Перилни препарати и омекотители - 29

• 67 447
  • 721
  •   1
Отговори
# 420
Скрит текст:
Гес, какви са тия топчета? Laughing

# 421
Скрит текст:
Оризово криспи, покрито с шоколад. Нищо особено, но като ги почнеш... докато не свърши пакета няма спиране.

# 422
  • София
Аз имам от Формила за вълна. При мен прави доста пяна, не знам как е при други подобни препарати. Като цяло не съм очарована. Не бих взела отново. Ще го използвам за одеала и покривки, докато го изразходвам.

# 423
  • София
Первола не съм забелязала да се пени много, както и медикс(също съм ползвала, но пък  му куцаше на него антистатик действието, т.е. наелектризираха ми се дрехите прани с него).

# 424
  • София
Всички препарати за вълна, които съм ползвала, правят много пяна. И не изпират  Laughing

Днес се боричках с едно доста захабено светло пухено яке. Последния път, когато го прах с течен за вълна, излезе във вида, в който влезе в пералнята. Днес напръсках маншетите, яката и около джобовете с лидълския преперат за петна и го изпрах с капсула Ариел 3х. Светна  Heart Eyes стана като ново. Майка ми беше неимоверно щастлива. Беше го отписала, защото и от химическото й го бяха върнали неизчистено предишния път.

Та в тази връзка се зачудих - капсулите и изобщо геловете, които не са специално за вълна, ще й навредят ли и как точно  newsm78

# 425
Вълната не понася избелители и ензими.

# 426
Аз знам ( от Гес   bouquet), че препаратите за вълна нямат ензими. Затова и не очаквам да ми изпират петна. От такъв препарат очаквам да са ми пухкави дрехите, не степани  Peace и да изпират запрашаванията от един ден носене. Плетивата, които имаме вкъщи са мои и на мъжа ми, детето няма такива дрехи. Ако има петно случайно, ще третирам само него, няма да разчитам на препарата за вълна ( независимо от марката ), а и доколкото знам вълната не задържа така петна, както памука и по-лесно се изпират, имам такъв спомен  Embarassed И понеже ще пера рядко с него не ми се дават много пари. Ще го пробвам този Формил. Мисля, че имам правилни очаквания от такъв специализиран препарат и се надявам да се оправдаят. Само не знам къде да погледна дали има съставка против пренос на цветове   newsm78  На етикета пише само ПАВ, сапун, парфюми. Гес, можеш ли да помогнеш ?

# 427
Ползвам омекотители - Ленор и Силан, но също суша със сушилня. Дали от нея ми се наелектрезират дрехите?!? newsm78

# 428
  • София
Аз пък очаквам да пере, освен да прави дрехите пухкави  Peace В крайна сметка тези специализирани препарати не са само за вълна, а са за деликатни тъкани изобщо и първото им предназначение би следвало да е изпирането и запазването на тъканите, едва след това пухкавостта.

За предварителното третиране на петна съм съгласна, но когато дрехата излиза във вида, в който е влязла в пералнята, значи съм си дала парите на вятъра.

Гес, за избелителите е ясно, но ензимите какво правят на вълната?

Натали, със сигурност е от сушилнята. Аз също търся начин за справяне със статичното електричество най-вече по олекотените завивки.

# 429
  • София
С омекотител  после след сушилнята нищо не ми е наелектризирано. По същия начин са ми оправяли  статиката кърпичките за сушилня.
Надявам се и топките да се оправят  също така...

От препарат за деликатно не очаквам да пере силно замърсено със сигурност... а яке, с което и хим. чистене не се е справило ми влиза в графа силно замърсени.  Не знам по вълната лекета не съм имала, прането при тях наистина и за мен е повече освежаване отколкото за нещо друго, така че държа да не се степват и да не се наелектризират.

Гес мерси за  коментара за формилите, аз наистина само течен за цветно и този течния със сапуна съм тествала, ако сухите са им по-добри, може да взема някой път за проба. Може пък да се харесаме.

# 430
Изключително съм доволна от гел Рекс за 80 пранета, който беше на промоция в Кауфланд миналата седмица на цена 9,99лв. Приключих с Персил-а, след като на 60 градуса открих лигава неразложила се найлонова част от капсулата. А Персил прах два пъти ми съсипа дрехи, като е станал на твърдо топче и е обезцветил тъканта наоколо.
От омекотителите ползвам само Ленор и Бинго - даже Бинго смятам за по-траен аромат.

# 431
Аз пък очаквам да пере, освен да прави дрехите пухкави  Peace В крайна сметка тези специализирани препарати не са само за вълна, а са за деликатни тъкани изобщо и първото им предназначение би следвало да е изпирането и запазването на тъканите, едва след това пухкавостта.

За предварителното третиране на петна съм съгласна, но когато дрехата излиза във вида, в който е влязла в пералнята, значи съм си дала парите на вятъра.

Гес, за избелителите е ясно, но ензимите какво правят на вълната?

Натали, със сигурност е от сушилнята. Аз също търся начин за справяне със статичното електричество най-вече по олекотените завивки.

Да, и аз очаквам да пере общи замърсявания, но не и специфични петна. Би било страхотно да пере всичко, но без ензими в състава не знам как ще се случи. Има само сапун и би трябвало да пере в някаква степен  Simple SmileКакто казах ще го ползвам рядко и предвид, че няма кой знае какви качества не ми се дават много пари точно за такъв специализиран препарат. Ще го пробвам и ще споделя  Peace

# 432
Тази седмица в Кауфланд предлагат ето този омекотител
Скрит текст:
Не ми е познат, някой ползвал ли го е, как е, доволни ли сте?

# 433
  • оттам, откъдето започва България
Аз съм го ползвала и съм доволна. Аромата, който остава е много лек.

# 434
Тази седмица в Кауфланд предлагат ето този омекотител
Скрит текст:
Не ми е познат, някой ползвал ли го е, как е, доволни ли сте?
ММ от предишната промоция беше взел. За аромат трябва да се сипе 2-3 дози. Не ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт