Перилни препарати и омекотители - 29

• 67 379
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
  • Europe
Да.
И моите впечатления са че не мирише силно - бялото немско Коколино.
Да, белия Кушелвайх не мирише. Но моите в момента са други.
Вики за този ли говориш
Скрит текст:
?
 Откъде го купуваш и омекотява ли добре ?

Не съм Вики, но съм го ползвала. Да омекотява много добре за софийската вода и е супер лек и нежен, но на мен не ми допада това.

Моя любим е карибския аромат - жълт или оранжев беше. 

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 12:57 от aleina

# 361
Някой пробва ли вече новите - Persil Power-Mix Caps ?

Че им се точа  Whistling

# 362
  • Русе
Да.
И моите впечатления са че не мирише силно - бялото немско Коколино.
Да, белия Кушелвайх не мирише. Но моите в момента са други.
Вики за този ли говориш
Скрит текст:
?
 Откъде го купуваш и омекотява ли добре ?
Не съм Вики, но съм го ползвала. Да омекотява много добре за софийската вода и е супер лек и нежен, но на мен не ми допада това.

Моя любим е карибския аромат - жълт или оранжев беше. 
Този в средата ли?
Скрит текст:

# 363
Оохх, този синьо- зеленият Kuschelweich много го харесвам.

# 364
Би трябвало да се изпере без проблем с продукт, съдържащ избелители. Ако е старо петно, може би ще иска предварително третиране.
Благодаря много за бързия отговор Гес! Пробвах с вода и сапун, после с препарат на кислородна основа ги третирах и чаках и понеже на якето само изсветля, а на блузата нищо не се промени се отчаях. Накрая ги пуснах на 75 градуса с прах Фери и ги изкарах без следи от Гранофорина.

# 365
  • София
Здравейте - имам въпрос за този тип капсули на ариел http://p1.pazaruvaj.com/full/283396525.kapsuli-za-prane-ariel-3i … -cvetno-27-br.jpg
 за какво пране са предвидени... т.е. на опаковката пише 1 капсула за слабо до нормално замърсени, 1 капсула за силно замърсени(т.е. все една е за едно пране), но не пише за  колко кг пране важи...
Т.е. за 8 кг 1 или 2 бр трябва да сложа според вас?
И ест дали сте доволни...
(чудя се още дали си заслужава да си купя и реших да се посъветвам с експертите).

Guess Who  - малко офф (извинявам се, дано не се разсърдиш за вмъкването на коментара, но понеже прегледах и миналата стр на темата ви) - ако не пишеш в една тема, няма проблем да влезеш в нея, за да дадеш линк, няма да ти изкача после и няма да има нужда да се отписваш Wink

# 366
Дозировката на капсулите важи за стандартна пералня, т.е. за 4-5 кг сухо пране. За 8 кг ще трябва да сложиш две. Една капсула няма да е достатъчна за такова количество.

От моя опит, ако съм се отписала от дадена тема, само като вляза в нея, без да пиша, отново започва да ми изскача в нови отговори. Даже току-що го пробвах с темата за Лидл. Не, че е голяма драма, с два клика пак ще се отпиша, ама както и да е. Laughing

# 367
Някой пробва ли вече новите - Persil Power-Mix Caps ?

Че им се точа  Whistling

Аз си купих, но не съм ги пробвала още. Wink Между другото във филиала, който посетих, имаше шест кутийки за бяло и шест кутийки за цветно, сакън да не им артисат. Laughing

Благодаря много за бързия отговор Гес! Пробвах с вода и сапун, после с препарат на кислородна основа ги третирах и чаках и понеже на якето само изсветля, а на блузата нищо не се промени се отчаях. Накрая ги пуснах на 75 градуса с прах Фери и ги изкарах без следи от Гранофорина.
Прах Fairy, понеже е без ензими, си съдържа стабилно количество избелващи агенти.

Гледах в едно руско предаване съвет как да се разпознава фалшив прах за пране: разтваряш няколко капки гранофурин във вода и добавяш малко прах за пране. Ако зеленият цвят изчезне, значи прахът е истински.

# 368
Здравейте, предстои ми първото пране на бебешки дрешки и спално бельо, преобладаващо светли цветове, памук. Сдобих се с Бочко течен, но като погледнах състава видях, че съдържа оптични избелители. Това означава ли че ще избелва прането? Ако е така, какъв препарат ще ми препоръчате за цветни бебешки дрешки?

# 369
Оптичните избелители реално не избелват, а само правят цветовете (главно бялото) да изглеждат по-ярки. Възможно е определени цветове да се променят, но това се оправя, когато дрехата се изпере с препарат без оптични избелители.

Единствен препарат за цветно и подходящ за бебета и хора с чувствителна кожа, за който аз знам, е този
Скрит текст:
но той е собствена марка на дрогерии DM и се намира само там.

# 370
  • София
Guess Who - много благодаря за капсулите, понеже на другите подобни продукти пише, за колко кг, но също така пише и при силно замърсени дрехи се слагат 2, пък на тези 1, реших да не са някакъв супер-дупер нов модел, който независимо от    количеството и замърсяването да пере с 1 бр Simple Smile 
За темата... ясно, не отчетох факта, че някога си била записана, явно за това.

Още един въпрос, който не знам съвсем за тук ли е понеже не става въпрос за препарат, но ако някой е ползвал ще се радвам да чуя мнения за вълнените топки за сушилня (малко след дъжд качулка, понеже вече си поръчах, но понеже така и така ще чакам 2 седмици да дойдат, ще ме гложди въпроса, а в темата за сушилни никой не писа от първа ръка).
Та някой ползвал ли е такова чудо, доволен ли е, наистина ли вършат работа и заместват успешно омекотителя (ест без допълнителен аромат да придават)?

# 371
Жармен, препарати на  CHANTE CLAIRE съм виждала в ЦБА, ако имате такава верига магазини(хранителни), виж там, виждала съм със сигурност, имаха още преди 2 години техни продукти, скоро пак бях видяла .

# 372
  • София
Angel_Dust аз за първи път чувам за вълнени топки. Имам обаче 2 гумени с бодлички. Идеята им е да "разбухват" прането и да не позволяват на дрехите да се слепват и намачкват. Навремето, като нямаше такива екстри, перяхме пухените якета с тенис топки в джобовете. Моите вършат работа, ако и тези за които питаш ти са същите, би трябвало да са добре. Ако има по-запознати да пишат.

# 373
  • София
anita7  мерси за мнението , някаква сходна работа трябва да вършат, но са от естествени материали, а не пвц. Пише по идея, че омекотяват прането, действат антистатик и уж съкращавали времето за сушене, което ми е най-странно на какъв принцип точно, за пухени не знам ще вършат ли работа... защо не, но смятам да си ги ползвам ако са ок с всяко сушене и се надявам като е вълна, а не гумена топка да не тропат в сушилнята.

# 374
Здравейте, предстои ми първото пране на бебешки дрешки и спално бельо, преобладаващо светли цветове, памук. Сдобих се с Бочко течен, но като погледнах състава видях, че съдържа оптични избелители. Това означава ли че ще избелва прането? Ако е така, какъв препарат ще ми препоръчате за цветни бебешки дрешки?

Аз перях с Персил сензитив течен. Омекотител на Чико сензитив.

Общи условия

Активация на акаунт