Примерна схема за захранване - 34

• 128 322
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Замразена кърма е удачна за безмлечните каши. Променя се мирисът след размразяване, за вкус не знам, но съм чувала за деца, които не я искат.

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 17:08 от Zoι

# 631
Замразена кърма е удачна за безмлечните каши. Променя се мирисът след размразяване, за вкус не знам, но съм чувала за деца, които не я искат.
Благодаря, ще пробвам като стигнем дотам. Четох че много втечнявала и трябва да се действа много бързо.
Иначе има мирис, да.

# 632
Здравейте

Моето момченце е на 6 месеца и от 10 дни започнахме захранването. Засега изяжда само по няколко лъжички (най-много 10) и е опитал само картоф и тиква. Мисля да му предложа няколко дни и комбинация от двете, и после да въведа морков и пащърнак.
Въпросът ми е с какви други зеленчуци да продължа след това?

# 633
Здравейте

Моето момченце е на 6 месеца и от 10 дни започнахме захранването. Засега изяжда само по няколко лъжички (най-много 10) и е опитал само картоф и тиква. Мисля да му предложа няколко дни и комбинация от двете, и после да въведа морков и пащърнак.
Въпросът ми е с какви други зеленчуци да продължа след това?

Ами може бял морков, сладък картоф, спанак, броколи, карфиол. Още по-натам зелен фасул, сладка царевица, червена капия.  Grinning

# 634
Броколите и карфиола са газообразуващи и може да ги поизчакаш. Преди червената чушка се дава зелена. Между двете трябва да има поне месец, т.к. червената се води алерген заради цвета. може да предложиш тиквичка, авокадо, зелена чушка, сладък картоф. След около месец след началото на захранването може да започнеш да предлагаш ориз, елда, царевица и други безглутенови варива.

# 635
Ориза може още в началото, той е подходящ за първа храна

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 23:20 от Анонимен

# 636
Приза може още в началото, той е подходящ за първа храна
Факт! Но все пак е запичащ, от тази гледна точка ми се струва разумно да има въведени поне два регулиращи и един разхлабващ зеленчук, за да има поле за реакция ако се запече детето.

# 637
Броколите и карфиола са газообразуващи и може да ги поизчакаш. Преди червената чушка се дава зелена. Между двете трябва да има поне месец, т.к. червената се води алерген заради цвета. може да предложиш тиквичка, авокадо, зелена чушка, сладък картоф. След около месец след началото на захранването може да започнеш да предлагаш ориз, елда, царевица и други безглутенови варива.
Зелената чушка също е газообразуваща. Разбрах го на практика и след това четох. Спрях да му я давам,но от нея имаше повече проблеми,отколкото от карфиола (дадох го месец след началото на захранването). Първите при нас бяха картоф,пащърнак,тиква,тиквичка,батат.

# 638
Фокси, и двете деца захраних с ориз, защото по неведоми пътища и двамата бяха с редки акита седмици наред   Rolling Eyes . Та си зависи де, може да се окаже подходяща кашата, ако детето има сходни проблеми. Според моите наблюдения, запека се появява малко по-късно, когато се увеличи количеството твърда храна. Но все пак вероятно и това е индивидуално.

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 23:25 от Анонимен

# 639
Белия морков отделно от моркова ли да го въведа?
Тези, които са газообразуващи кога се въвеждат, щом трябва да се изчака с тях?
И всички зеленчуци ли трябва да са въведени, за да премина към кашите и плодовете след това?
Благодаря ви за отговорите, но още някой неща не са ми напълно ясни.

# 640
Белия морков отделно от моркова ли да го въведа?
Тези, които са газообразуващи кога се въвеждат, щом трябва да се изчака с тях?
И всички зеленчуци ли трябва да са въведени, за да премина към кашите и плодовете след това?
Благодаря ви за отговорите, но още някой неща не са ми напълно ясни.
Не знам за белия морков. Аз още морков не съм въвела,че сме от запичащите се и от една лъжичка картоф.
Като въведеш сравнително щадящите зеленчуци,започваш да въвеждаш и газообразеващите,но вншмателно. Зависи от детенцето. Моето има пролем с газовете от доста зеленчуци. Първо въведох белите зеленчуци плюс батат и тиква. Не е необходимо да въведеш всички зеленчуци,за да дадеш плод. Аз въведох плодове,заради запека. Давам сутрин между храненията до 30 гр. После започнах да въвеждам каши,но не ориз и инстантни,а елда,просо... Елдата пак заради запека я въведох,иначе оризът е най-щадящ и даже казват,че не се въвежда лъжичка по лъжичка. Така че в един момент започнах да въвеждам зеленчуци,плодове и зърна едновременно (не в един ден,разбира си). Общо взето в един момент почваш да се водиш по детето. Ако има запек,въвеждаш плод или елда (понеже е безглутенова),ако е с разтройство - банан или каша оризова... Сама ще видиш как ще ви вървят нещата.

# 641
Здравейте! Мога ли да направя застройка на супа след като вече съм въвела жълтъка(дъщеря ми е на 9месеца)?

# 642
Мисля че не, но нека се включи някой с повече опит.

# 643
Можеш, със застройката все едно въвеждаш и белтъка. Обаче е добре да дадеш само 2-3 лъжички първия път, че белтъка е алергена в яйцето.

# 644
А ако я направя само с яйце и жълтък? Някъде бях чела, че трябва още да се вари супата след като се сложи застройката, защото все пак е суров желтък newsm78

Общи условия

Активация на акаунт