Примерна схема за захранване - 34

• 128 340
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Аз не замествам хранене, педиатърката така каза. Не знам защо. Но моята принцеса яде през 3 часа че имам малко кърма. Не знаех че грис също е безглутенова каша. Какво друго е безглутеново - елда, грис, царевица....?
Не мисля,че малкото кърма има връзка с честото ядене. Има деца с бърз метаболизъм,а кърмата много бързо и изцяло се "употребява",особено на тази възраст вече. Аз започнах с Елда,ще продължа с просо,царевица и киноа. Кашата от грис трябва да е царевична,защото има и пшеничен грис,който вече си е глутен. И по принцип грис не е наименованието на самото зърно,а вид каша.

# 616
Аз не замествам хранене, педиатърката така каза. Не знам защо. Но моята принцеса яде през 3 часа че имам малко кърма. Не знаех че грис също е безглутенова каша. Какво друго е безглутеново - елда, грис, царевица....?

Ориз

# 617
Здравейте, ще споделите ли от кога давате киноа?
8-10 месец е ок да се въведе. Киноата, както доста варива е добре да се накисне преди готвене за няколко часа.

Благодаря Simple Smile

# 618
Hipo, mardji благодаря! Просо на коя фшрма давате?

# 619
Аз въведох киноа около 9-тия месец, при захранено бебе на 6 и 1/2. От безглутеновите първо дадох ориз, после елда, киноа. Сега въвеждам глутен и мисле още 2-3 плода да въведа, че само ябълка и слива съм въвела. След тях и успоредно с глутена ще въведа амарант и просо. Те също са без глутен.

Добре е всички зърна преди сваряваме да се накиснат поне няколко часа във вода, някои момичета добавят оцет/лимон във водата, защото подпомагал разпадането на фитиновата киселина, която дразнела стомаха, а и така можело да се усвои максималната хранителна стойност от зърната (май така беше, но ако бъркам, някой да ме поправи). Аз лично само кисна и преди варене ги преплаквам в цедка. За варенето сипвам чиста вода.

# 620
Не знам дали това е най-правилната тема, но се подготвям  Laughing за започване за захранване, та се чудех дали бебка би разпознала, ако използвам замръзена кърма за пюретата? Оказа се, че отказва да я пие  Crossing Arms
Някой с подобен опит? Много ще ми е жал да я изхвърля, като знам колко много усилия са положени.

# 621
Не знам дали това е най-правилната тема, но се подготвям  Laughing за започване за захранване, та се чудех дали бебка би разпознала, ако използвам замръзена кърма за пюретата? Оказа се, че отказва да я пие  Crossing Arms
Някой с подобен опит? Много ще ми е жал да я изхвърля, като знам колко много усилия са положени.
и моя син беше така.Аз кърма не съм слагала  като захранвах.

# 622
Тоест си изхвърлила замръзената?

# 623
И аз кърма не съм слагала, не съм и замразявала. Не ти пречи да пробваш да слагаш от замразената в пюретата, щом не искаш да я изхвърляш. Ако се приеме ок, ако не здраве да е.

# 624
Аз не съм добавяла мляко/ кърма в пюретата. Може и за кашите да я използваш в последствие.

# 625
Да, аз доколкото четох, принципно не се налага добавяне на кърма в пюретата, но това ми беше като идея за оползотворяване на замразената такава, която за жалост бебка не желае да пие.

# 626
В млечните каши може да добавяш,но моя син и там не я иска.
За кисненето на зърнените - не знам,но се притеснявам да слагам киселина. Не се ли поема от зърното?

# 627
Киселината не е необходима, кисненето във вода е достатъчно.

# 628
Да, аз доколкото четох, принципно не се налага добавяне на кърма в пюретата, но това ми беше като идея за оползотворяване на замразената такава, която за жалост бебка не желае да пие.

Ако ти ще си правиш домашни пюрета, някои от тях имат нужда от разреждане с нещо- батат, картоф, морков. Готовите от бурканчетата са като крем супа, те не сами нямат нужда от разреждане, ами и нужда от сгъстяване имат.
Ако е в срок, не я изхвърляй, все ще се измисли нещо...

# 629
Тоест си изхвърлила замръзената?
Аз имах много малко 2-3 пакетчета тъй като имах малко кърма.Наложи ми се да я изхвърля като беше лятото,понеже ни спряха тока за няколко часа някаква авария беше станала, а веднъж размразиш ли я по-добре или да ползваш или да я хвърляш.

Общи условия

Активация на акаунт