Перилни препарати и омекотители - 29

• 67 337
  • 721
  •   1
Отговори
# 330
  • София
имам минимум 10 до 15 перални седмично (7 килограмови).

Аleina, каква марка ти е пералнята и от колко време переш с нея при това темпо?... Искам да знам колко години издържа или би могла да издържи?

Пералнята ми не е лоша - Miele. Пера с това темпо от Февруари 2012-та до днес, т.е. вече започвам четвърта година. Има 20 г. гаранция, дай боже да ги доживеем ...  Hug

Ааа, да, Miele... ясно...  Simple Smile
А и с такава гаранция явно не е купувана в БГ...

# 331
Привет на всички  bouquet
Моля за предложение за наистина добър омекотител, но с възможно най-слаб аромат newsm78
Скрит текст:
Напоследък нещо ми се е бъгнало обонянието и всякакви Ленор-и, Силан-и, Семана и пр. страшно много ме дразнят. Имам още малко от това Sano - хубав, нехимичен аромат на люляк, но толкова интензивен и натрапчив, че имам чувството, че целият апартамент се е пропил с него, направо ме отрови:

Това са много добри омекотители, немски, но проблемът ми на мен е, че почти не миришат на нищо, особено след сушилна - няма никой - Кушелвайх или kuschelweich. За немците, това е стандарт - без миризма. Ако им мирише, значи не е добре отпрано от химията, значи и ти си като немците  Peace

Мерси Laughing  bouquet
Не знам дали съм като немците, просто обонянието ми е свръхчувствително.
От години използвам Ariel (винаги прах за пране) за бялото и течни препарати за цветното пране (напоследък Persil, капсули). И понеже всичко е мегаароматизирано + омекотител, който "трае до 6 месеца" Mr. Green - ароматът става  прекалено интензивен за мен. Като добавя и малко парфюм, защото твърдо не искам да "ухая" само на перилни препарати и...от "битката" на всички миризми се получава някаква невъобразима компилация, която автоматично ми докарва главоболие ooooh!
Затова си търся "немиришещ" омекотител, за да мога да елиминирам поне един вид "аромат".
Вчера се съсредоточих в/у "изследването" на омекотители, тип "Sensitive" (Lenor / Silan) и някаквa "бебешкa" Alvina, но и те са точно толкова силно ароматизирани, кoлкото и останалите Crossing Arms
BTW: Снощи ползвах DM-ския Balsam в пералня с бяло - 3 капачки се справиха с омекотяването много прилично Laughing

# 332
  • Europe
aleina, това става само с магапарлите, иначе до сега с никой друг прах не се е случвало. От 17год. пера с Електролукс-истински и проблем не съм имала до сега. Успоредно ползвам Ариел и Омо - нормално си се оттичат.

Много странно ..., аз не мога да си го представя, погледнах при мен дали може да стане така, но не ми се вярва, защото под чекмеджето нямам нищо, нали е във въздуха, когато е отворено или ти си го забелязала това, когато то е в отворено положение и гледаш отдолу и вътре в нишата, където обратно ще влезе чекмеджето. Как го обясних само ooooh! Трябва други мами с Електролукс да споделят дали е така при тях, много е странно.

Да.
И моите впечатления са че не мирише силно - бялото немско Коколино.
Да, белия Кушелвайх не мирише. Но моите в момента са други.

Да, и аз точно за белия говорех, не му помня името. Много е нежен, направо слаб и на мен ми идва малко в категория бебешки, т.е. неароматизирани.

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 09:59 от aleina

# 333
Да.
Вики за този ли говориш
Скрит текст:
?
 Откъде го купуваш и омекотява ли добре ?

# 334
  • Русе
Да.
Вики за този ли говориш
Скрит текст:
?
 Откъде го купуваш и омекотява ли добре ?
Да, ето такъв беше моя, той си е същия, де.
Скрит текст:
Носят ми го от Германия.
Честно казано вече не помня как се справяше, тъй като го ползвах преди повече от година, но от тези, които ползвам в момента трябва да сложа 2 капачки, за да омекотят, когато не ползвам сушилня.

# 335
Аз както много пъти споменах не ползвам омекотители . Искам такъв който да има антистатично действие ,да е сензитив и да е с лек аромат -може и без и дрехите да са меки.
 Ленора / преди векове / се справяше с омекотяването и имаше супер силна и трайна миризма. Доколкото ви чета сега май са го развалили.

# 336
Ще има новите капсули Персил Power Mix на 6.99 лв в ДМ от 26-02  Peace

# 337
  • Бургас
В Била ще има омекотител Ленор-48/54/57 пранета за 5,79 лв.Не съм го ползвала и ще си взема.

# 338
В Била ще има омекотител Ленор-48/54/57 пранета за 5,79 лв.Не съм го ползвала и ще си взема.
Тази цена за всички опаковки ли ще е? От кога е на промоция? Ленор е хубав омекотител.

# 339
  • Бургас
От утре е промоцията.Не е уточнено дали за различните грамажи е различна цената,но и не пише че цената започва от 5,79 лв.

# 340
  • София
Мдаа, вчера реших да се поразровя из разни немски сайтове, които правят паралел между течни и прахообразни препарати. И за мое съжаление прахообразните са за предпочитане. Течните, освен че имат по-ниски перилни качества (не могат да се справят с доста петна), се оказа, че съдържат и консерванти. Консервантите натоварват околната среда, също предизвикват и алергии. Това за консервантите не го знаех, а те били нужни, за да се запази съдържанието на течния продукт в исканото качество.
Не съм чела за омекотителите, но по тази логика и те би трябвало да имат консерванти, щом са течни и оттам да са алерген.
Единственият недостатък на прахообразните препарати е оставянето на следи по тъмните дрехи. Съответно трябва да се съблюдава много точно дозирането и е препоръчително  (както и TAED беше писал) да се пуска допълнително изплакване...

Ех, а аз съм фен на течните... Доста ме натъжи тази констатация...

# 341
  • София
Не съм чела за омекотителите, но по тази логика и те би трябвало да имат консерванти, щом са течни и оттам да са алерген.
Не съм много на ясно със състава на омекотителите, но до колкото знам съдържат консерванти. В сензитив омекотителя на ДМ,обаче, не се съдържат (или поне така пише отпред на опаковката).  Confused

# 342
  • София
Омекотителите дразнят кожата не само заради консервантите.
Аз по едно време пусках доп. изплакване.
За Силан Сенситив - доста силно мирише.
За ДМ омекотителя - помня, че въобще не го усещах.
Течните - вече не ползвам. Но когато ползвах, не слагах омекотител.

# 343
Има ли в България перилни препарати на CHANTE CLAIRE http://www.chanteclair.it/
Днес си купих обезмаслител аромат на марсилски сапун и съм очарована . Погледнах в сайта и видях ,че има и перилни препарати.
 В магазина имаше от тази марка само този препарат.

# 344
Да ви успокоя, че далеч не всички течни препарати съдържат консерванти. Зависи от формулата, но в някои не е необходимо да се слагат. При всички положения вече е задължително консервантите да се описват в състава на етикета, така че можете да се информирате.

Относно спора течен-прах, казвала съм и друг път, че ако течните бяха по-добри, праховете щяха да изчезнат. Просто пазарът щеше да ги изхвърли, но е факт че праховете са по-добри. А големите компании така яростно налагат течните продукти, защото са по-евтини за производство. За прах е нужна много скъпа инсталация, а за течен - един миксер.

Общи условия

Активация на акаунт