Примерна схема за захранване - 34

• 127 954
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! Дъщеря ми получи обрив около устата след ядене на млечна каша. Преди една седмица и дадох млечна каша овес и ябълка на Милупа. Реших,че обрива е от овеса. Днес и взех друга каша- млечна оризова на Аптамил. Пак получи същия обрив.Обривът е като опарено от коприва и мина за около 45минути. На някои случвало ли му се е? Дали е алергия към млякото? До сега е яла безмлечни каши и е нямало проблем.
Милупа и Аптамил са с адаптирано мляко. Ако е пила досега АМ, вероятно е към някоя от другите съставки. Всъщност трудно е да се каже към коя точно, но определено има алергична реакция. Консултирайте се с лекаря, а междувременно не давайте инстантни каши.

# 346
Благодаря за отговора! До сега не е пила АМ,само кърма. Живея в чужбина и тук нямаме педиатър,а обикновен личен лекар, при който ако отида ще ми се изсмее. Може би е реакция срещу АМ. Няма да и давам млечни каши за сега. Проблемът е че тя не иска да яде зеленчукови пюрета,а не качва добре. Поради тази причина давам каши. Много е злояда  #Crazy

Искам да ви попитам и още нещо. Тук ми казаха,че мога да и давам риба,кисело мляко? Тя е на 7 месеца и положина,захранена на 5 месеца и 12 дни. Не е ли рано за риба?

# 347
всъщност не е според мен.и аз горе долу на 5 м. и малко захраних.на 7 месеца дадох млечни ,на 8 месец ми каза риба да дам а аз още не съм а е почти на 11месеца.по моя преценка не давам заради проявени алергии.първо се дават млечни,после чак риба.давай си млечните работи изчакваш малко и даваш риба. а пробвали да сготвиш зеленчуците?плодовите пюренца яде ли?Нашето братовчедче като малък само кисело мляко ядеше с другата храна по-трудно беше.

# 348
Благодаря за отговора! До сега не е пила АМ,само кърма. Живея в чужбина и тук нямаме педиатър,а обикновен личен лекар, при който ако отида ще ми се изсмее. Може би е реакция срещу АМ. Няма да и давам млечни каши за сега. Проблемът е че тя не иска да яде зеленчукови пюрета,а не качва добре. Поради тази причина давам каши. Много е злояда  #Crazy

Искам да ви попитам и още нещо. Тук ми казаха,че мога да и давам риба,кисело мляко? Тя е на 7 месеца и положина,захранена на 5 месеца и 12 дни. Не е ли рано за риба?
Ако има каши, които са с хидролизирано АМ, може да пробваш от тях. Те са за деца, които имат лактозна непоносимост. Дъщеря ми също проявяваше алергии и заради това отложих във времето риба, пчелни продукти, до момента не съм давала прясно мляко в чист вид (на 2г1м е). Зависи с какво е захранено детето, по каква схема. Аз лично кисело мляко въведох на 8-9м, а риба след годинката. Моето дете не харесваше купени пюрета. Всичко, което е яла съм приготвяла аз и до момента е така. Месно-зеленчукови манджички може да предлагаш. На 7 и 1/2 моето дете беше със заместен обяд, всичко друго беше кърма. Плод давах за опитване, не за самостоятелно ядене. Наблягайте на млякото и постепенно с другата храна, щом е трудно, значи още не е готова да приема повечко твърда храна. Алергиите не са нищо смешно, редно е лекаря да даде насоки в захранването и въвеждането на храни. Все пак може да се стигне и до спешното при остра реакция (при нас се случи). Има медикаменти, съдържащи коластра (животинска) и ако детето дава реакция към АМ, то лекаря трябва са знае и да не изписва подобни медикаменти.

# 349
Сама и приготвям пюретата. Понякога хапва по няколко лъжички зеленчуково/месно пюре,друг път изобщо не иска. Давам ги на обяд. Взех и готови,същата работа. Плодови яде ,особено синя слива,давам ги следобяд, не повече от 50-60гр. Каша обича,до сега имах от България безмлечни,но свършиха,а тук единствената безмлечна е оризова на Милупа. Казаха ми да я карам по-смело, да има парченца в пюрето,да не е гладко смляно,да давам парченце кашкавал,хляб,макарон. Това помагало да проговарянето,да се учи да дъвче. Казват,че е вече голяма и да не и давам в никакъв случай гладко смляно пюре.Детето обаче само като усети че има нещо в устата и започва да повръща. За рибата, и аз мисля да изчакам след годинката.

# 350

Ако има каши, които са с хидролизирано АМ, може да пробваш от тях. Те са за деца, които имат лактозна непоносимост. Дъщеря ми също проявяваше алергии и заради това отложих във времето риба, пчелни продукти, до момента не съм давала прясно мляко в чист вид (на 2г1м е). Зависи с какво е захранено детето, по каква схема. Аз лично кисело мляко въведох на 8-9м, а риба след годинката. Моето дете не харесваше купени пюрета. Всичко, което е яла съм приготвяла аз и до момента е така. Месно-зеленчукови манджички може да предлагаш. На 7 и 1/2 моето дете беше със заместен обяд, всичко друго беше кърма. Плод давах за опитване, не за самостоятелно ядене. Наблягайте на млякото и постепенно с другата храна, щом е трудно, значи още не е готова да приема повечко твърда храна. Алергиите не са нищо смешно, редно е лекаря да даде насоки в захранването и въвеждането на храни. Все пак може да се стигне и до спешното при остра реакция (при нас се случи). Има медикаменти, съдържащи коластра (животинска) и ако детето дава реакция към АМ, то лекаря трябва са знае и да не изписва подобни медикаменти.

