Великобритания - тема 57 Пролетно Великденска

• 82 705
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
isolda1 живеем в Ливингстън.

Не го бях чувала този град, сега видях Simple Smile. Е не е Единбург, но сигурно си има своите предимства и той.

Оптимистка  Laughing Да, има! По-евтино е за живеене, съответно както всеки малък град на Острова. Друго няма  Whistling Аз съм от хората, които не обичат да живеят на "село". Харесвам големия град с всичките му предимства и недостатъци.  

# 346
isolda1 живеем в Ливингстън.

Не го бях чувала този град, сега видях Simple Smile. Е не е Единбург, но сигурно си има своите предимства и той.

Оптимистка  Laughing Да, има! По-евтино е за живеене, съответно както всеки малък град на Острова. Друго няма  Whistling Аз съм от хората, които не обичат да живеят на "село". Харесвам големия град с всичките му предимства и недостатъци.  

Разбира се, нали знаеш и това ще мине Wink. Винаги можете след някоя и друга година да отидете да живеете в друг град. Не сте се вързали за този. Пък и разгледай околностите, сигурно има някоя градче наблизо, някой замък за разглеждане. И аз си обичам София и се имам за градско момиче, но тук избрахме провинцията. Сам по себе си нашият град е малък и няма нищо кой знае какво, но пък сме много близо до Оксфорд и почти всеки уикенд сме там - музеи, паркове, разходки.
Пожелавам ти да си намерите нещо хубаво, което да ви развлича Simple Smile

# 347
  • някъде в орбита...
Като бях млада и дива обожавах да живея в големия град. Но сега вече съм на възраст дето се глезя, и държа да живея в селце с голям град наблизо - хем да ми е тихо и спокойно, и да имам всички екстри на селцето, хеб да мога да прескачам редовно за някой театър или готина вечер из Лондон с приятелки Blush

# 348
isolda1 Благодаря ти  Hug
Определено имаме идея да се преместим, но за сега сме тук. Да си призная с времето ми става все по-лесно. Захванала съм се със "себе си"  Crazy Водя домашна борба с целулита от няколко месеца и виждайки ефекта съм... Rolling Eyes Поне нещо полезно от седенето ми в къщи  Mr. Green Чета и английския, напредвам бавно и славно, а на тема готварство...йухххууу направо се превърнах в masterchef  за радост на домочадието.  Joy

# 349
  • UK
Ние пък спазарихме апартамент в Лондон. Мъничък е, но е на супер локация и страшно близо до страхотни паркове и гледка към реката. От село се местим към града, не само заради това, че ще съкратим драстично времето от/до работа, но и заради качеството на живот. Не е за нас на този етап провинциалният живот. Може би един ден ако семейството ни се увеличи.

# 350
  • UK
Здравейте!
Имам въпрос относно актовете за раждане на децата - на няколко места чета че не е нужна легализация, а само превод, какъв е смисълът тогава от тези дубликати, които се вадят от общината, едно обикновено копие на оригинала с прикачен към него превод няма ли да свърши работа? Или да не рискувам? Тези дубликати доколкото знам са изискване на Външно, когато
ще се прави легализация, да разбирам, че щом само превод стига, то няма нужда и от Апостил?

И друго относно децата - за пореден път чета в чужбинска тема (сега в испанската) как там сополите и настинките за нищо ги нямали. Синът ми ходи (силно казано) на градина и в 90 % от времето стои вкъщи заради обикновени хреми точещи се по две седмици, при вас така ли е?

# 351
Здравейте!
Имам въпрос относно актовете за раждане на децата - на няколко места чета че не е нужна легализация, а само превод, какъв е смисълът тогава от тези дубликати, които се вадят от общината, едно обикновено копие на оригинала с прикачен към него превод няма ли да свърши работа? Или да не рискувам? Тези дубликати доколкото знам са изискване на Външно, когато
ще се прави легализация, да разбирам, че щом само превод стига, то няма нужда и от Апостил?

И друго относно децата - за пореден път чета в чужбинска тема (сега в испанската) как там сополите и настинките за нищо ги нямали. Синът ми е ходи (силно казано) на градина и в 90 % от времето си стои вкъщи заради обикновени хреми точещи се по две седмици, при вас така ли е?

За мен лично смисълът е, че е оригинален документ и живеех буквално до общината и ми струваше 5 лв. Ако ти е по-удобно дай ги за превод. Дубликатът е на английски и френски.

За сополи никой не спира децата тук Wink. Дори и аз излизам с моята дъщеря, влачеше сополи тук 1 месец. Щом няма Т и нищо друго и аз не виждам особен смисъл да я затварям вкъщи. Тя още не ходи на градина, имам предвид, че сме излизали на разходка, но ако ходеше на градина щях да я оставям.

Ljoli, честито Simple Smile, хайде с много хубави емоции да напълните новия дом Wink.

