Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какъв е оптималният режим на хранене за 10-месечно бебе?
Как да въведа глутен в диетата на бебето си?
Как мога да включа подправки в диетата на бебето си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какъв е оптималният режим на хранене за 10-месечно бебе?
-
Как да въведа глутен в диетата на бебето си?
Глутенът може да бъде въведен с каша, бисквити или крекери като нова храна, като се следи реакцията на бебето. Препоръчително е постепенно да въведете храни с ниско съдържание на глутен към храни с високо съдържание на глутен през първия месец и след първоначалното въвеждане предлагайте ги редовно в подходящо количество. Въввеждането на глутен става постепенно, като започнете с овесена каша, която се дава по време на второто хранене. Всяка нова храна се въвежда с постепенно увеличаване на количеството. След въвеждане на глутена, продължете да кърмите. За да въведете каша без глутен, започнете с оризова безмлечна каша, като добавите сезонни плодове. Не се препоръчва да храните бебето с варен ориз преди въвеждането на кашата без глутен.
-
Как мога да включа подправки в диетата на бебето си?
-
Как да накарам бебето си да започне да яде твърда храна?
-
Как да приготвя кашата за бебето си?
Имам няколко въпроса за захранването.Четох,четох и май съм още по объркана.Питам тук,защото с педиатърката нещо не мога да се разбера.Така бебчо е на 5 месеца и 24 дена яде по 6 пъти на ден (7;10;13;16,19,22)по 150-160 мл. АМ.От 4 месеца и 23 дена давам плодово пюре след яденето в 10,като той изяжда около 30-40 грама и не иска повече.Днес дадох картоф за 1ви път на обяд.Така сега плодовото пюре кога да го давам и,ако започне да яде повече (например 125гр )млякото вътре ли да го слагам и да махна млякото от шише или да продължавам да си го дохранвам с шише.И като по натам вкарам каши кое кога да давам.Извинете най-вероятно доста глупави въпроси,но съм много объркана,според нашата педиатърка на 2м трябваше да давам сокове,после плодове,и тн.Само дето нито ми казва кое кога се дава(напр.закуска,обяд и тн.),нито по колко само ми се кара,че не давам сокове на детето
Благодаря предварително за отговорите.