щом с 1 ед. корекция сутринта е 6,4

В подобни случаи, помага:
1. дозата на храна да се раздели на 2 части, като втората част, която дори е по-голяма да се слага 30 мин. след първата. Първата част от дозата по количество, както и момент на слагането става в зависимост от стартовата КЗ и  ГИ на храната.  

# 106
 Здравейте. Чета мненията Ви с интерес.Може би съм единственият баща, който се занимава с компенсацията на Диабета на дететси  Embarassed(дъщеря ми). Не знам дали защото все още сме в ремисия, но аз като видя КЗ над 9, започвам да мисля от къде е дошла и къде съм згрешил.Вече повече от година сме на "човешките" инсулини и нямам намерение поне за сега да ги сменяме.Следя мненията Ви с интерес и това мое решение все повече се потвърждава.

за мен единственият недостатък на Лантуса е, че няма възможност да се поставят половинки - за Левемира има подходяща писалка

Нашите инсулини са Инсуман Рапид и Инсуман Базал.От прочетенота разбирам че имате празни пенфили от Новорапид.За да ползвам писалки с половинки, аз прехвърлям Инсуман Рапид в пенфили от Новорапид и ползвам писалкаНовопен Ехо.

# 107
  • Пловдив
Лантус, с малък трик, идеално може да ползва с писалка на Ели Лили . Там има половинки.

# 108
Здравейте всички,

От вчера действаме по една офанзива по въпроса за реимбурсацията на помпите и консумативите.
Ще има репортаж по БТВ наживо, 15 минути в ефир в предаването "Тази сутрин" в 8,00 часа пред Министерство на здравеопазването във вторник - 23 юни. Който може да дойде с детето си. Сега е моментът да покажем колко сме много и искаме промяна в полза на децата ни.
Ето събитието във ФБ

https://www.facebook.com/events/496981820451738/

За всички, които нямат възможност да присъстват на място, прилагам петицията в подкрепа, за да покажете съпричастност.

Ще се радвам да се видим във вторник.
Хубава вечер и само добри КЗ и спокойствие!

http://www.peticiq.com/118143

Благодаря на всички!

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 22:34 от Dorofree

# 109
Здравейте!
Това ще е първото ни море откакто синът ми се разболя и ме интересува има ли нещо по-специално, което трябва да знаем. Ендокринологът ни каза, че първите дни трябва да намалим дозите и е възможно да прави хипогликемии. За обедния и вечерния инсулин мисля да се прибираме в хотела, така че няма да го носим на плажа. Притеснявам се да не пропусна нещо и ще съм много благодарна да споделите опит.
Благодаря предварително!

# 110
мериш по-често, никога не забравяш да имаш нещо сладко под ръка и винаги наблюдаваш детето, когато е в морето, за да не направи хипо във водата
и да не яде боклуци, купени на улицата - дете с диабет и повръщане е голяма мъка

# 111
  • София
Миналата седмица изкарахме един незабравим рожден ден, след който повече от денонощие не успяхме да свалим захарите под 18 ooooh! Проблемът беше, че се сервираше непрекъснато - сандвичи, мъфини, крекери, пуканки...а дъщеря ми беше единственото дете с диабет. Та се чудехме, дали в такива екстремни случаи може да се слага инсулин на всеки час, но малки дози - примерно по една единица? Всъщност пицата я компенсираме така, и то добре (дозите са други, разбира се), но тук става дума за друг тип храна. Можете ли да ми помогнете с някакви идеи?

# 112
може, нали на този принцип са помпите
стига детето да е съгласно да се боцка толкова често
аз по-скоро слагам по-голяма доза и се хапва на малки порции, но често

# 113
mother hero, мери често и не сваляй дозите преди да видиш, че е необходимо, аз така по съвет на ендокринолозите първото море мерех от 18 нагоре. Да слънце, топло е , да движение , но пък има и апетит.

# 114
Благодаря за съветите! Определено ще са ми от полза.

# 115
  • гр.Добрич
Ние пък нищо не ядем на рождени дни. Чакаме тортата и сок.  Wink

# 116
Здравейт, Искам да попитам имали мами на дечица или млади хора с диабет от гр. В. Търново?

# 117
Здравейт, Искам да попитам имали мами на дечица или млади хора с диабет от гр. В. Търново?
Има група на децата с диабет във Фейсбук, можеш и там да провериш има ли от вашия край?
https://www.facebook.com/groups/674849339239433/908367902554241/?notif_t=like

# 118
Има ли някой с Либре? Доволни ли сте като точност на измерването? Кога го поръчахте и кога ви го доставиха?

Предварително благодаря за отзивите!

Вече над половин година ми дебнат от Англия и казват, че не могат да го поръчат  Confused

# 119
Здравейте Евгени,когато Михи беше малка и ние бяхме на Рапид и Базал,ползвах писалки на Елилили пак по съвет на Елена,за да нагласяме половинките,ако искате мога да ви изпратя една към края на месеца,когато ще сме в къщи?
Искам да помоля ако някой има в повече Апидра да ми изпрати ? Михи заминава за една година и по съвет на лекарката трябва да се опитаме да съберем повече инсулин.

Общи условия

Активация на акаунт