Благодаря ти! Ще потърся каши с хидролизирано АМ. Знаеш ли коя марка имат такава каша?

# 351
Сама и приготвям пюретата. Понякога хапва по няколко лъжички зеленчуково/месно пюре,друг път изобщо не иска. Давам ги на обяд. Взех и готови,същата работа. Плодови яде ,особено синя слива,давам ги следобяд, не повече от 50-60гр. Каша обича,до сега имах от България безмлечни,но свършиха,а тук единствената безмлечна е оризова на Милупа. Казаха ми да я карам по-смело, да има парченца в пюрето,да не е гладко смляно,да давам парченце кашкавал,хляб,макарон. Това помагало да проговарянето,да се учи да дъвче. Казват,че е вече голяма и да не и давам в никакъв случай гладко смляно пюре.Детето обаче само като усети че има нещо в устата и започва да повръща. За рибата, и аз мисля да изчакам след годинката.
и моя правеше отначало така,ама свикна има няма за една седмица по-настоятелно давай.от 6 месец започват да се правят малко по-грапави пюрета и аз започнах да ги правя тогава.научи се да дъвче, ако е гладко пюрето го гълта само и не се наяжда.колкото по-рано  дадеш да дъвче,толкова по-бързо и леко ще премине към дъвкане на по-големи парчета  Peace

# 352
Здравейте,
и на нас ни предстои захранване след 2 седмици, когато беболинка ще е на 5,5мес, та от вече месец гледам когато мога да се образовам по темата и голямо четене пада, че много информация има. Засилила съм се всичко домашно да й правя, че имаме и 90% от продуктите изцяло домашно отгледани.

Понеже искам и да замразя някои храни, за да имаме и за по-натам, исках да попитам следното: имаме замразено домашно агнешко, телешко, пилешко. Мога ли да го размразя, сваря, пасирам, напълня в кубчета за лед и отново замразя? По принцип зная, че не се замразява храна втори път, но в случая второто замразяване ще е след термична обработка та се чудя...

# 353
За пилешкото мисля че няма да има проблем тъй като е от първите меса и по-рано ще се дава.за телешкото е относително ,някои педиатри препоръчват да са от първите меса някои остават телешкото за по-нататък.а агнешкото е чак 8 месец все пак ще е минало доста време,ще размразяваш и правиш всичко на ново аз лично с агнешкото не бих рискувала.ти си решаваш.като правиш местните пюрета като размразиш помириши месото нали да няма мирис,да не е посиняло на цвят и според мен най-добре е да го опиташ дали не е разварено като го свариш.

# 354
Аз не бих ти препоръчала да размразяваш, готвиш и после замразяваш. За следващите пъти, докато още е прясно месото, го свари, на порцийки, пасирано, и така. Много е хубаво, че имаш домашно месце.

# 355
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Понеже искам и да замразя някои храни, за да имаме и за по-натам, исках да попитам следното: имаме замразено домашно агнешко, телешко, пилешко. Мога ли да го размразя, сваря, пасирам, напълня в кубчета за лед и отново замразя? По принцип зная, че не се замразява храна втори път, но в случая второто замразяване ще е след термична обработка та се чудя...

Много ще рискуваш, ако го направиш. Още повече, когато месото е домашно - не е третирано с нищо и е възможно да си отгледаш някоя опасна бактерия. Друг аспект е, че ще унищожиш почти всичко полезно в месото така... Изначално замразяването в домашен фризер е различно като технология от промишленото замразяване, с цел съхранение, и в домашни условия продуктите имат в пъти по-кратки срокове от промишлено замразените... Чисто технологично ти говоря - в домашен фризер става бавно замразяване, водата в месото замръзва на големи кристали, с остри ръбове, които пробиват мускулните клетки и от тях изтича месен сок, който съдържа полезните вещества в месото. Принципно не е препоръчително да се ползва домашен фризер за замразяване на животински продукти - предназначени са за съхранение на вече промишлено замразени продукти...Най-голямата грешка, в това отношение, която обаче масово правим (включително и аз  Embarassed) е да купуваме пресни меса и да си ги замразяваме вкъщи...
Друг е въпроса, че във вече замразените незнаем какво има, но тук темата избяга от основната... Naughty

Съветвам те да намериш (ако има как, разбира се) прясно месо, което да свариш и пасираш и тогава пак във фризера в къщи на кубчета.
Успех! Peace

# 356
Благодаря, момичета, за отговорите Simple Smile Ще гледам да си уредя прясно месце като му дойде времето Simple Smile

# 357
Да попитам - от 15 дена захранвам с глутен (овес). Ако има реакция каква трябва да бъде? Какво да очаквам+?

# 358
до сега щом не е имало надали ще има.реакция от алергия се появява до 48часа.Ситни червени пъпки по лицето и по тялото.може и да са от тия дет се виждат само на светлина.като докосваш кожата седи грапава,отоци ,подуване на езика или гърлото.

# 359
Е, нали уж глутена се натрупвал и реакцията може да се очаква до месец?
И още един въпрос - колко мл мляко трябва да пие дете на 10 месеца за едно денонощие? Кърмата ми май намалява, та да знам да включвам ли някакво мляко?

Общи условия

Активация на акаунт