Примерна схема за захранване - 34

• 128 507
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Принципно така ли е схемата ? Дава се един зеленчук за една седмица и след това същия зеленчук се смесва с друг за няколко дена, после с втори, трети и т.н. ?
Тогава аз като съм давала вече 4 дена пащърнак, който не се харесва, мога ли да сменя например с тиква или да продължавам цяла седмица с пащърнака ?

# 421
Обикновено нова храна се въвежда 4-5 дни. След като 4 дни си даваша пащърнак, на 5-тия от количеството, което изяжда детето махни две лъжички пащърнак и ги замени с друго- картоф, морков, тиква.... На 6-тия ден добави 4 лъжички от новото за сметка на старото.

# 422
Здравейте момичета, моля да споделите как въведохте глутена? Simple Smile
Сега съм на този етап и не знам какво толкова му се чудя.
Благодаря предварително Wink

# 423
  • Пловдив
Здравейте момичета, моля да споделите как въведохте глутена? Simple Smile
Сега съм на този етап и не знам какво толкова му се чудя.
Благодаря предварително Wink
По принцип се въвеждат в реда овес, ръж, ечемик, пшеница. Аз започнах с овесена каша, която давах на второто му ядене (около 9 часа), както всяка нова храна 2-4-6 лъжички и т.н. След което си го кърмех.

# 424
Благодаря утре ще купя овесена каша.

# 425
Здравейте, момичета!започмах захранването преди около 10 дена и искам да въведа каша без глутен.Вчера купих био каша , в която има ориз,царевица и киноа.Отделно взех и био ориз. Да дам първо варен ориз няколко дена и след това каша или обратно?

# 426
Аз започнах с оризова безмлечна каша на Милупа, като към нея добавях сезонни плодове. За мен няма смисъл да даваш варен ориз.

# 427
Здравейте, момичета!започмах захранването преди около 10 дена и искам да въведа каша без глутен.Вчера купих био каша , в която има ориз,царевица и киноа.Отделно взех и био ориз. Да дам първо варен ориз няколко дена и след това каша или обратно?
След като в кашата има ориз, царевица и киноа, всеки един от тези продукти трябва да е въведен самостоятелно, за да дадете тази каша.
За 10 дена захранване е рано още за трикомпонентни каши.  Peace

# 428
След като в кашата има ориз, царевица и киноа, всеки един от тези продукти трябва да е въведен самостоятелно, за да дадете тази каша.
За 10 дена захранване е рано още за трикомпонентни каши.  Peace
Живея в Чужбина и тук няма еднокомпонентни каши нито пюрета. Педиатрите имат друга схема за захранване и препоръчват микс от няколко плода примерно..

# 429
Педиатърката ни каза да започваме със смесени зеленчукови пюрета, аз до сега съм въвела самостоятелно само пащърнак и тиква. Взех за следващите хранения тиква с картоф, тиквичка с картоф и морков с картоф. Предполагам не е проблем... В смисъл, едва либтрабва всеки зеленчук да се дава първо отделно, след което с втори зеленчук.
Индругият ми въпрос : тиквичките с картофи съдържат сварен ориз. Има ли проблем да го давам сега, на 5 месеца сме.

# 430
Vivt и ние сме на този етап...мисля, че няма проблем, че в пюрето се съдържа ориз...аз съм въвела морков, картоф и тиква, предстои тиквичка и пащърнак...какви зеленчуци още да предлгам? Може ли да мина на месни пюрета вече? След месните ли е уместно плодови да вкарам или мога заедно с месните да ги включа като СЗ?

# 431
Vivt и ние сме на този етап...мисля, че няма проблем, че в пюрето се съдържа ориз...аз съм въвела морков, картоф и тиква, предстои тиквичка и пащърнак...какви зеленчуци още да предлгам? Може ли да мина на месни пюрета вече? След месните ли е уместно плодови да вкарам или мога заедно с месните да ги включа като СЗ?

Ако сте на нашата схема ние започваме с еднокомпонентно зеленчуково, следват смесените зеленчуци и 20 дена след започването на захранването започваме месни пюрета със зеленчук. Те съдържат само 10% месце, но лекарката ни обясни, че е необходимо за да не развие анемия. Редува се един ден месце-пилешко, на другия ден зеленчуково, после пак с месце и се редуват. Като мине месец започваме кашите за следобедна закуска, предполагам тогава и плодовете.
Зеленчуковите пюрета на хип са от картоф с морков, тиква, тиквичка, пащърнак,... Ние сме на тях.
Ако някой знае как стои въпросът с чушките / пипер / да сподели.
По-късно мисля да дам броколи, понеже са газообразуващи.

# 432
Добавям: грах и зелен боб знам, че се дава, но мисля, че са за по-нататък както броколите.

# 433
Аз знам, че всеки зеленчук се въвежда поетапно, иначе ако направи реакция детето няма да се знае от кое е. Ако сте въвели картоф няколко поредни дни, след това към него добавяте 1-2 лъжички от друг зеленчук и така докато не изместите изцяло картофа. При въведени няколко зеленчука може да направите многокомпонентно пюре от вече въведени зеленчуци- картоф, морков, тиква, тиквичка, сладък картоф, броколи и т.н. Чушките се въвеждат поетапно- първо зелени, около месец след това може и червени. Червените са алерген, затова внимавайте!

За пюрето с ориз- ако единствената нова храна е ориз, а другите неща са въведени, може да го дадете. Ако замествате и следобедна закуска, когато давате пюре с ориз, избягвайте в същият ден оризова каша, защото ориза запича.

# 434
Аз ще давам вече въведена тиква с картоф. Новото е картофа. После ще давам картоф с морков и в този случей моркова е новоро. Така ги застъпвам.

Общи условия

Активация на акаунт