Перилни препарати и омекотители - 29

• 67 491
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
Аз години наред перях на 60 и 90 градуса и доста дрехи си съсипах и захабих тогава.
  Като няма някакво заразно заболяване не са нужни чак такива дезинфекции .
  От подобни си бях разлютила преди години невродермита - някаква мания за свръхстерилност - не води към нищо добро .

# 556
Лиска говореше за спално бельо, и то бяло, /не за дрехи/ - какво да му се захаби при 60 градуса.

# 557
Да,Тета е казала-за спалното бельо ставаше въпрос  Peace

Иначе като се върнахме от болницата с малката без да исках праснах на 90 градуса дрехите й от там и вътре имаше и любимата й плетена шапка и излезе на дупки /само тя/  Blush

# 558
  • ...на безопасно
Момичета, за почистване на пералнята, колко белина слагате?
Пускам н а90 гр. празна + белина, ама колко?

# 559
Аз миналата седмица почиствах за първи път / пералнята е сравнително нова, на около годинка е Grinning/, та пуснах на 90 градуса, най-дългата програма към 3 часа, с прах за бяло пране..

Белина ме е страх да сложа. Знам, че слагат, но нещо съм предубедена..

# 560
Аз миналата седмица почиствах за първи път / пералнята е сравнително нова, на около годинка е Grinning/, та пуснах на 90 градуса, най-дългата програма към 3 часа, с прах за бяло пране..

Белина ме е страх да сложа. Знам, че слагат, но нещо съм предубедена..

Аз също почиствам с много малко количество прах за бяло пране и имам програма за самопочистване,която е на 90 градуса  Peace 

Някъде да има Максима омекотител на промо  newsm78 

# 561
  • София
За почистване си ползвам препарат за почистване...

Все по-доволна съм от капсулите на персил. Изчистиха ми едно червено петно от един пуловер на детето, което си виси от  нова година (от спагети или лазаня беше не помня) преди това с препарати за петна и т.н. го чистих и нищо, днес го пуснах на 40 градуса с персила и изчезна Simple Smile Та благодарности за препоръката.  bouquet определено ще ги дебна отново по промоции.

# 562
  • ...на безопасно
Изсипах половин бут белина и на 95 гр. Mr. Green
Със сигурност се е почистило вси-чко  Twisted Evil

# 563
  • София
Аз лично не бих си наляла белина в пералнята, още по-малко половин бутилка...

# 564
  • София
Аз съм пускала 90 гр. с белина няколко пъти, нищо й нямаше на пералнята. Не че спря и миризмата, де  Mr. Green

Angel, кой персил капсули изпра петното - за бяло ли?

# 565
  • ...на безопасно
О, поне миризмата изчезна...Усетих я скоро- миризма на блато.

Няма какво да стане на гума , пластмаса и метал от стандартен хлорсъдържащ дезифектант.

# 566
О, поне миризмата изчезна...Усетих я скоро- миризма на блато.

Няма какво да стане на гума , пластмаса и метал от стандартен хлорсъдържащ дезифектант.

Ползвай прахове за пране, не гелове, за да не се вмирисва пералнята.
Макар че, щом вече се е вмирисала, отърване май няма от миризмата...освен нова пералня Mr. Green

# 567
  • София
Ev_e  - power-mix color, не  за бяло.

Аз  обаче наистина никога не съм имала миризма в пералнята, старата светеше 10 години... 1-2 пъти съм й правила профилактика, разлика не видях.... винаги й държа вратата отворена и чекмеджето често. Омекотители ползвам рядко, течни перилни препарати също и  поне 1 път седмично има 60-95 градусов цикъл...

Последна редакция: нд, 08 мар 2015, 20:55 от Angel_Dust

# 568
  • София
Ev_e  - power-mix color, не  за бяло.

Аз  обаче наистина никога не съм имала миризма в пералнята, старата светеше 10 години... 1-2 пъти съм й правила профилактика, разлика не видях.... винаги й държа вратата отворена и чекмеджето често. Омекотители ползвам рядко, течни перилни препарати също и  поне 1 път седмично има 60-95 градусов цикъл...
Хъм, впечатляващо! Обикновеният персил прах за цветно е гола вода. Ще трябва да ги пробвам тия капсули, като ги намалят отново  Peace

А относно миризмата - ти сама си изброила причините, поради които не се е появявала при теб. Пери като мен преди: на 40 градуса с течен в продължение на няколко години на програма 1,30 ч., и ще се потопиш в лоното на смрадта  Joy

# 569
  • ...на безопасно
Аз ползвам омекотител, да.
За цветно и бяло - прах, и за черно - течен.
Е, вмирисах се  Sick
Вярно, пералнята е 4 годишна, от време на време/ госдишно/ с белина празна я пускам, НО основно пера на 40 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт