Перилни препарати и омекотители - 29

• 67 377
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Да, точно така пишеше в материалите, които прочетох, че течните перилни препарати са по-лесни и евтини за производство и съответно от тях се реализират по-големи печалби.
На мен лично ми харесват най-вече заради ароматите си, които прахообразните все още не могат да постигнат...
Но все пак това, което пишеш, Гес, че не всички съдържат консерванти, малко ме обнадежди.

# 346
Има технологии на производство на прах без сушилна кула, но не се получава хубав краен продукт. За един хубав прах е нужна добра инсталация, инвестиции в технологии за вторична обработка, компактизация и т.н. Това струва няколко милиона. А за течен препарат буквално е нужен един миксер, в който става всичко, и машина за разливане в бутилките.
Течните несъмнено имат някои предимства, но никой не може да ме убеди, че са по-добри от праховете.

За консервантите - хубаво е да се чете етикета. Навремето Персил гел беше без консерванти, сега обаче гледам, че има.

# 347
  • София
Имат ли някакви специфични наименования тези консерванти или пише просто Konservant или нещо сходно?

# 348
Или пише „консервант“ и в скоби се изброяват, или директно ги пише с наименованието им. Обикновено се ползват метилизотиазолинон, бензизотиазолинон (може и други от тази група) и феноксиетанол.

# 349
  • София
Или пише „консервант“ и в скоби се изброяват, или директно ги пише с наименованието им. Обикновено се ползват метилизотиазолинон, бензизотиазолинон (може и други от тази група) и феноксиетанол.

Леле, какви сложни думи!
Благодаря, Гес! Simple Smile

# 350
Здравейте, имам едно питане свързано с перилни препарати и омекотители за пералня Миеле. Може ли някой от опит да ми каже, ако ползвам препарати на друга марка, дали това може да навреди на пералнята. Защото и без това май в България не се поддържат наличности на консумативите и понякога е лутане и чакане, а не знам каква точно е разликата

# 351
Можеш да ползваш каквито искаш перилни препарати. Стига да са предназначени за автоматични перални, няма с какво да навредят на машината.

Отделен е въпросът, че перилните препарати Miele не са нищо особено, а са на доста висока цена.

# 352
Здравейте, отдавна не съм чела темата и не знам къде да търся... Моля ако някой знае да сподели как се перат петна от Гранофорин от памук и от зимно шушляково яке. Изрових интернет и не намирам нищо по въпроса.

Jivago и аз съм с уреди Миле от 1 г. и никога не съм ползвала техни прахове. Всички препоръчани тук прахове и гелове изпират чудесно и не са ми повредили пералнята.

# 353
Би трябвало да се изпере без проблем с продукт, съдържащ избелители. Ако е старо петно, може би ще иска предварително третиране.

# 354
  • София
Здравейте! Grinning Може би не е точно по темата, но не знам къде другаде мога да попитам. Развали се пералнята ни и трябва да вземем нова. Погледнах текущите промоции и попаднах на тази:  https://www.technomarket.bg/products/09139448/electrolux-ewf-1284edw
Имате ли впечатления?

# 355
Здравейте! Grinning Може би не е точно по темата, но не знам къде другаде мога да попитам. Развали се пералнята ни и трябва да вземем нова. Погледнах текущите промоции и попаднах на тази:  https://www.technomarket.bg/products/09139448/electrolux-ewf-1284edw
Имате ли впечатления?
За тази пералня нямам впечатления, но често недоволни от Техномаркет пускат теми.
Една от последните
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=828634.0

# 356
В „Дом” има тема „Каква пералня”. Не ми се дава линк, защото трябва да вляза в нея и ще почне да ми излиза непрекъснато и после пак трябва да се отписвам от нея. Даже в момента е на първа страница. Мисля, че ще е по-полезна от тази.

# 357
  • София
В „Дом” има тема „Каква пералня”. Не ми се дава линк, защото трябва да вляза в нея и ще почне да ми излиза непрекъснато и после пак трябва да се отписвам от нея. Даже в момента е на първа страница. Мисля, че ще е по-полезна от тази.
Благодаря!  bouquet

# 358
 Жармен, аз съм купувала течни перилни препарати на тази фирма от магазини с паралелен внос. Пробвала съм с марсилския сапун, а в момента довършвам опаковката с аромат на момина сълза. И от двата съм много доволна.

# 359
Дани   bouquet
 В нашият град не знам дали има такива магазини .
 А на каква цена са горе -долу и има ли сензитив   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт