Деца с диабет - тема 13

• 141 650
  • 573
  •   1
Отговори
# 570
И аз съм по-спокойна със сензора,има време за реакция. Обаче го боли при поставяне 😐.
Тревожа се за часовете по ФвС,говорих с класната и г-на по фвс и искат бележка за освобождаване.Смятам,че може да се проследи захарта преди часа и ако всичко е ок да си играе.Обещах,че ще следя стриктно,ще звъня да ги уведомя и т.н.,но не ...С мъки мед. сестрата пое ангажимент да слага инсулин преди да обядва,та поне занималнята да изкара.

# 571
Включвам се още едно детенце с новооткрит Д1. От вчера чета и потъвам. Момченцето ми е на 12 г. Случайно го открихме. Веднага ни даде ендокриноложката  глюкомер, писалки (за бавен-нощен и бърз инсулин) и ориентировъчна схема. Какво ще ме посъветвате - да започваме да се обучаваме или да влезем в Ендокринологично отделение? Ако е отделение - предлагат ни Пловдив и Детска педиатрия в София. Детето е жизнено и видимо здраво, страх ме е да не сгрешим някъде и да му усложним ситуацията. По това, което изчетох не е толково просто, както ни го представи лекарят - мериш-слагаш-мериш, а е истинско предизвикателство да нагласяш точната доза.
Вие излязохте ли в болничен за известно време, за да държите детето вкъщи и следите всичко или се доверявате на сестрите в училище? Толкова много неща ми минават през ума.

# 572
  • София
По това, което изчетох не е толково просто, както ни го представи лекарят... 
Здравейте и на Вас...
На дъщеря ми също поставиха диагнозата по това време на годината, но през далечната 2007 г.
Както пишеше в един руски форум - диабетът не е за глупаци (извинявам се за грубия израз), и е така. Трябва много четене и осмисляне. Вижте как стоят нещата с обучението в Ендокринологията на Софийската Педиатрия.
Записвайте, питайте, четете, но избирателно.
Не си позволявайте да потънете емоционално.
Страшно е, но има и по-лоши неща. Постепенно ще се адаптирате.
Потърсете постовете на Елена, тя знае много и помага.
Вие излязохте ли в болничен за известно време, за да държите детето вкъщи и следите всичко или се доверявате на сестрите в училище? Толкова много неща ми минават през ума.
Аз останах месец и нещо вкъщи след диагнозата, докато приеха дъщеря ми в диабетна група на детската градина. Отне ми около половин година, докато се съвзема от първоначалния шок.

# 573
Здравейте на 16 съм този месец разбрах, че съм имала диабет тип 1 от почти 3 месеца ако не и повече и съм живяла с над 20 кръвна захар след хранене
Тъй като съм нова в това искам да попитам за някакви съвети тези които също го имат
Колко пъти най много мога да си слагсм бърз инсулин ами длед вечерния ако огладнея мога ли да ложа бърз за да ям нещо? Прекалено много напрежение ми докарва това особено родителите ми които смятст че съм така защото съм яла много сладко и не съм се движила лекарите им обясниха и те не им вярват и пак си знаят тяхното не мога да ям сладко нито да пуша нито да имам нормален живот от тук нататък можела съм да умра твърде бързо
Също казват как трябва да живея с тях за постоянно защото имам диабет знам че се притесняват и това е нещо ново но наистина много ме нервят не знам как да им обясня че един диабет не не спира да имам нормален живот.. също за пушенето знам че е вредно но аз не искам да спирам да пуша не знам как да им обясня че ако пуша след хранене няма да има такъв голям проблем ПОМОЩ!!!

Общи условия

Активация на акаунт