На море в Турция - тема 36

• 89 774
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Откъде черпиш инфо, че пързалки няма да има в Сюрмели? Аз от 3-4 различни източника знам, че ще има. Точните думи на едните бяха, че дори са купени пързалките и се чака разрешение от тяхното ХЕИ за монтирането им. Други ми пратиха копи/пейст от скайпа на техния разговор с някакъв мениджър на хотела, койюто също твърдеше, че ще има. Трябваше обаче да стане до края на февруари, сега е март и почвам да се притеснявам. Ще съм много разочарован ако няма, по-точно дечурлигата. На албена рейсовете са стари Сетри, собствени, в сайта ги има, но били широки и удобни за дълъг път. Аз поне предпочитам стари и широки м/у седалките, отколкото нов и тесен коленете да ми опират в ушите. Сюрмели мисля, че е най-евтин, което не значи, че е най-калпав. Мои приятели 2 поредни години ходят на него и те ме зарибиха. Събирам си компания от 11.09.  Laughing

Аз току що получих отговор от хотела. Писах на мейла от официалния им сайт. Отговорил ми е мениджър продажби, оставил е и телефон, ако имам допълнителни въпроси. Аз го питах за пързалки или аква парк, защото тур операторите в България разпространяват информация, че ще има тази година и той ми е отговорил следното:

Hi,

We haven't got water slide and Aqua park.just children pool with slide also
it's too small.Thanks.

Дано все пак да има. Но при това положение Сюрмели ми отпада. Няма да рискувам. Confused

Но чуденето ми продължава за останалите  newsm78 Вече клоня към Пайн бей. Толкова ли е зле плажа? И всъщност от 12.06 морето става ли изобщо за къпане. Гледам температури, но пак не мога да се ориентирам  ooooh! Tired

Здравей,
плажа на Pine bay не е толкова зле. Има свободни места и на някои места подхода е пясъчен. Плуването сред рибки е уникално така, че и там ще ви хареса. Аквапарка е хубав и ако сте с деца ще се забавляват, положителното на аквапарка е че има доста спасители и може да сте спокойни. Ако не ви пречат разходките и не ви плашат разстоянията ще имате чудесна почивка. Пайн бей е с най голямата територия и за моето семейство това е предимство защото винаги може да си починеш или да се занимаваш с нещо на спокойствие.

# 436
Момичета, бихте ли ми казали какви са цените в Бодрум за дребни неща от сорта на кафе, вода, сладолед, пекарни, фурни, закуски, сладки неща, както и цените на организираните екскурзии от хотелите до Памуккале, благодаря ви предварително.

# 437
  • София
Много благодаря за отговорите  bouquet
И ние от приятели имаме уверения , че Анталия е най-хубавият курорт, но струва ми се , че до там няма да издържат моите хора. И без това малко ми се сърдят , че заради моята самолетна фобия се мъчат Rolling Eyes
Кушадасъ никой не го препоръчва защото не е толкова топло или там не е на ниво обслужването и инклузива?
Ако е такъв случаят остават Бодрум и Мармарис.
Ние сме семейство от двама възрастни с едно дете на 10 години; около 2200 лв ще са достатъчни ли за седмица в хубав хотел от 30 април или 1 май?

# 438
Със собствен превоз или с ТА? Ние сме двама за 5 дни майски празници-1215лв за трима е около 1900 лв. Бодрум- Вог. Laughing

# 439
pileto, аз конкретен хотел не мога да ти препоръчам, защото не съм била в тези райони - Мармарис и Бодрум. Бих те посъветвала да не избирате хотел с хубав аквапарк, защото ще ви оскъпи цената, а по това време едва ли ще може да му се насладите пълноценно. Предполагам че водата няма да е особено топла.
Ако бях на твое място бих избрала хубав хотел (през този период цените са доста прилични и определено ще са доста под твоя бюджет) и отбелязването на хубавите поводи бих направила като отидем на различни екскурзии. Момичетата, които ходят в Мармарис много интересно говорят за тях. Има целодневни разходки с яхта до различни места - до Далян, до острова на Клеопатра. Може да отидете на специална турска вечер в някое заведение, на турска баня. Това са все неща, които човек в една лятна почивка не стига до тях в повечето случаи. И и в Мармарис има (казват, не съм била) страхотна дълга алея за разходки.

# 440
  • Варна
Цитат
И без това малко ми се сърдят , че заради моята самолетна фобия се мъчат

Можете да отидете с различен транспорт Peace

# 441
Алинка, скъпа Hug не 3нам къде гледаш и как и3числяваш, но от нашата ре3ервация 3а Паша бийч до момента ра3ликата е 70 лв. на човек...3а двама - 140 лв. Като прибавя и факта, че нашата дата е на стоп още от средата на януари...ами, твърдо съм 3а Р3.
Всяка година по това време се ра3гаря дискусия 3а Р3. Нито агитирам, нито искам да ме агитират.Всеки решава сам 3а себе си  Peace

За нашият хотел цената се вдигна със скромните   38 лева на човек. Дали ще има още едно леко повишение? Докога са тези РЗ? Вече сме март, а сезонът май започва май месец. Просто да се чудиш. newsm78

# 442
  • София
Транспортът ще е автобус-няма да шофираме.
pileto, аз конкретен хотел не мога да ти препоръчам, защото не съм била в тези райони - Мармарис и Бодрум. Бих те посъветвала да не избирате хотел с хубав аквапарк, защото ще ви оскъпи цената, а по това време едва ли ще може да му се насладите пълноценно. Предполагам че водата няма да е особено топла.
Ако бях на твое място бих избрала хубав хотел (през този период цените са доста прилични и определено ще са доста под твоя бюджет) и отбелязването на хубавите поводи бих направила като отидем на различни екскурзии. Момичетата, които ходят в Мармарис много интересно говорят за тях. Има целодневни разходки с яхта до различни места - до Далян, до острова на Клеопатра. Може да отидете на специална турска вечер в някое заведение, на турска баня. Това са все неща, които човек в една лятна почивка не стига до тях в повечето случаи. И и в Мармарис има (казват, не съм била) страхотна дълга алея за разходки.
И аз това имам предвид- не ми трябва аквапарк, ще отидем на 1-2 екскурзии.
Но ние си падаме малко глезени и мързеливи на почивка- искам вътрешен басейн, сауна и турска баня в хотела Peace Както и добра храна и питиета Wink

# 443
  • София
Транспортът ще е автобус-няма да шофираме.
И аз това имам предвид- не ми трябва аквапарк, ще отидем на 1-2 екскурзии.
Но ние си падаме малко глезени и мързеливи на почивка- искам вътрешен басейн, сауна и турска баня в хотела Peace Както и добра храна и питиета Wink

Ние ще сме от 1 май в Клуб Тюрбан в Мармарис. Избрах го не само заради добрите отзиви за обслужване и храна, а и заради голямата площ на комплекса, многото басейни ( има и вътрешен), има и водни пързалки за дечковците, сауна и хамам ( пише, че са включени в цената) и не на последно място - цената на почивката. За двама възрастни и дете до 12.99 години за 7 нощувки с автобус цените са от 1210 до 1533 лв в зависимост от стаята. Самият хотел е на тази алея, която отива до центъра на града и минава покрай всички крайбрежни хотели. Ние сме с Турс клуб, но хотела се предлага и от всички други агенции.

# 444
Както вече писах,ще сме в Сиде.Какво интересно може да се види там и кой екскурзий си заслужават?

# 445
Както вече писах,ще сме в Сиде.Какво интересно може да се види там и кой екскурзий си заслужават?

Здравейте! Самият град Сиде е него като стария Несебър. Има руйни, амфитеатър и останки от храма на Аполон. До града се намира град Манавгат - той няма излаз на море. След Манавгат се намира водопада. Зависи в колко класен хотел ще бъдете може да Ви предложат екскурзия до Аспендос и Перге.

# 446

Здравейте! Самият град Сиде е него като стария Несебър. Има руйни, амфитеатър и останки от храма на Аполон. До града се намира град Манавгат - той няма излаз на море. След Манавгат се намира водопада. Зависи в колко класен хотел ще бъдете може да Ви предложат екскурзия до Аспендос и Перге.

Хотела е Роял Алхамбра Палас.Ние ще бъдем с колата,така,че не е проблем да ходим и сами.

# 447
Здравейте мами,с моята приятелка имаме нужда от вашата помощ!За великденските празници мислим да ходим на екскурзия до Турция с Карадажа турс и трябва да си изберем хотел и съответно дестинация.Като цяло сме се спрели на 3 предложения:
Tusan Beach Resort
Pine Bay Holiday Resort
Blue Bay Platinum
Ако някой има впечатления или опит с тези хотели,да сподели,а и не знаем дали Кушадасъ или Мармарис.Разчитам на вас!  Hug

# 448
  • Сoфия

И ние ще сме в района на Манавгат и се чудя коя екскурзия си заслужава  newsm78 Може ли малко по-подробна информация за екскурзиите? Като цени как вървят  Hug

Martin Stefanov_487162  изброените хотели съм съм ги виждала само отвън. Според мен за Великден най - подходящо е Мармарис. Хотела  се намира на крайбрежната / главна улица и тъй като времето няма да е подходящо за плаж, той предполага добри разходки   bouquet
Другите два хотела в Кушадасъ са малко отдалечени от центъра и предвижването трябва да е с долмуш.

# 449

Цитат
И ние ще сме в района на Манавгат и се чудя коя екскурзия си заслужава  newsm78 Може ли малко по-подробна информация за екскурзиите? Като цени как вървят  Hug

Здравей,когато ние бяхме в Сиде ходихме на екскурзия с яхта .Взехме я от представителя на Тез Тур в хотела ,че нашия агент не се мярна нито веднъж,струваше 40 $ /на човек. Програмата много ни хареса :
-от хотела с автобус отидохме до гр. Манавгат,от там  се качихме на кораба и- по реката ,пътува към час.По пътя е  мн. красиво , взехме прясна риба от садките за обед. После се пътува по море в посока Сиде.Може да огледате всички хотели на брега. В залива на Сиде се спира за плуване с костенурки-имаше много и са огромни . От брега се виждат руините на храма на Аполон,стават хубави снимки.Следва обяд и обратно. В устието на реката  спряхме на пясъчна коса,която дели морето от реката. Имахме време 1,5-2 ч. за плаж. После -програма на кораба-бели денс,викторина,имаше игри и за децата.През целия ден има  ол инклузив-храна и напитки,алк.,безалкох. и кафе.
     Отделно,като бяхме в хотела ни предложиха безплатна екскурзия до гр. Сиде-бяхме само 5 човека,взеха ни с луксозен джип-разгледахме стария град,музея и пристанището и ни водиха до златарска къща и магазин за кожи.Цените на кожените изделия бяха поносими и някои се възползваха,но златото  ooooh!,цени като за руснаци/тогавашни/-пръстенче от 8000 евро  Shocked.За обед си бяхме в хотела.
Иначе и екскурзията до Демре-Мира-Кекова е хубава,но от Сиде е доста път,по-добре е ако сте край Кемер.
Весело лято ви желая  Hug

Общи условия

Активация на акаунт