Деца с диабет - тема 13

• 148 142
  • 584
  •   1
Отговори
# 195
Бубанка, точно това имам предвид, но не съм наясно с терминологията много за диабета. Това, което писах ми казаха лекарите, нямах представа, че е отделен вид диабет. Има ли сред вас дечица с този тип, какъв всъщност е той и какво се прави в случая? Какво се прави при дечицата ?

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 19:18 от LifeIsBeautiful

# 196
Четох и вече малко ми се прояснява, но още ми е страшно объркано. Явно тук няма дечица с такъв вид диабет тип 2, щом никой не ми отговаря на въпросите. Днес, докато бях в болницата, видях, че има в лабораторията там пакетни изследвания за диабет тип 2, които може да се направят и на дечица. Видях и кабинет на диетолог, който работи с диабетици. Разбрах къде е и детският ендокринолог. На някои от вас може да ви изглежда смешно всичко това, но на мен въобще не ми е. Щом като може да се борим да не се развие докрай тази болест, то тогава ще го направим и надявам се да успеем.

# 197
съмнявам се на някого тук да му е смешно  Peace
надявам се твоето дете да се оправи, но не мога да ти помогна с информация
по-скоро погледни темите за диабет в подфорума за възрастни, там вероятно ще има по-подходяща за вашия тип диабет информация
стискам палци!  Hug

# 198
Благодаря ти много за съвета, Бубанка. Ще погледна. Ще пиша, когато имам някакъв съществен напредък по въпроса. Може и на някое друго детенце да му се наложи...

# 199
LifeIsBeautiful, вие не сте диагностицирани с диабет тип 2, нали така?

Аз лично не виждам нищо, ама нищо смущаващо в 5-6 кръвна захар  /до 7 се приема вече за нормално/ Peace

Има деца с тип 2 - рядко, но наистина има и такива.

Ние искаме да ти помогнем, но няма с какво, защото засега детето ти няма нужда от помощ от това, което аз чета и разбирам.

Има и друг момент- ако ходиш по лекари, нормално е всеки да търси под вола теле и да ти дава от умни по-умни съвети и диагнози и прочие.

Успех!

# 200
  • Пловдив

LifeIsBeautiful, детето ти има ли излишни килограми? Ако теглото е в норма, за какъв 2-ри тип да говорим!

# 201
Малкият приема едно лекарство, от което явно може би получи тази инсулинова резистентност. Намалихме дозата, но резистентността си остана, спряхме лекарството-пак същото и отново го включихме на минимална доза. И определено кръвна захар 6-7 на гладно не е нормална, а е аларма, че нещо става в организма, което е проблемно. Ако беше нормална стойност, то всички щяха да имат на гладно 7, а не е така. Щом има шанс да дадем ход назад на заболяването, кой не би търсил този ход за своето дете? Не разбирам негативността ви...

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 11:12 от LifeIsBeautiful

# 202
Малкият приема едно лекарство, от което явно може би получи тази инсулинова резистентност. Намалихме дозата, но резистентността си остана, спряхме лекарството-пак същото и отново го включихме на минимална доза. И определено кръвна захар 6-7 на гладно не е нормална, а е аларма, че нещо става в организма, което е проблемно. Ако беше нормална стойност, то всички щяха да имат на гладно 7, а не е така. Щом има шанс да дадем ход назад на заболяването, кой не би търсил този ход за своето дете? Не разбирам негативността ви...
няма негативност. Просто, аз знам, че диабет тип 1 не е нещо, което може да се предотврати- така поне съм чела. Поправете ме, ако греша.  Rolling Eyes  
Мога да те успокоя- че това, което има да се случва, ще се случи. Не знаем от къде ще изскочи заекът..
Иначе- аз правех всичко за здравето на детето си, или поне всичко, което ми беше известно. Храна от село, да не яде боклуци, да пие фрешове. От най-малка я закалявах. Винаги се избира най-доброто да е за нея. Като бебе - под режим всичко, пък масажи, пък домашни ябълки за сокове. До 8 години беше пила само!! 2 пъти антибиотик. И какво, накрая? Разболя се от инсулинозависим диабет. ooooh! ooooh!

# 203
 Hug
Да,  много неща се случват без да можем да направим нищо. Имах прекрасна бременност и всичко с бебо беше наред по изследвания, а се оказа при раждането, че бебо има проблемче със сърцето. После не знаех, че не трябва да му се слагат ваксини, защото мъжът ми имал пристъпи като малък и бебо след всяка ваксина припадаше, докато накрая едва не умря от гърч, та чак тогава свекърва ми каза за проблемите, но вече беше късно, защото вече отключи проблемът. Не можах да спра да се разболява, какви ли не добавки не му давах, как ли не го пазех, но все се разболява и накрая оключи астмата, от която страда и свекървата, и сестрата на мъжа ми. Сега и това с увеличаването на кръвната захар, свекърът и майка ми са диабетици. Много ме е страх да не се случи и при него. Разбирам, че няма да има какво да направя, ако е диабет тип 1, но ако е тип 2 и тази стойност е аларма и има какво да сторя за да предотвратя развитието на болестта, то тогава се налага да търся начини да го сторя, нали?

# 204
LifeIsBeautiful  Hug Hug Много мислех дали да пиша по темата, защото така може и да те уплаша, а най-вероятно няма да има никакви основателна причина, но в крайна сметка реших все пак да си кажа мнението.
Моето детенце е с новооткрит диабет тип 1 - доказан - има антитела, е доста ниски - едните, от които гранични, но все пак диабет тип 1 си е. За съжаление тя има симптоми на диабета от 2 години и половина, дори от малко повече. Най-интересното е, че аз хванах тези симптоми - повишено пиене на вода, напикаване, подсичане, афтички в устата, цепене на устните, но те периодично изчезваха и пак се появяваха - къде ли не я водих - при всякакви доктори, включително и ендокринолози, изследвания са й пускани - повечето бяха нормални, но е имала и гранични захари 6.2, 6.5 и тук писах също, но навсякъде ме успокояваха, че си измислям, че нищо ни няма и т.н Дори веднъж гликирания ни беше 6.7 и пак една ендокриноложка ни каза, че при деца такъв диабет нямало - трябвало да е много висок, че детето ми било слабо и високо, което значело че е абсолютно здраво и било абсурд да има диабет. Е не се се оказа толкова абсурдно - преди месец се наложи да постъпим в болница с захар 30 - т.е. вече диабета се изяви.- Бяхме в ендокринологията в педиатрията София - там първото нещо, което ни казаха беше - за съжаление при децата диабета се хваща, когато вече 80% от клетките, които произвеждат инсулин не работят! Естествено питах - аз отдавна се съмнявам за нещо такова - години наред- можело ли е да направя нещо - ами отговора е : можело е! Ясно е, че това заболяване е автоимунно и ако имунната ти система иска да разруши тези клетки няма как да я спреш, но може доста да отложиш. Ако го бяха хванали на тези стойности от време на време 6.5 на гладно е можело да минем на строга диета и лекарства, които засилват чувствителността на клетките, каквито взимат диабетиците тип 2 - така жлезата е нямало да се товари толкова и щяхме да отложим манифестацията на диабета. И с в 2-3 години да го бях отложила пак щеше да е плюс. Тъй като се интересувах от въпроса - кумовете на моя приятелка имат детенце, което не е пълно, но е започнало да качва захари при постъпване в детската ясла - то е на такъв режим в момента е 3-ти клас и още не е на инсулин. Друг пример, който ми дадоха лекарите от самата болница- дете хванато на тези стойности - лечението е само 0.5 базален инсулин и все още си е само такова - просто подпомагат жлезатата. Така, че не мога да не се ядосвам, че не бях по-упорита и по-търпелива тогава и не отидох за консултация при някой от изявените ендокринолози точно в тази болница. Техния съвет е в такъв момент да не се изследва толкова кръвта на гладно, а да се проследи каква е тя след нахранване или да се направи обременяване с глюкоза.Така, че ако желаеш и се притесняваш - отиди при някой от тях - кажи си притесненията - те знаят какво да направят. Най-вероятно ще те успокоят и ще отхвърлят всичко, но поне ще знаеш, че са го отхвърлили наистина специалисти, които са най-добрите в тази област и ще си напълно спокойна. Ако пък има нещо, което можеш да правиш като режим и превенция - сигурна съм, че ще ти го кажат. Ако се нуждаеш от наблюдение - пак там! Искрено се надявам всичко при вас да си е ок и другите ви проблеми също да изчезнат! Ние също сме с реакции към ваксина - убедена съм, че и това е подпомогнало този автоимунен процес! Прегръдки!

# 205
  • Пловдив
Малкият приема едно лекарство, от което явно може би получи тази инсулинова резистентност. ..
Какво е това лекарство?
Например при лечение на нещо с кортикостероиди може да се появи стероиден диабет, но той минава след излечение на основното заболяване и спиране на кортикостероиди.
http://adiabet.ru/lechenie/simptomy-steroidnogo-saxarnogo-diabeta.html#h2_4

# 206
Благодаря ти много за съветите, Силви.  Hug Ще се свържа с тях по възможност скоро. Моля те, ако имаш координати на някой от ендокринолозите от там, от които си доволна и или имат частен кабинет някъде, ако може да ми ги пишеш на лични. Консултацията с точните специалисти наистина е незаменима.
Намерих, че пише, че може с някакви продукти да се облекчи работата на панкреаса, но не мога да намеря точно за какво говорят. Ще търся още.
Лекарството е конвулекс-валпроева киселина, която всъщност е разстворител за боя. Тя циркулира в кръвта постоянно (разрежда кръвта и прави кръвоносноте съдове крехки) и понякога при дълъг прием може да доведе до увреждане на някои органи, като това увреждане може да е обратимо, но може и да не е... Отделно и кортикостероидите...
Борим се и се надявам да израсте всичките си проблеми, дай Боже!   Praynig
Но, сега усещам заплахата и на диабета да виси като демоклиев меч над главите ни.
Благодаря ви за подкрепата в търсенето на оръжия за борба и с това. bouquet

# 207
# 208
Бубанке, Силве, благодаря ви много за безценните мнения и съвети. Скоро ще се свържа с посочените специалисти. Благодаря ви, че ни ориентирахте.  Hug

# 209
LifeIsBeautiful, съжалявам, че си възприела като негативни изказванията ни  Peace

Бяхме просто обективни.

Сега като чета за приема ви на конвулекс, явно имате сериозно заболяване  Sad
Желая успех в битката!!!

Пиши, ако ти кажат някои препоръки лекарите за инсулиновата резистентност, за да знаем и ние.

Общи условия

Активация на акаунт