Великобритания - тема 57 Пролетно Великденска

• 82 292
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • UK
Na pisha si posts tri pyti na tableta, na kirilica I tn, I trite pyti prokletiq bokluk se restartira predi da publikuvam, zatova pak pisha prez telefona. Sega otchitam cqlata rabota kato greshka, no e kysno. Taka ili inache iskat £50 da mi go vyrnat. Za £250 moga da si kupq nov sigurno, no nqmam £250, I £150 nqmam, no ne moga da iskam oshte zaemi za nov laptop. Kato pochna rabota, ako tozi pyt vsichko e nared, shte si kupq nov s moi pari. Prosto ne trqbvashe da go prashtam na Lenovo a da go dam na nqkoi serviz tuk. Sigurno shteshe da mi izleze syshtite pari I da e gotov za sedmica, a ne mesec po kysno oshte da ne sa zapochnali da go opravqt. Imam symneniq, che onezi vyv Varna na koito go dadoh da go pochistqt narochno sa go povredili, za da otida posle pri tqh da mi go popravqt, kato se razvali, no ne moga da go dokaja, nqmam I kasova belejka za KZP. Hodih v Doom, te sa go povredili, no nqmam ideq kak da vdigna malko shum.

# 601
Ехее заговорили сте се за носталгия, на мен така ми липсва София и разни места. И чувството, че си си у дома най-вече. Но е нормално там са ми близките, там са ми най-ярките спомени и щастливите и нещастните. Иначе и аз така мисля, ако си негативен човек все кофти неща ще видаш и кофти хора ще срещаш. Навсякъде има хубави и лоши неща. Въпроса е върху какво ще се концентрираш и тук и в България и въобще навсякъде по света. 

Мен с тези сладки неща тук не ме изкушават, гледам пускали сте някакви бурканчета, не разбрах с какво обаче. Новото ми любимо сладко са едни италиански сладки неща, с които ме черпиха на гости и почнах и аз да си купувам. И мъжът ми се зариби по тях  Laughing.

Завърших седмицата с малко шопинг за мен и детето на дрехи за повдигане на духа  Mr. Green Sunglasses.

За притежателите на Киндъл има една хубава новина да споделя. Вече всички книги на Colibri могат да се купят в ел. вариант от Амазон. За мен ще е супер облекчение, дано и други наши издатели успеят да си пуснат техни книги в Амазон.

# 602
Измерва цялостната ти физическата ти активност, качество на съня, плюс калориен прием. Свързва се с my fitnesspal, или друга програма. На мен ми харесва, защото ми е важно да наблюдавам дали изразходвам повече от колкото приемам. А и така или иначе гледам да броя калории с фитнеспал-а. Иначе му изпускам края. Но засега мога да си карам с телефона или да си купя по-обикновен педометър.

Зариби ме  Mr. Green Хайде още една джаджа в wish list-а Crazy

Да ви питам - как най-коректно се превежда Механотехникум?

# 603
  Бургас са го направили страхотен. Аз съм снаха там и преди да срещна мъж ми живях там една година. На мен навсякъде ми харесва, защото гледам като турист на всичко. Може да изглежда странно на много хора, но не си бяхме ходили две години и нещо и като си отидох се чувствах като паднала от луната първите дни, точно като на непознато място. Всичко ми е интересно магазините,модите,  заведенията, всичко ми е като на курорт.

# 604
  • Манчестър
Измерва цялостната ти физическата ти активност, качество на съня, плюс калориен прием. Свързва се с my fitnesspal, или друга програма. На мен ми харесва, защото ми е важно да наблюдавам дали изразходвам повече от колкото приемам. А и така или иначе гледам да броя калории с фитнеспал-а. Иначе му изпускам края. Но засега мога да си карам с телефона или да си купя по-обикновен педометър.

Зариби ме  Mr. Green Хайде още една джаджа в wish list-а Crazy

Аз бих го превела - College of Mechanics and Engineering

# 605
Аз бих го превела - College of Mechanics and Engineering

Hug Hug Hug

# 606
  • Bristol
Ave ме е изпреварила Simple Smile нашите техникуми са подобни на тукашните colleges, излизаш с професия Simple Smile

# 607
  • Бургас
Благодаря момичета за насоките, изключително полезни сте ми!
 Относно Бургас, да страхотен град, много си го харесва, кмета се грижи много добре за града и постоянно има нововъведения и промени, което е страхотно. Това което не ми харесва е България като цяло...Не знам дали успешен, щастлив, реализирал се човек в Бургас ще го направи и в Англия както казвате, но пък и втората част с това че не ми харесва България като управници, устройство и т.н. също е валидна....но това не е гаранция че ще намеря кусур и на Англия....гледам да съм реалист. Може да се нахъсвам, да пиша ентусиазирани постове, но вътрешно знам, че борбата ще е жестока и че трябва да сме много упорити и настоятелни. А също и имам някакво вътрешно усещане, че ще се справим, друг е въпроса дали ще ни допадне живота там Simple Smile Но, все пак, мислим да се пробваме, пък каквото стане.
Тук в Бургас имам много хубава работа, високо платена, но ММ не е добре с работата си...има фирма, която не печели добре, а фирмата направи защото няма работа и никъде не търсят хора тук за да почне някъде.....Затова искаме да намерим читава работа, търсим още от тук, разбира се, идеята е като намерим нещо от тук и като се насрочи интервю да отиде тогава ММ до Англия, а ние да дойдем след това когато се е устроил, намерил е нормална квартира и вижда че работата е ок и че ще може да изхранва семейството с нея, защото в началото най-вероятно аз ще си гледам малката в къщи, а само той ще бачка. Все още съм в майчинство, после като свърши мисля да си взема платения отпуск, който се е събрал и след това да взема 6м неплатен (ако ми дадат) и така максимално да отлагам напускането на фирмата, защото все пак е добре да имам план Б ако нещата в Англия не се получат...
Стана много дълго и объркано, дано не съм ви отегчила Simple Smile

А това за техникумите колежи ли се водят или high school? Ако се видят колежи, то тогава от училище директно в колеж трябва да пишем че сме ходили така ли?

