Примерна схема за захранване - 34

• 127 888
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Малко тъп въпрос ама как да направя пюре от чушка?

вариш /аз на пара/, белиш и пюрираш с другите

# 91
Момичета,бебка има запушен нос как да продължа със захранването? Да й давам ли твърда храна или да продължим само с кърма известно време? На 6 месеца без седмица сме.

# 92
Бебето ми е 6м и 5дни и е с атопичен дерматит. Докторите, които сме посещавали ни посъветваха да забавим малко захранването - ако се получи алергична реакция от някоя храна да не се смеси с атопичния дерматит. Та питането ми е - колко време още мога да забавя. Притеснява ме, че вече доста се бавим...

# 93
Момичета,бебка има запушен нос как да продължа със захранването? Да й давам ли твърда храна или да продължим само с кърма известно време? На 6 месеца без седмица сме.

да, бих изчаакала малко

Бебето ми е 6м и 5дни и е с атопичен дерматит. Докторите, които сме посещавали ни посъветваха да забавим малко захранването - ако се получи алергична реакция от някоя храна да не се смеси с атопичния дерматит. Та питането ми е - колко време още мога да забавя. Притеснява ме, че вече доста се бавим...

бих питала мед.лице след като препоръката е от доктор....
не се бавиш, спокойно

# 94
Благодаря за отговора!
А има ли някакъв краен срок за захранване  Crazy Flutter

# 95
Благодаря   bouquet

# 96
Здравейте ,до сега (на 6 месеца сме ) съм въвела тиква ,броколи ,тиквичка и картоф.Днес му дадох без АМ тиква с картоф,отказва да я яде,само реве...сега приготвям тиквичка и броколи да дохраня.Та въпроса ми е ,кога мога да започна да измествам следобедното хранене (пада ни се към 17 часа ) и с какво .Мислех си за оризова каша.Какво мога да прибавя към кашата? Кога да започна с плодове и какви? На какъв принцип ги приготвяте ,пак ли се варят?
Съжалявам за глупавите за вас ,може би ,въпроси ,ама хич ме няма с това захранване

# 97
кога мога да започна да измествам следобедното хранене (пада ни се към 17 часа ) и с какво .Мислех си за оризова каша.Какво мога да прибавя към кашата? Кога да започна с плодове и какви? На какъв принцип ги приготвяте ,пак ли се варят?

Можеше да си дохраниш с АМ, не да готвиш наново Grinning

Имаш предвид да вкараш още едно твърдо ли? Аз вкарах месец след захранването. Да, може оризова, самостоятелно, с АМ. После добавяш плод, един. Даваш пак няколко дни, колкото си си избрала да въвеждаш. После може друг плод или друго зърнено, под формата на  каша - просо, елда, киноа. Тиква също можже с каша, харесва се

Плодовете след 6-я месец може и сурови - намачкани или настъргани. Ябълка, круша, банан, авокадо /винаги сурово/. Сливи по-нататък, че понякога са агресивни за неразвитото стомахче.

# 98
Кога се слага в пюретата масло или зехтин, или различните олиа-слънчогледово, рапично, сусамово?
Някъде четох, че има особеност в приготвянето на цвеклото, ако знаете, моля, споделете. Нещо, свързано с беленето му май?! И да питам какъв грах и зелен фасул ползвате за пюрета- замразен или от буркан/консерва. Много благодаря

# 99
Кога се слага в пюретата масло или зехтин, или различните олиа-слънчогледово, рапично, сусамово?
Някъде четох, че има особеност в приготвянето на цвеклото, ако знаете, моля, споделете. Нещо, свързано с беленето му май?! И да питам какъв грах и зелен фасул ползвате за пюрета- замразен или от буркан/консерва. Много благодаря

Зехтин сложих след 6-7 месец - след термичната обработка на пюрето, поизстинало.
Масло  - при въвеждане на млечни, сусамът е силен алерген, слънчогледово, ако намериш нерафинирано, рапица - не бих купила никога.

Цвеклото го давадох след годинка, защото е силно нитратно. В малки колличества, не чисто, първо на пара, по-късно и сурово

Консерви, купени не ползвам, по-добре замразен

# 100
А понеже забравих да  питам педито, предстои да въвеждам каша и съм купила оризова, която в последствие да замести следобеднотоо ядене към 16-17 часа, т.е. след  обедното пюре, което давам към 12-13. Добре ли е да давам на обед пюре с ориз в него - или друго нишесте и после пък ориз като каша или да избягвам?

# 101
А понеже забравих да  питам педито, предстои да въвеждам каша и съм купила оризова, която в последствие да замести следобеднотоо ядене към 16-17 часа, т.е. след  обедното пюре, което давам към 12-13. Добре ли е да давам на обед пюре с ориз в него - или друго нишесте и после пък ориз като каша или да избягвам?

Каква ти е идеята с това даване на ориз два пъти? Защо държиш да слагаш добавки при зеленуците?

# 102
Защото видях някои купешки пюрета, че имат и ориз, та се чудя дали да ги избягвам като следващотоо хранене пак е ориз. Аз мисля, че е по-добре да не давам такива пюрета ама все пк да  питам. Или ако давам после да пропускам каша от същата добавка, в случая ориз.

# 103
Аз бих ги избягвала по принцип Grinning Но не е фатално да се повтори. Те слагат, за да ни пробутват скъп ориз.... Ти не слагай, прави го както би си го направила за себе си - само зеленчук примерно и си давай ориз следобяд.
Други зърнени не си вкарала предполагам? Ако направиш ориз със зеленуци на обед, да дадеш друга каша после ми е мисълта. Не че нещо ще стане от два пъти ориз, но да не се запече, а и няма нужда от толкова

# 104
Даже още не съм дала кашата, че въвеждам тиквички сега.

Общи условия

Активация на акаунт