Примерна схема за захранване - 34

• 128 320
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И аз така мисля, все пак като се въвежда жълтък, яйцето се вари 13--тина минути.

Аз да също да задам няколко въпроса. Захранваме се 5м, скоро ще стане на 7м. Кога да въведа закуска? Сега яде на обяд и каша с плод следобед.
Рано ли е за глутен на 7м навършени? Мисля да го въведа по схемата овес-ръж-ежемик-лимец.
Какви други плодове освен ябълка, банан, круша, авокадо мога да дам?

# 646
А ако я направя само с яйце и жълтък? Някъде бях чела, че трябва още да се вари супата след като се сложи застройката, защото все пак е суров желтък newsm78
Това не го разбрах - само с яйце и жълтък? Не съм спец по застройки, че не обичам, но след застройване супата нали ври малко или бъркам? Ако ври 4-5 минути са достатъчни. Ако се маха от котлона след застройването по-добре намери друг начин за въвеждане на белтъка. Аз въведох с принцеса със сирене и яйце.

# 647
А ако я направя само с яйце и жълтък? Някъде бях чела, че трябва още да се вари супата след като се сложи застройката, защото все пак е суров желтък newsm78
Това не го разбрах - само с яйце и жълтък? Не съм спец по застройки, че не обичам, но след застройване супата нали ври малко или бъркам? Ако ври 4-5 минути са достатъчни. Ако се маха от котлона след застройването по-добре намери друг начин за въвеждане на белтъка. Аз въведох с принцеса със сирене и яйце.
охх объркала съм се.. исках да кажа кисело мляко и жълтък. И друг въпрос ако дам месо в обедното пюре мога ли да дам въпросната супа със застройката за вечеря newsm78

# 648
Давай я, няма да преяде от малко застроена супа  Laughing .
Радея, аз въведох глутен в края на 7-мия месец, не съм давала ръж, направо овес-пшеница. Някои го въвеждат по-късно, аз съм чела, че и късното въвеждане крие рискове.
То сезона е такъв, че няма много избор на плодове в момента.

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 14:16 от Анонимен

# 649
Здравейте
Имам един въпрос.
Взех днес две пюрета на Хип, едното с тиквичка и картоф, другото с броколи. Не знам как не съм обърнала внимание като четох етикета, но сега виждам, че в пюрето има и ориз. Досега не съм давала нищо друго, освен няколко зеленчука. Какво да правя сега с този ориз? Така ще станат две нови неща за въвеждане на един път.
Ако имаше от къде да намеря зеленчуците хич нямаше да се занимавам с тези пюрета. Досега всичко си правех сама и изобщо не съжалявам.

# 650
Мария, загледах се в лентичката ти, бебчо на 3 месеца и две седмици ли е наистина?

# 651
Как на 3 месеца? Толкова ли показва?  ShockedПиша от телефона и не си виждам лентичката.
На 6 месеца и половина е. Захранен е преди 3 седмици.

# 652
Our sunshine - 3 months, 2 weeks and 1 day Simple Smile Питах, защото надничам тук за предстоящото ми захранване и се опулих Grinning

# 653
Хм идея си нямам защо излиза така. #Cussing out Нямаше проблем досега...

# 654
По въпроса с ориза. Може да му сготвиш на бебето ориз с въведен зеленчук (морков примерно) и така да го въведеш. Вариант е да купиш и готова каша, но после ще се чудиш какво да я правиш. Броколи купувам замразено, за зимата ми се струва удачен вариант, пък и в замразените зеленчуци често има повече витамини.

# 655
  • София
 Здравейте, записвам се и аз, че скоро ми предстои захранване, а съм позабравила доста неща  bouquet

# 656
Включвам се с мега тъп въпрос, но все пак.

Реших да дам каша (на 6,5 месеца е, захранваме се от 25 дена). Досега е опитвам само зеленчуци.
Та въпросът ми е как се приготвя готова каша? Първо се бях насочила към Лактана Töpfer. На етикета пише, че се прави с мляко и вода. Питам продавачката, тя ми обяснява, че може с мляко или вода, но млякото трябвало да бъде на тази марка. Отказах се и накрая взех от ДМ био овесена каша за кърмачета, защото не намерих тази първата на Лактана овесената. Понеже имаше период, в който кърмата вечер не му достигаше (покрай цикъла предполагам) и дохранвах с малко АМ. С това същото АМ ли трябва да я правя, тъй като вече него е опитвал?

И друго - с даването на тази каша счита ли се, че съм започнала въвеждането на глутена? По принцип се водя по схемата овес - ръж- ечемик - пшеница, но навсякъде пише, че е добре към 8 месец да се въведе, а ние нямаме още 7.

Съжалявам за тъпите въпроси. Мисля, че мога и сама да си отговоря на тях, но исках да попитам и по-опитните.  Simple Smile

# 657
Овеса е с глутен, така че може да изчакаш с въвеждането му още поне месец. Има безглутенови каши - ориз, царевица, елда. Аз съм ги правила с преварена вода, после включих и настърган (намачкан) плод.

# 658
Благодаря! Осъзнавам, че е рано за глутен и тази директно я оставям за по-натам.  Simple Smile

# 659
Здравейте,
беба е на 9 месеца и сега въвеждам глутена - дадох овесени ядки и ечемичени ядки (пропуснах ръжените, тъй като не успях да намеря). Сега намерих и ръжени, но се чудя има ли мисъл да ги въвеждам или директно мога да дам ръжени, предвид че вече съм въвела ечемик. И още един въпрос с какво да въведа пшеницата? Беба още няма зъбки? А и какво мислите за спелта и лимец?

Общи условия

Активация на акаунт