Примерна схема за захранване - 34

• 128 458
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Аз не съм замразявала и немога да кажа. Първите меса са пуешко, заешко и пилешко. Аз ги вкараха в този ред, но мисля, че не е задължително.

# 481
Имам идея и аз да пробвам да му правя пюрета...как обаче да съхранявам остатъка? Ако са без картофи добре, ама то почти на всичко се слага картоф и не може да се замрази...

Аз захранвам от няколко дни със приготвени пюрета. Всичко сезонно съм замразявала във формички за лед с изключение на картофи. Замразила съм тиквички, круши, нектарини, сини сливи, зелени и червени чушки, предстои ми да замразя тиква, ябълки, броколи, карфиол, сигурно и други. Започнах със сладък картоф-беше около килограм, сварих и пасирах. Отделих за деня, останалото във фризера. Сутрин вадя 1-2 кубчета и давам. Обикновените картофи ще ги варя ден за ден...

# 482
Ако детето яде около 170мл мляко, колко грама пюре трябва да му  направя приблизително?

# 483
Ако детето яде около 170мл мляко, колко грама пюре трябва да му  направя приблизително?

Ако ще яде за пръв път -20-30 гр, като не е задължително да изяде всичко

# 484
Добреее...първа реакция от въведен зеленчук, броколи...продриска се...ака на често (вкл нощем) и има пяна...спирам броколито ясно...ама сега да дам нещо вече въведено ли? Ново кога мога да дам отново?

# 485
Добреее...първа реакция от въведен зеленчук, броколи...продриска се...ака на често (вкл нощем) и има пяна...спирам броколито ясно...ама сега да дам нещо вече въведено ли? Ново кога мога да дам отново?
това е нормална реакция за броколито особено.даже акото трябва да е зелено.за мен е нормално и не виждам защо да го спираш.да не би да се е изринало бебето?

# 486
това е нормална реакция за броколито особено.даже акото трябва да е зелено.за мен е нормално и не виждам защо да го спираш.да не би да се е изринало бебето?

И аз не бих спряла .... Може би е по-разхлабено стомахчето. Пробвай още ден, ако нещата са към диария добави нещо въведено, което запича- морков, картоф.

# 487
нормално е да се разхлаби стомаха от броколито.другият път най-добре е броколито да се даде  с ориз,може и малко морковче.

# 488
Здравейте, бебето ми е почти на 4 месеца и вече се подготвям за захранването с информация. искам да помоля за линк за някоя схема за захранване, която да започва с безглутенова каша и да е описано колко седмици се кара с една храна преди да се въведе нова и какво количество се дава на ден. Ще съм ви много благодарна, може да ми пратите линк и към някоя схема която сте ползвали. Благодаря предварително!  bouquet

# 489
Саб, защо искаш да захранваш с каша? Обикновено се започва с оризова безмлечна, но трябва да имаш впредвид, че ориза запича. Обикновено нова храна се въвежда 3-7 дни, аз въвеждам по 6. Бърза работа нямам, детето ми цял живот има пред себе си да яде всичко. При мен е фактор и моята силна алергичност към доста лекарства и храни де.... Най-често използваната схема е зеленчук- каша-плод- месо, затова те питам защо искаш с кашата да започнеш.... Малкото дава ли признаци на захранване вече?

# 490
Здравейте, бебето ми е почти на 4 месеца и вече се подготвям за захранването с информация. искам да помоля за линк за някоя схема за захранване, която да започва с безглутенова каша и да е описано колко седмици се кара с една храна преди да се въведе нова и какво количество се дава на ден. Ще съм ви много благодарна, може да ми пратите линк и към някоя схема която сте ползвали. Благодаря предварително!  bouquet
не се заяждам а просто питам защо с каша да почнеш да захранваш? тук виж http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5563
Аз пък давах схемата зеленчук-каша-плод-месоКашите ги давах цяла седмица.За количеството да даваш зависи колко дена вкарваш нова храна.Аз давах 3л.- първи ден 5л.- втори ден и 7л. за трети ден на 4 ден-цяло бурканче и на 5 ден-въвеждах нова храна.Някои майки смесват въведената храна с новата.Аз давах без да смесвам заради алергиите,понеже моя син направи още на първия зеленчук(картофа). В началото на 1 страница на тази тема има подробно написано и линкове мисля че имаше за захранването  Wink