# 608
  • някъде в орбита...
На мен цялостното ми отношение към българските градове е малко странно. Включително към родният ми град. Дори да ми харесва мястото, не ми липсва.
Местила съм се много пъти, все на нови места, и всеки път смяната беше без да знаем и познаваме нищо и никого на новото място. Та още на 18год установих че не страдам от носталгия и лесно се приспособявам, а градовете дето ме кефят не ме дърпа пак да живея там, а си ги посещавам периодично като турист. Мъжа е същия, та в това отношение се разбираме перфектно. Wink

Не съм сигурна като какви се водят тук техникумите (моят е по професията ми), но не ми се е налагало да го приравнявам. Стои ми в СВ-то, и един-два пъти ме питаха да обясня какво е това животно на интервюта. Но нищо повече.  Blush

# 609
На мен цялостното ми отношение към българските градове е малко странно. Включително към родният ми град. Дори да ми харесва мястото, не ми липсва.
Местила съм се много пъти, все на нови места, и всеки път смяната беше без да знаем и познаваме нищо и никого на новото място. Та още на 18год установих че не страдам от носталгия и лесно се приспособявам, а градовете дето ме кефят не ме дърпа пак да живея там, а си ги посещавам периодично като турист. Мъжа е същия, та в това отношение се разбираме перфектно. Wink
  Ина, ти си моята сродна душа хаха. И аз съм така, навсякъде мога да вирея, ако ми се налага, дори и да ми харесва, не умирам от мъка за нищо. Гледам да намирам позитивното и новото във всяко ново място и да му намирам хубавите страни, ако не ми харесва си се местя и така. Не съм имала носталгия до сега към нищо, липсват ми само приятелите. Като бях ученичка и отидох да живея в София нямах търпение да се махна от родния ми град, след няколко години ми се наложи да се върна за месец два, та пак го *преоткрих*.

# 610
  • Бургас
и моят ми е по професията, а в СВ-то как си го написала като high schоol ли?

# 611
Аз също не изпитвам носталгия по места, по-скоро по определени периоди от живота - детство, младост. Съжалявам за пропуснати моменти и грешни избори, но и да ги мисля много е късно вече. Чувствам се добре там, където сме тримата - детето, ММ и аз. Не че е безкрайно щастлив моят браки ми дава всичко, от което имам нужда, но просто с годините станах много по-затворена и така ми е добре. Вероятно затова сравнително леко свикнах тук. Приятно ми беше като си ходихме сега през февруарската ваканция, но то беше само за седмица и с много гъста програма.

# 612
  • Bristol
Таничка, high school е в Щатите. Тук high school много рядко се ползва и може да останеш неразбрана. По принцип такова животно като нашия техникум няма, но най-близко се явяват колежите. Тук имат primary school, secondary school (много рядко може да го нарекат high school), Sixth Form и College.
http://dictionary.cambridge.org/dictionary/british/high-school
Лично аз бих те посъветвала да не ползваш този израз тук нито за гимназия, нито за техникум. Ако си в Щатите, тогава сигурно по-може  Laughing
Мъжът ми така в началото бил придърпан от колега и му било обяснено да не ползва думата pants, a trousers  Mr. Green
Аз пък ходих да гледам Pantomime и съвестно обясних на детето какво е това. Какво беше изумлението ни, когато започнаха да танцуват и пеят по сцената! Бях пропуснала, че е Christmas Pantomime първо и второ, само тук този израз имал и друго значение  Mr. Green
Имам и други подобни изпълнение, като примерно tea time или high tea. Добре, че го има чичко Гугъл!

# 613
  • До хладилника, който обичам
Хаха, Мери Grinning Аз на "готвя чая" се пооблещих първите пъти, докато схвана за какво иде реч.

Градинката ми е пълна с цветя - като разкопахме есента, отдолу полека покараха сигурно над 30-40 луковици, които са били там - някога е било градинка, но не са могли да си подадат носа, като се е спекла земята, неразкопавана кой знае колко време... отделно още 10-ина, засадени от нас. Хвърлях есента и смески семена, но нищо не порасна, не съм доволна Confused а имах големи надежди за тях. Хризантемите и обичките (фуксия) ми оцеляха и сега наново пускат листа. Като видях, че няма да ги бъде семената, взех разсади и сега имам иглики, мушкато, още обички, маргарити, петунии, любимите ми калдъръмчета. До миналогодишния здравец засях и няколко хилави корена ягоди, да видя какво ще стане. До ден-два ще цъфти първата от новопокаралите луковици, нарцис-джудже. Правя разсад за декоративен грах само, да пусна по стената, с която граничи градинката и друго няма да сея, не остана място Grinning Малка, но хубавка градинка с много шарени цветове. Много ми е доволно.

# 614
Имам и други подобни изпълнение, като примерно tea time или high tea. Добре, че го има чичко Гугъл!

high tea еквивалент на нашата следобна закуска ли е?

Общи условия

Активация на акаунт