# 352
  • UK
За мен лично смисълът е, че е оригинален документ и живеех буквално до общината и ми струваше 5 лв. Ако ти е по-удобно дай ги за превод. Дубликатът е на английски и френски.
Това от софийска община ли? Защото чувам различни неща за цените, даже май не всички общини още издават тези новите триезичните, а в София би трябвало цените да са единни. Ако е от старите дубликати, трябва да се превеждат така или иначе. Благодаря.  Simple Smile

# 353
Здравейте, дами! Може ли да ме ориентирате отонсно наемите - когато пише "one bed", това означава ли, че за тази цена може да живее само 1 човек? Например следното жилище :
http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-50848796.html
 За мен то е като новите малки двустайни апартаменти в София и според мен вътре чудесно могат да живеят 2-3 души.
Изобщо какви критерии да задам, така че да намеря жилище, състоящо се от хол, кухня (заедни или поотделно) и спалня?

# 354
Здравейте, дами! Може ли да ме ориентирате отонсно наемите - когато пише "one bed", това означава ли, че за тази цена може да живее само 1 човек? Например следното жилище :
http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-50848796.html
 За мен то е като новите малки двустайни апартаменти в София и според мен вътре чудесно могат да живеят 2-3 души.
Изобщо какви критерии да задам, така че да намеря жилище, състоящо се от хол, кухня (заедни или поотделно) и спалня?
1 bed означава че има една спалня, по подразбиране се предполага че освен това има кухня, баня и хол, ако не е така би било по-скоро изключение. Обикновено няма тераса, ако не е упоменато, а ако е къща по-често има и двор. Можете да живеете колкото хора искате, освен ако не наемате стая, в последния случай ако пише 1 легло това обикновено означава един човек, понеже по често в този случай в цената са вкючени и сметките, а за тяхима значение дали ползват вода един или двама човека.

# 355
  • UK
 'one bedroom' означава ,че е с една спалня и отделно кухня с хол (заедно или отделно).

Ljoli , честито за апартамента. Ще имате възможност да се насладите на Лондон , да го опознаете по начин , по който с деца не става.

Аз акта за раждане не съм го превеждала, доколкото знам нашият език е официален за ЕС .  В градината подадох документи и за детски подавах, проблем не съм имала.  Мисля си за училището септември , сама да си го преведа за всеки случай.

За сополите и кашлицата , аз първата зима много се връзвах . Имах един куп лекарства от Бг и яко тъпчех детето. Вече не обръщам толкова внимание , даже от градина е отсъствала за цяла зима само един ден .

# 356
А има ли значение колко хора ще живеят за цената на наема? Имам предвид , щом са включени режийните, те ще бъдат по-скъпи за 3-ма, отколкото за 1.

# 357
  • UK
А има ли значение колко хора ще живеят за цената на наема? Имам предвид , щом са включени режийните, те ще бъдат по-скъпи за 3-ма, отколкото за 1.
Аз не мисля, че могат в едностайно жилище да живеят неограничен брой хора (не и на документи). Би трябвало да се калкулира на база двама обитаващи жилището. Така се калкулира при нас със сигурност водата, както мисля и общинската такса.

# 358
  • До хладилника, който обичам
В one bed се предполага, че ще спят до двама човека (възрастните). Ако има и дете, трябва ви 2 bed обикновено. Агенциите не се навиват да дадат апартамент с една спалня на тричленно семейство, защото децата се предполага да спят отделно (освен ако не е малко бебе може би).
Ако цената на режийните е включена, вероятно е твърда, но с оглед на горното - т.е. не се очаква повече от 1 или 2 човека да живеят там.

Льоли, честито!  На моменти ми се приисква да съм по-млада, без деца и да живея в голям град Grinning после ми минава.

Имам въпрос относно актовете за раждане на децата - на няколко места чета че не е нужна легализация, а само превод, какъв е смисълът тогава от тези дубликати, които се вадят от общината, едно обикновено копие на оригинала с прикачен към него превод няма ли да свърши работа?
Абсолютно върши работа. Няма нужда да се дава за превод, ако владееш английски да преведеш основните неща - име на майката, бащата, място на раждане, ЕГН. Аз си направих ксерокопие, на което написах на ръка превода и им го дадох (в училище искаха), като показах оригинала. Беше достатъчно.
За сополите е като в Испания Grinning

# 359
   При самостоятелно нает имот никога не съм виждала да е с включени сметки, освен ако не е изришно опоменато.Това е за стаи по принцип.  Във въпросния линк не са включени. Пише, че и не е подходящо за деца, да се разбира, не може деца...В жилище с една спалня,камо ли апартамент много трудно ще пуснат семейство с деца или трима възрастни, камо ли неограничен брой, дори и сметките да си ги плащаш сам.По принцип се смята, че трябва родителите и всяко дете да си имат стаи, та ако сте сем. с едно дете си търсете две спални. Може и на това да се пробвате, но едва ли ще ви го дадат, освен ако не е празно от месеци, а то да е празно от месеци ще си има причина.

Общи условия

Активация на акаунт