Примерна схема за захранване - 34

• 127 980
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • Germany
Дадох НА, тъй като това ми препоръча лекарката ни тук.
за да ви го е препоръчала или сте имали проблем с белтъка на кравето мляко или най-малкото хранителна алергия към храна.затова и пишат ХА-Хранителни Алергии.Макар че моя син какви ли не хранителни алергии проявява не са ни изписвали ХА.

Не сме имали абсолютно никакви проблеми, непоносимост към храна или алергия. Препоръча го поради простата причина, че според нея е по-добре първото АМ, което се дава на детето, да е НА.  Peace Също ме посъветва да е Pre, а не 1 или 2, тъй като било по-леко за коремчето, независимо дали се дава на дете на 1 или на 6 месеца.

# 376
Специално сериите с Пре не ги знам.Само веднъж сменях Фризолака защото не наддаваше от него.Той си харесваше АМ на Ганчев и с него карахме до годинката почти.както са ти казали така карай.ама смени с друга марка ХА да пробваш нито да се запича повече от 3дни ,нито пък прекалено да се разхлабва.

# 377
  • Germany
Благодаря за съветите.  bouquet

А от кога мога да въведа месо и каши?

# 378
Като си въвека няколко зеленчука може кашите да почваш,после плод и месо

# 379
Здравейте!
Скоро ще захранвам беба и към момента имам домашни тиквички и морков. Тъй като не съм сигурна дали когато им дойде времето да ги въведа (2-3 седмици до месец) ще имаче все още домашни искам да замразя. Въпросът ми е кое е по-добре да замразя - направени на пюре или самите продукти?

# 380
И двете понасят добре замразяване. Аз лично бих ги направила (и така процедирам) на пюре, много по-удобно е после. Вариш, пасираш, слагаш във формички за лед, после прехвърляш в торбичка и надписваш  Peace В нета съм чела, че една готова формичка после е 30гр.

# 381
Благодаря! Така направих, маме готово пюре сега. Една формичка е 1 сл, за грамаж още не знам. До колко време може да се съхранява във фризера?

# 382
9.    Трайност на замразени продукти:

Трайност на замразени термично обработени продукти (в месеци)
Чисто месо: 1-2
Зеленчуци: 3-4
Зеленчуци с месо: 1-2
Зеленчуков бульон: 1-2

Трайност на сурово замразени продукти (в месеци):
Месо
Пилешко: 8-10
Пиле (цяло): 12
Телешко: 6-10
Агнешко: 6-10
Свинско (без мазнина): 4-6
Свинско (с мазнина): 2-4
Мляно: 3-4
Пушено: 1
Колбаси: 1-2
Зеленчуци: 8-10
Подправки: 6-12
Плодове: 10-12
Сокове: 6-8

Източник: https://zahranvane.wordpress.com/category/%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1% … 0%B5%D1%82%D0%BE/

# 383
Много благодаря! bouquet

# 384
Добре, но това замразяване във форми за лед ок ли е, при положение, че тези форми съдържат BPA?

# 385
Добре, но това замразяване във форми за лед ок ли е, при положение, че тези форми съдържат BPA?
Не знам ок ли е или не. Но има много други варианти. Аз замразявах продукти почистени, нарязани в суров вид. После си вадя колкото ми трябва и готвя. Месо режех сурово на кубчета и си замразявах в пакетчета. Има си торбички малки по 100 бр в пакет, в такива замразявах. При готвене първо добавях месото, по-късно зеленчуците. Спрях с пасирането на 10м, така че този вариант ми беше удобен. Форми за лед никога не съм ползвала. Така че, намери начин, удобен за теб. Явно формичките са предпочитани заради грамаж, но аз и за нея и за нас, готвя на око и вкус, така че не ми е било важно от кое по колко грама има в храната.
На няколко пъти имах много вкусно домашно пиле. Сварих във вода с малко лук, пипер, морковче. Прецедих и замразих бульон в торбички. После ползвах за готвене, супер вкусно ставаше. Разбира се, когато са въведени тези храни. Месо и сварено съм порционирала и замразявала, но в суров вид предпочитам. Времето да се сварят 3-4 кубчета месо не е много.  Peace

# 386
  • Germany
А не става ли да се замразява в торбички за замразяване на кърма? Като тези на Lansinoh например? https://walz-images.walz.de/fsicache/images?type=image&forma … BW/620/620807.tif

# 387
Криси, за мен не беше удачно. Искам малки порции замразено от различни неща, от които да си правя после комбинации, тук какъв в вариантът? Да пълня по 30тина грама в торбичка и после да я хвърлям? 15лв са 25 торбички, то вместо да замразявам по-добре да купувам изцяло готови пюрета.

Ако си решила да си пълниш по 100гр готово пюре, може да е твоят вариант, да. Но не беше/не е моят.

# 388
А не става ли да се замразява в торбички за замразяване на кърма? Като тези на Lansinoh например? https://walz-images.walz.de/fsicache/images?type=image&forma … BW/620/620807.tif
Всичко става, но тук 25 торбички са ти около 15 лв. А един пакет от 100 бр торбички за разфасовка струват 1.50- 3 лв.

# 389
Привет,
бебето ми е на 11 месеца и попълвайки един списък на въведените досега храни, за да го дам в градината, се чудя дали като съм давала да яде палачинка, въвела ли съм прясно краве мляко?

Общи условия

Активация на акаунт