Примерна схема за захранване - 34

• 128 379
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Кисело мляко дaдох 10месец.Нa 11месец не искaше A.М. и го зaместих с КМ.

# 571
Здравейте, момичета, искам да ви помоля да ми препоръчате тенджера за готвене, която е подходяща и здравословна за бебе, за да варя вътре зеленчуците. Мисля да купя от неръждаема стомана 18/10, която има примеси на никел.

# 572
За бебето най-послезно е да готвиш на пара, но аз нещо не се справих с този начин на приготвяне на храна и не мога да съм полезна. Видях, че си писала в темата за тенджерите, дано някой помогне. Лично аз готвя в това:
http://m.ikea.bg/cooking/Cookware/Pots-and-sauce-pans/Sauce-pans/58448/83740/
Не знам доколко е удачно, сега се позачетох в описанието  Rolling Eyes .

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 21:43 от Анонимен

# 573
Благодаря ти. А какво мислите за захранването с тиква? Педиатърката иска да почна една седмица с картоф и след това всеки вен да въвеждам нов зеленчук... шокиранаа съм как така всеки ден, не трябва ли поне 2-3 дни да свикне стомахчето? Освен това казва в картофеното пюре да слагам масло. Не е ли рано след като сега сега се захранваме, макар и на 6 месеца и не е ли по-добре зехтин? Затова мисля да почна с тиква, био от хип, за да обмисля през това време дали да я слушам с тези странни за мун схеми. Колко време да я давам според вас - 1 седмица?

# 574
Благодаря ти. А какво мислите за захранването с тиква? Педиатърката иска да почна една седмица с картоф и след това всеки вен да въвеждам нов зеленчук... шокиранаа съм как така всеки ден, не трябва ли поне 2-3 дни да свикне стомахчето? Освен това казва в картофеното пюре да слагам масло. Не е ли рано след като сега сега се захранваме, макар и на 6 месеца и не е ли по-добре зехтин? Затова мисля да почна с тиква, био от хип, за да обмисля през това време дали да я слушам с тези странни за мун схеми. Колко време да я давам според вас - 1 седмица?

Те педиатрите само едно и също дрънкат. Но аз сега с второто дете много не я слушам моята, що се касае за захранването специално. Моето бебе отказа картофа и започнах с тиквата, тя е по-сладичка и много й хареса. Аз специално захраних бебето си на 6 месеца и половина, не слагам никакво масло в манджите, доколкото знам не се слага зехтин, а слънчогледово или рапично олио. Аз давах всеки зеленчук по 2-3 дни и тогава минавах на друг. Дано съм била поне малко полезна. Но като цяло мога да посъветвам да не бързаш с някои неща, ще му дойде времето на всичко. Hug

# 575
И аз така като Marsha, два до три дни нещо ново и давам следващото. Ако чакам седмица, значи в месеца ще въведа 4 неща. Ще му доскучае на детето Simple Smile
 Зехтин към 7 месец, масло след 8-9 м.
Моят съвет е да вземеш една тиква и да правиш сама. Издържа доста, може и в хладилник, и в камера да се съхранява.  На Хип био мио дрън, ще дадеш 3 лева за една тиква.

# 576
Напълно съгласна съм, че маслото трябва да е след 8-ми месец а и те едни масла... Вие какво сте давали на коя фирма? А мога ли 3-те дни в които давам картоф да е смесено с тиква или тря.ва накрая да дам само картоф? Предполагам че няма някакво правила ама все пак?

# 577
Напълно съгласна съм, че маслото трябва да е след 8-ми месец а и те едни масла... Вие какво сте давали на коя фирма? А мога ли 3-те дни в които давам картоф да е смесено с тиква или тря.ва накрая да дам само картоф? Предполагам че няма някакво правила ама все пак?

Абсолютно така се прави - картофът се смесва с нещо, най-често с тиква, защото аз лично не съм чула за бебе, което да хапне за първи път само картоф. Grinning

# 578
Моето яде картоф с кърма, 4-5 лъжички. След два дни добавих тиква, след още два смених картофа с батат( сладък картоф) и така.

# 579
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

Маслото и моята педиатърка ми го "препоръча", заедно със сол още на 6 месеца... Е не го дадох тогава.. На косъм беше да ми каже и прясно мляко да ѝ сложа в картофеното пюре  Crazy...
Дадох го маслото на 8-9 месеца. Купувам от един млекарски магазин. 10 лв. му е килограма, но съм доволна от него. От тия в пакетчетата в магазина не бих ѝ давала. Peace Simple Smile

# 580
  • София
За варенето на пара - в домашните потреби има едно такова:
Скрит текст:
струва  няколко лева, аз готвя с него в тенджерата. Иначе в началото въвеждах по 1 седмица едно нещо, сега ще карам по 3-4 дни.

# 581
Здравейте. На 12сти започнах захранване с Глутен (6,5 м, захраних на 5м) /пшеница/ на 14сти въведох и овес. На 17сти дадох хляб и сега ги редувам. Днес за пръв път сложих повече от кашата /овес/ във пюрето, а сега вечерта дадох и хляб - резултата обрив по кръста. Вчера въведох и пилешки бульон, но мисля, че прекалих с глутена днес. Сега какво да правя? Ако утре пъпките са минали да продължа ли с малки дози глутен или да спра тотално и после пак от начало? newsm78

# 582
Здравейте. На 12сти започнах захранване с Глутен (6,5 м, захраних на 5м) /пшеница/ на 14сти въведох и овес. На 17сти дадох хляб и сега ги редувам. Днес за пръв път сложих повече от кашата /овес/ във пюрето, а сега вечерта дадох и хляб - резултата обрив по кръста. Вчера въведох и пилешки бульон, но мисля, че прекалих с глутена днес. Сега какво да правя? Ако утре пъпките са минали да продължа ли с малки дози глутен или да спра тотално и после пак от начало? newsm78
Да прекалиш с глутена...не е точно така. Даден веднъж, продуктът е въведен. Дали яде 1 или 2 пъти на ден, няма значение. Отделно пъпките на кръста не са типична алергична реакция. По-скоро претопляне или нещо друго. Реакцията към глутен се характеризира по-скоро с хранителни разтройства (запек, слуз в изхождането). Отделно обрив от алергия би засегнал меките части на тялото (сгъвките), коремче, цялото гръбче. Да не се е поспарило от памперса?
Изчакай да се изчисти обривчето и си продължи. Ако те е страх, спри продукти съдържащи глутен, но за мен е някакво съвпадение този обрив.

# 583
Анелия наистена може да е съвпадение. Много на брой ли са пъпките?
Въведох тиква и картоф, който в по-голямата се част се изплю. Какъв ми препоръчвате да е следващият зеленчук? На 6 месеца сме и половина.

# 584
Аз дотук дадох тиква, не я хареса грам. И от днес пащърнак, който като че ли му допадна.

Общи условия

Активация на акаунт