Перилни препарати и омекотители - 29

• 67 432
  • 721
  •   1
Отговори
# 390

Няма ли накрая някой да каже как перат новите капсули на Персил Mr. Green
Аз пусках снощи една пералня за цветно ,пере си нормално.
Нямах толкова замърсени дрехи,та затова - нормално.

# 391
  • София
pokita, за новите ли говориш - тези с гел и прах? И за кои по-точно - за бяло или за цветно. Защото за старите капсули на Персил съм на едно мнение с теб - не струват. Но тези ми изглежда, че може да са по-добри.

Мерси, лисичке.

*DiDora*, при мен не се е случвало (ползвам 3х за цветно), но като цяло рядко ги ползвам - примерно веднъж седмично. 

# 392
Днес един дистрибутор на Изи ми остави две пакетчета мостри на праха. Каза, че бил за цветно, перял перфектно и куп хвалби още. Ще го пробвам да видя този така хвален прах става ли за нещо. Не ми вдъхва особено доверие ама да видим.

# 393
  • София
Идвам да похваля течния Персил сензитив - изпира страхотно всички лекета от бебешки пюрета, включително за моя изненада се справи с петната от Коларгол, за които бях питала по-рано в темата (без предварително третиране). Миризма никаква не усещам след изсъхване, но така или иначе ползвам омекотител.

Прах Тема за цветно - нищо особено при изпирането, след изсъхване не остава почти никакъв аромат. Дрехите си имат нужда от омекотител иначе са твърдички.

# 394
  • София
Моля, кажете мегаперлите на Персил как се дозират при по-голяма пералня?

# 395
Karimma, виж тук.
Скрит текст:

# 396
  • София
Благодаря ти, Гес  bouquet

# 397
  • In transit
Гес, каква е разликата мжду тези два продукта?

и на двата пишеше, че стават за финни тъкани и функционален текстил.

ето състава на двата:

# 398
Има разлика в ПАВ, един ензим, консервантите и парфюма.

Давам мнение за тези капсули. Доволна съм. Прах чаршафи и друго бяло бельо и сложих една голяма бяла кърпа за баня на мъжа ми, която беше станала ужасна - цялата беше пожълтяла и лекьосана от ползване. Явно човекът си я ползва, суши я на балкона и я прибира така месеци наред и днес ми вика „Дай да я изперем, че вече не попива”. ooooh! Срам за него, но и срам за мен. Да ви кажа, вече е бяла като нова. Другите дрехи бяха без петна, но са хубави и бели.
Персилът е с доста силна миризма. Докато се въртеше пералнята ме лъхваше като мина покрай нея, но аз сложих Максима и не се усеща ароматът на праха... гела или каквото там се води.
А, да и нещо важно - без остатъци от филма или неразтворени частици от праха.

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 23:30 от Guess Who

# 399
  • София
ГесMr. Green
Моят е обратното - веднъж се избърсва и я пуска в коша за пране.

Иначе звучат много добре тези капсули. Снощи ги гледах и им се чудих в ДМ и накрая се отказах, докато чуя компетентно мнение  Wink

Гес, един въпрос. Снощи взех пакет Ултрасензитив ДМ, но когато разгледах състава, ми направаи впечатление, че има фосфонати. От онова руско предаване за препаратите, което гледахме преди време, съм останала със спомен, че в един такъв продук за чувствителни хора не бива да има фосфонати. Или греша и те бяха анти-еко, а не алергени?  newsm78

# 400
  • София
Гес тези капсули от стандарт магазин ли са? Гледам в дм има такива на промоция...6,99 лв.
Обаче до сега какъвто и персил да съм взимала от нашите магазини съм оставала крайно недоволна. Та не знам дали и толкова пари заслужават тези, ако твоите не са купени от  нашите стандартни магазини.

И сега още един въпрос... на пералня 8 кг, пълна до горе, на която обаче премерено прането в сухо състояние е 5 кг каква доза трябва ад слагам препарат - като за 5 или като за 8 (т.е. явно леки, но обемни дрехи)...(извинявам се за тъпите въпроси с дозирането, но  сме с нова пералня и още не мога да й свикна с дозировките).

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 09:19 от Angel_Dust

# 401
  • София
И сега още един въпрос... на пералня 8 кг, пълна до горе, на която обаче премерено прането в сухо състояние е 5 кг каква доза трябва ад слагам препарат - като за 5 или като за 8 (т.е. явно леки, но обемни дрехи)...(извинявам се за тъпите въпроси с дозирането, но  сме с нова пералня и още не мога да й свикна с дозировките).
Дозирай според прането, а не според обема на пералнята. В случая - доза за 5 кг.  Peace

# 402
Гес, един въпрос. Снощи взех пакет Ултрасензитив ДМ, но когато разгледах състава, ми направаи впечатление, че има фосфонати. От онова руско предаване за препаратите, което гледахме преди време, съм останала със спомен, че в един такъв продук за чувствителни хора не бива да има фосфонати. Или греша и те бяха анти-еко, а не алергени?  newsm78
Фосфонатите са съставка, която омекотява твърдата вода. Не ми е известно да са алерген.
В руското предаване говориха за фосфатите. Фосфат и фосфонат са различно нещо. Фосфонатите се водят по-безопасни за околната среда, защото са естествено биоразградими и имат много ниска токсичност спрямо водните организми.

Гес тези капсули от стандарт магазин ли са? Гледам в дм има такива на промоция...6,99 лв.
Обаче до сега какъвто и персил да съм взимала от нашите магазини съм оставала крайно недоволна. Та не знам дали и толкова пари заслужават тези, ако твоите не са купени от  нашите стандартни магазини.
Точно от DM ги купих.

Не знам, за мен перат добре, но въпреки това не си заслужават. Прекалено са скъпи, особено на редовна цена. Впрочем това е мнението ми за всички видове капсули.

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 12:22 от Guess Who

# 403
  • София
Аз вчера взех от промоцията в Кауфланд това Коколино:
Скрит текст:
Сутринта пуснах две перални с него, сега се върти трета и напълних терасата. Ухае невероятно.  Heart Eyes Даже по-хубаво и силно отколкото от бутилката (Възможно е и съчетанието между него и прах Ариел за цветно да дава този резултат). Ще видя като изсъхне прането дали ще се запази аромата.  Thinking

# 404
  • София
Рошличка - мерси, така ще процедирам с дозирането.

Guess Who -  аз все пак минах и си взех, за 7 лв, веших, че може да опитам, пък така или иначе бързо ще  свършат. На редовна цена, не бих купила... взех си един  сано  сензитив, отдавна  не съм пробвала... исках нормален сано,  но нещо не виждам  по нормалните магазини, само сензитив варианта(реших, че ще ми е по-удобен за  дозиране просто, пък от преди имам добри спомени). Имаше промоция течен сензитив  FROSH за 10 лв с  омекотител, та и от него си взех да тествам... ще си имам разнообразие...

За персила, до сега каквото съм взимала не ми е изпирало  на детето дрехите...пък то все пак вече не е бебе, но се мърля де, та са ми оставали след него петна, които тъпия бонукс ми е махал, но ще ги видим тези...

Общи условия

Активация на акаунт