Примерна схема за захранване - 34

• 128 318
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Пшеницата въведох с хляб, в крайна сметка кой яде брашнени каши. Ако искаш може да дадеш ръжените ядки за разнообразие, от гледна точка на въвеждане на глутен няма смисъл. Спелта дадох, защото ми попаднаха бебешки сухари, лимец също под формата на хляб.

# 661
Можете ли да ме ориентирате от колко ориз първоначално да направя брашно за каша? Решила съм да пробвам да направя в домашни условия, прочетох каква е технологията, както и че може да се съхранява в затворен съд около 1-2 месеца, но не знам с какво количество да започна.

# 662
Не ти препоръчвам особено на бебе  да съхраняваш ориз повече от 48 часа.В ориза има бактерии,които са опасни за човешкото здраве. Когато се притопли ориз(мисля че ставаше въпрос за над 30 градуса по Целзиий) започва размножаването им. За това и повечето хора в чужбина особено не претоплят ориза,а го ядат на стайна температура. Когато правиш оризова каша за бебе вари всеки ден кашата. Може да добавяш и зеленчуци по-желание. Ако не хареса ориза с зеленчук пробвай да го дадеш с тиква.Като количество може първоначално да свариш 100 гр.ориза 1:3 вода като разбъркваш от време на време.

# 663
Не ти препоръчвам особено на бебе  да съхраняваш ориз повече от 48 часа.В ориза има бактерии,които са опасни за човешкото здраве. Когато се притопли ориз(мисля че ставаше въпрос за над 30 градуса по Целзиий) започва размножаването им. За това и повечето хора в чужбина особено не претоплят ориза,а го ядат на стайна температура. Когато правиш оризова каша за бебе вари всеки ден кашата. Може да добавяш и зеленчуци по-желание. Ако не хареса ориза с зеленчук пробвай да го дадеш с тиква.Като количество може първоначално да свариш 100 гр.ориза 1:3 вода като разбъркваш от време на време.
Благодаря. Разбира се, че ще приготвям кашата всеки ден chef
Интересуваме от колко грама ориз да си приготвя първоначално брашно. Правилно ли разбирам, че ме съветваш да е от 100грама?
Имам предвид технологията със сушене и смилане и на зърната до брашно.

# 664
  • Откъм Варната
Можете ли да ме ориентирате от колко ориз първоначално да направя брашно за каша? Решила съм да пробвам да направя в домашни условия, прочетох каква е технологията, както и че може да се съхранява в затворен съд около 1-2 месеца, но не знам с какво количество да започна.

Баткото го захраних с ориз по тази технология. И понеже в началото не ядат много, а ориза набъбва при приготвяне  пробвай с 1 шепа ориз, колкото дойде толкова. Виж как ще ти се получи и ако ти хареса резултата си направи повече.

# 665

Честита Баба Марта!

Днес ще ни е 3-ти ден откакто давам пилешко месо. После мисля пуйка. Трябва ли да правя малка пауза между въвеждането на различните меса?

# 666
  • София
Мисля, че не е нужно Simple Smile
Днес като първи пролетен ден, ще захранвам Simple Smile  Започвам с тиква, не успях да намеря млади моковчета. Ако някой знае от къде мога да намеря, да казва.

# 667
Мисля, че не е нужно Simple Smile
Днес като първи пролетен ден, ще захранвам Simple Smile  Започвам с тиква, не успях да намеря млади моковчета. Ако някой знае от къде мога да намеря, да казва.
Моркови с листа обикновено има в Лидл, а тези дни пак там имаше и био моркови на прИмоция Peace

# 668
Момичета препоръчайте ми първи зеленцук за бебе на 4 месеца и половина (5 месеца без 10 дни ) да не сладък ,да не картоф или тиква мерси

# 669
Момичета препоръчайте ми първи зеленцук за бебе на 4 месеца и половина (5 месеца без 10 дни ) да не сладък ,да не картоф или тиква мерси

Пащърнак, морков, бял морков???

# 670
Вече сме на 8 месеца и 3 дни. Запланувала съм през този месец да започна да въвеждам глутена, но ми се иска и жълтък да дам.
Знам, че глутенът се въвежда по-продължително време (месец да кажем) всеки ден, защото ако има реакция, тя не се проявява веднага. Та въпросът ми е как да процедирам с жълтъка? Мога ли успоредно с глутена да въведа и жълтъка и как се въвежда той? Започва се по-малко, не всеки ден и не в деня, в който е дадено месо??? И когато се стигне количеството от цял жълтък ли се счита за въведен? Колко пъти в седмицата е добре да се дава?
Глутена мисля да започна да го въвеждам с овесена каша.
 Много въпроси станаха. Laughing

# 671
Вече сме на 8 месеца и 3 дни. Запланувала съм през този месец да започна да въвеждам глутена, но ми се иска и жълтък да дам.
Знам, че глутенът се въвежда по-продължително време (месец да кажем) всеки ден, защото ако има реакция, тя не се проявява веднага. Та въпросът ми е как да процедирам с жълтъка? Мога ли успоредно с глутена да въведа и жълтъка и как се въвежда той? Започва се по-малко, не всеки ден и не в деня, в който е дадено месо??? И когато се стигне количеството от цял жълтък ли се счита за въведен? Колко пъти в седмицата е добре да се дава?
Глутена мисля да започна да го въвеждам с овесена каша.
 Много въпроси станаха. Laughing

За глутена и аз така знам, затова го давах цял месец без прекъсване. За жълтъка педиатърката ми каза да започна с една четвърт и постепенно да давам половин жълтък през ден. Бебето ми е почти на 11м., но аз не давам през ден, а 2 пъти в седмицата да речем. Така реших. Grinning

# 672
Жълтък давах всеки ден, докато въвеждах. Принципно белтъка е алерген. Жълтъка се счита за въведен, след като се дава три дни. Яйце два пъти седмично ми се струва разумно количество, аз въведох белтъка много преди годинката ( много, много 2-3 месеца).
И в глутена не съм се вторачвала много, ако бебето е кърмено и е над 6 месеца, вероятността да има проблем е минимална. Не съм давала всеки ден, а когато ми скимне. От къде ги измисляте тези правила?

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 21:08 от Анонимен

# 673
  • София
Ние ходим всеки месец на гастроенетеролог и тя ни каза 10 дни за глутена, толкова го и въвеждах. Ако искаш си въведи първо жълтъка, както са написали - 1 една четвърт, после половинка и постепенно стигаш до цял. Аз го давам през ден, в дните, в които не давам месо.

# 674
Ще говоря и аз с педиатърката на консултацията да видя и тя какво ще каже. Не, че ще ми повлияе, но може пък тук да сме на едно мнение.
Благодаря за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт