Великобритания - тема 57 Пролетно Великденска

• 82 703
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
За мен лично смисълът е, че е оригинален документ и живеех буквално до общината и ми струваше 5 лв. Ако ти е по-удобно дай ги за превод. Дубликатът е на английски и френски.
Това от софийска община ли? Защото чувам различни неща за цените, даже май не всички общини още издават тези новите триезичните, а в София би трябвало цените да са единни. Ако е от старите дубликати, трябва да се превеждат така или иначе. Благодаря.  Simple Smile

Да, София

# 361
  • Bristol
За неограничен брой хора е теоретично, няма закон или забрани. На практика обаче собствениците на жилища си имат техните специфични изисквания.

# 362
За неограничен брой хора е теоретично, няма закон или забрани. На практика обаче собствениците на жилища си имат техните специфични изисквания.
  Така е да, мисълта ми беше, че ако кажеш, че трима или 10ми възрастни искат да наемат апартамент с една стая клони към невъзможно да го дадат. То и аз не бих си дала къщата на 10 възрастни, въпреки, че по БГ стандарта ще имат достатъчно място, че даже ще им остане...

# 363
Да ви се оплача, че няма на кой друг - цял ден се разкарваме с детето по институции. В края на работния ден в крайна сметка ни отказаха да му издадат задграничен паспорт, ако не доведем 2-ма свидетели...  ooooh! Семейството след нас с по-голямо дете казаха, че за 7-ми път отивали в РПУ-то!!!! Направо нямам думи....Моля, стиснете едни палци в петък следобед да ни приемат документите и да не се налага ММ да излиза пак от работа и да мъчим дребния цял ден навън Rolling Eyes

Ljoli, честито!

# 364
  • София
Аз съм без думи!!!  За какво са им свидетели? Защо не попитахте това на какво основание ви го искат? За първи път чувам за такива изисквания. Имам чувството, че злобеят и ви въртят по своя инициатива. Ако и следващия път ви разиграват, потърсете началника им. А лично така бих постъпила.
Ljoli, честито! Да си ползвате новия дом с кеф и наслада!
За мен лично смисълът е, че е оригинален документ и живеех буквално до общината и ми струваше 5 лв. Ако ти е по-удобно дай ги за превод. Дубликатът е на английски и френски.
Това от софийска община ли? Защото чувам различни неща за цените, даже май не всички общини още издават тези новите триезичните, а в София би трябвало цените да са единни. Ако е от старите дубликати, трябва да се превеждат така или иначе. Благодаря.  Simple Smile
На мен ми взеха 10лв. за вадене на многоезичен дубликат. Великобритания не е включена в незнам каква конвенция и ваденето му не е нужно, но аз си го извадих за всеки случай.

# 365
Свидетели искат само по тяхна преценка. Дано следващия път попаднете на по-разбран служител.
Аз така и не разбрах защо го правят. Нещо с адресната регистрация беше.
На мен веднъж ми искаха, но бях и без таткото, а с пълномощно не можело щом той е в България и съвсем ме върнаха.
Следващия път бяхме всички и нямаше проблем.

# 366
При първи задграничен паспорт на детето правят проверка дали то живее на посочения адрес и с двамата родители. Проверката се изразява в това да дойде районен и да разпита съседи. Това бави правенето на паспорт и затова има само обикновена поръчка. Това ми обясниха учтиво миналата година, когато правихме на дъщеря ми паспорта. Но останах с впечатлението, че в различните градове МВР има различно мнение по въпроса.

Ljoli, тихичко ти желая догодина да търсите по-широк дом за трима!

# 367
  • София
Аз наистина не разбирам за какво са им свидетели за вадене на задграничен паспорт на дете?  Изненадана съм, наистина. Не виждам и логика. Моят син от бебе е с паспорт и такива изисквания не е имало.

# 368
И аз вадих докато бяха бебета.
Зависи на какъв служител ще попаднеш. Не на всички искат.

# 369
При първи задграничен паспорт на детето правят проверка дали то живее на посочения адрес и с двамата родители. Проверката се изразява в това да дойде районен и да разпита съседи. Това бави правенето на паспорт и затова има само обикновена поръчка. Това ми обясниха учтиво миналата година, когато правихме на дъщеря ми паспорта.
Това ми обясниха и на мен, и понеже не живеем на адреса по ЛК трябва сами да си доведем по един свидетел. Не можем да си извадим и временно местожителство (за да разпитат сегашните комшии), защото изискват собственика с нотариалния акт на имота да присъства и да подпише, че е съгласен да се водим на неговия адрес..... ooooh!

# 370
  • UK
Аз вадих преди 3 г в Русе, нямаше такива неща, сега ще вадя на малката, чак настръхвам като ви чета. И ние не живеем там на постоянния адрес от картата, временен имам, но те паспортите на децата се вадят по постоянен на майката, не върши работа временен и специално за паспорта ще се разхождам до там.

# 371
  • София
Pampers, не ми остава друго, освен да пожелая успех! Дано не ви мотаят повече.
Аз имам нужда от помощта ви и ще съм много благодарна на всеки  ... Знаете ли дали училищата имат връзка с ДжиПи-тата? Синът ми първо започна училище, а после се регистрирахме при лекар, като преди това от училището ми пратиха sms, цитирам дословно: If you have not returned your child's health screening form, from the school nurse, please return to school asap. А като бяхме при лекаря, забравих да попитам. И сега не знам дали трябва да правя нещо и ако да, какво Simple Smile Ще ударите ли едно рамо ?!

# 372
  • Бургас
днес ходихме да подаваме документи за първи задграничен паспорт на малката и никакви проблеми не е имало...

# 373
Вадих в Русе паспорт миналата есен на детето си, водя се че живея на един адрес, настоящият ми е друг, какъвто е на бащата на детето ми, никакви проблеми не съм имала с ваденето на паспорта, отидохме заедно, след 20 дена паспортът беше готов, не съм искала бърза поръчка, но съм сигурна че никой не е правил проверка на кой адрес живеем и т.н. Нито пък са искали свидетели или нещо друго. Акт за раждане извадих триезичен за всеки случай, струваше ми 3 лв., същото важи и за акта за брак.

# 374
dmm има един формуляр с данни за личен лекар - имена, адрес и телефон. Също ако има някакво сериозно заболяване или алергии.
Подозирам, че за това питат. Нищо повече не са ни искали на нас.

Общи условия

Активация на акаунт