# 491
shinzou ами точно на първата страница видях линк, в който се препоръчва да се започне с каша. http://m.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=22547.0 освен това бях чела и на двуго място, че започването с оризова и овесена каша било много полезно. прегледах ги темите в началото, но някак си не ми се видяха много подробни, търся нещо в което да е описано например едно след друго кои зилинчуци се въвеждат, например картоф еди какво си количество, еди колко си време, морков и т.н. може и да съм пропуснала нещо.
фокси, единственият признак е че гледа с интерес храната и наддава добре. Но търсенето ми на информация е по-скоро резултат от моето желание да съм ходготвена, когато момента дойде.

# 492
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
shinzou ами точно на първата страница видях линк, в който се препоръчва да се започне с каша. http://m.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=22547.0 освен това бях чела и на двуго място, че започването с оризова и овесена каша било много полезно. прегледах ги темите в началото, но някак си не ми се видяха много подробни, търся нещо в което да е описано например едно след друго кои зилинчуци се въвеждат, например картоф еди какво си количество, еди колко си време, морков и т.н. може и да съм пропуснала нещо.
фокси, единственият признак е че гледа с интерес храната и наддава добре. Но търсенето ми на информация е по-скоро резултат от моето желание да съм подготвена, когато момента дойде.

Аз захраних спрямо информацията в този  блог, но не предлагам парирани храни. В началото мачках с вилица добре сварени неща, но не ги харесваше и предложих парче, което да си дъвче сама (има 12 зъба в момента  tooth) и успяхме. Сега хапва сравнително добре, но изцяло домашно приготвена храна.

Много исках да пробвам ЗВБ, но не ми стигат нервите за това Embarassed Тя и сега като наплюе или размаже нещо полудявам, незнам ако бях пробвала какво щеше да се получи.. За сега (11 месеца) вече успява да вземе пълната лъжица от ръката ми и да я сложи сама в устата, при това почти без да маже себе си или нещо друго.

П.С.
Преди няколко страници писах относно нежеланието на педиатрите да подкрепят майките, които искат да приготвят храната на бебетата. Скоро споделих това си неразбиране с един близък, който е лекар. Според него предлагат готовите храни като застраховка срещу банални заболявания като рахит, които могат да се предотвратят в днешно време, но хората все пак успяват да докарат децата си до него... Замислих се, че и аз съм обучавана по този начин (ветеринар съм по образование) и също масово се препоръчват готовите сухи храни от висок клас. Също така храня котката си с такава храна и винаги съм го правила.. никога не е стоял въпросът да ѝ готвя.
От друга страна - да готвиш за друг индивид от собственият си биологичен вид би било по-лесно, отколкото за друг вид същество... И все пак, това което всъщност исках да кажа е нека обръщаме внимание на състава и качеството на предлаганата от нас храна. И ако се наложи да се добавят витамини и минерали.

Успех Мами!!! bouquet

# 493
Благодаря cvetito_0625, все пак аз мисля да правя пюрета, а не само да купувам.
Каква марка пасатор ще ми препоръчате? И нали това беше по-добре да се купи в началото, че вече забравих?

# 494
Преди няколко страници писах относно нежеланието на педиатрите да подкрепят майките, които искат да приготвят храната на бебетата. Скоро споделих това си неразбиране с един близък, който е лекар. Според него предлагат готовите храни като застраховка срещу банални заболявания като рахит, които могат да се предотвратят в днешно време, но хората все пак успяват да докарат децата си до него...
аз приготвям храната на детето ми и до ден днешен.даже на ДК не съм го записала.За мен няма по-вкусно нещо от домашна храната приготвена с много любов  Simple Smile така поне знам какво давам на детето си понеже нито в бурканчетата с пюренца,нито ДК знаем как ги приготвят какво слагат и какво не. особено за тия бурканчета които пише че уж е плод а вътре е с какви ли не освен водата и плода  ooooh! И разбира се да не забравим че има по-малка е вероятност да срещнем някой косъм или нокът.  #Crazy  Peace

Общи условия

Активация на акаунт