Примерна схема за захранване - 34

• 127 905
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Всъщност е написала, че 3 пъдпъдъчи се равняват на 1 кокоше яйце Simple Smile

# 166
  • Berlin
Ха, да, не съм догледала и все пак са доста по-тежки от кокошите.

# 167
Аз навремето съм пила доста сурови пъдпъдъчи яйца, нашите дори гледаха пъдпъдъци в детството ми. С лечебна цел. Сега чета също много хубави неща за тях. Не мисля, че има проблем да се дават на децата. Дори не носят риск от салмонела. Но при условие, че имате достъп до пресни такива. Аз имам, но още не съм захранила с яйце. Не бързам. Започнахме захранването след 6 навършени месеца и мъничко.

# 168
  • София
Как ще дадеш цял пъдпъдъчи жълтък, като ти казва момичето по-горе, че 1 такова яйце = 3 кокоши! ooooh! Това се отнася и за жълтъка все пак. Не случайно се дава минимално количество. Макар че при такова мин. кол-во жълтък едва ли се дава някакво количество желязо в повече. Ако даваш всеки ден месо, няма нужда от жълтък.

Opss, обратното съм написала Wink 3 пътпъдъчи = 1 кокоше

# 169
  • Berlin
Ами вземи да си го оправиш. Wink

# 170
Какви плодове мога да давам... На 6 месеца и половина сме.Давам следобед бананова каша с банан или с ябълка.Чудя се какво още мога да дам - круша? Друго ,което исках да попитам също е може ли да се дава печен пипер.Тъй като ние не правим буркани трябва да купя,ама те са много овкусени...
И задължително ли е да се пасират плодовете.Сега като се постопли времето се храним навън и ми е малко трудничко... евентуално да го пасирам преди да излезем,ама в топлото ще търпи ли ...Извинявайте за може би глупавите въпроси ,нооооо...

# 171
И беба е колкото твоето бебе, ама ако има парченца, т.е. не е гладко пюре и малко се дави. Пробвай, може твоето бебе по-лесно да ги приема. Аз за сега ще изчакам. Иначе и аз това се чудя, какво още да дам, че само ябълка и банан май не става. Купих манго, което се оказа зелено. Гледам, че се продават пюрета кайсии и праскови, същите смесени и с други плодове, та мисля скоро да дам. Иначе от утре мисля круша да давам.

# 172
  • Варна
Какви плодове мога да давам... На 6 месеца и половина сме.Давам следобед бананова каша с банан или с ябълка.Чудя се какво още мога да дам - круша? Друго ,което исках да попитам също е може ли да се дава печен пипер.Тъй като ние не правим буркани трябва да купя,ама те са много овкусени...
И задължително ли е да се пасират плодовете.Сега като се постопли времето се храним навън и ми е малко трудничко... евентуално да го пасирам преди да излезем,ама в топлото ще търпи ли ...Извинявайте за може би глупавите въпроси ,нооооо...

За жалост в този сезон долу-горе това са ти опциите с плодовете - ябълка, круша, банан.. Ще има праскови и кайсии след някой друг месец, а до тогава може от купешко пюре. Също и синя слива.
О, и авокадо! Много е полезно, щадящо за коремчето, има полезни мазнини и е калорично. Моят синковец го яде чисто само в началото, след това захитря. Но в комбинация с банан не може да му устои. Simple Smile
Аз бих се въздържала от печения пипер, особено пък купешки и овкусен. Освен това първо е хубаво да дадеш зелена пиперка, а с червената да изчакаш малко.
За хранене навън се сещам само за варианта с купени пюрета, защото и аз се съмнявам колко ще изкарат пасираните от вкъщи, че и евентуално с мляко, храни. Вариант ти е и банана, защото се пренася лесно, "дъвче" се лесно и т.н.

# 173
Ясно ,значи долу горе както и аз си мислех ,стоят нещата.Благодаря ви момичета.
Мога да давам зелен пипер суров ,така ли  Peace Peace

# 174
  • Варна
Ясно ,значи долу горе както и аз си мислех ,стоят нещата.Благодаря ви момичета.
Мога да давам зелен пипер суров ,така ли  Peace Peace

Сготвен и обелен Simple Smile

# 175
Здравейте, момичета!
Включвам се и аз в темата, вече като писател, след като поизчетох последните две. Захранвам от около три седмици, до преди това бяхме на кърмене на поискване.  Започнах с оризова каша и сега въвеждам поетапно зеленчуци.
Включих се, за да дам идея за по-лесен вариант с граха. В руските магазини има обелен, сушен жълт грах. Става много лесно на доста вкусно пюре и не се налага да мислите за люспи. От както го открих го ползвам активно у дома.
И едно питане - подходящо ли е да въведа плодовете, когато им дойде времето, на обедното хранене с каша например, тъй като сутрин трудно да го издебна гладен? Някак ми е странно обяд с плодове, но при бебетата сигурно е различно Simple Smile По-натам мисля да ги изместя следобед (когато вече са въведени и имаме постоянно хранене в тези часове).

# 176
  • Berlin
Може, да. Но то не е задължително бебето да е гладно, за да опита 2-3 лъжички в началото м/у храненията. Simple Smile

# 177
Да, не се изразих правилно - сутрин просто отказва хранене. Дааже и сукане Grinning

# 178
Аз давам плодове със зеленчуците на обяд. Примерно морков с ябълка, тиквички с круша и подобни миксове, защото не яде чист зеленчук, особено тези с картофи. В кашата след обяд също слагам плод, че иначе е безвкусна. Общо около 2/3 или цяло плодово пюре на хип от 125 грамаа яде на  ден

# 179
Я да питам аз пак с моето бебе много яде, значи след обед днес и вчера изяде овесена каша от 2 супени лъжици овес+100мл вода+125гр плодово пюре. Това много ли е? Сега пак толкова изяде. То на кашата си пише да се добави пюре, но не и колко. На 7 месеца е.

Общи условия

Активация на акаунт