Без ваксиниране няма детски надбавки?!

• 6 877
  • 81
  •   1
Отговори
# 30
Като се направи отделно помещение за неваксинирани деца, след време ще трябва отделно училище.
А по-късно какво става? Ще ходят от едната страна на тротоара или ще пазаруват в определени магазини.
Какво ще се случи след години, ако ваксинирано момче се влюби е неваксинирано момиче и родителите разберат?
Отново се разводнява темата. За други страни и крайности в ежедневието. Защо да ограничаване контактите на децата си с други деца без ваксини. Никаква логика не намирам, нали затова са ваксинирани?
Тъкмо това щях да напиша и аз - хем им вярвате на ваксините, хем ви е страх от неваксинирани деца  Thinking  hahaha

Създаването на антитела не означава имуноустойчивост!
И защо да се е разводнила темата?
Припомнете си каква е темата?

# 31
Неваксинирането, когато няма обективна медицинска причина, е чиста руска рулетка. Не разбирам кому е нужно в 21.век да играе на тука има, тука нема със здравето на собственото си дете. Когато неваксинирано поради нечий инат дете се окаже изложено на зараза, то се разболява. И единствената причина някои хора да имат възможност да проявяват ината си е, че има достатъчно ваксинирани, което не позволява дадено заболяване да се превърне в епидемия.
П.П. Забравих да репликирам на заглавието. Без ваксиниране, когато няма медицински противопоказания - определено НЕ трябва да се дават надбавки. И в София аз лично бих ограничила достъпа на тези деца до детска градина.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 20:19 от Анонимен

# 32
На тези, които се чудят защо имунизираните могат да се разболеят, ще кажа да ходят да четат за "колективен имунитет".
Идеята, че ваксината действа като броня за всичко е погрешна. Зависи и колко бива атакуван организма. Ако мога да се изразя по-образно, една крепост е непревзема за сам човек, който я атакува. Но като я атакува цяла армия, може и да падне накрая. Така и с "атаките" от болестотворни организми към имунизирани деца.
Изобщо, имунологията се изучава с години и не е толкова просто като "имам имунитет" = "неуязвим съм".

# 33
  • София
Против отнемането на социални придобивки на децата, които нямат поставени всички ваксини. Законът предвижда наказанието за неизпълнение на задълженията за задължителна имунизация да бъде глоба. Отнемането правото на детски надбавки, социални помощи и възможност за посещаване на детски заведения е в противоречие с Конституцията и абсолютна дискриминация.

НО всичко това не е нищо ново, само ни предлагат една претоплена манджа с уверението, че се провеждат някакви реформи  hahaha

nevenski,
бихте ли коментирали тогава "колективния имунитет", в светлината на липсващ имунитет у няколко милиона български граждани?

# 34
  • София
А за неваксинираните/или такива с липсващ имунитет/ над 12-годишна възраст какво мислите? Как ще ги отделите - нали ги срещате всеки ден, продавачката в магазина, чистачката, в автобуса, децата ви се разминават всеки ден с тях. Те нямат имунитет нито срещу рубеола, нито срещу морбили, коклюш, и пр. За туберкулозата да не говорим - доказано неефективна ваксина, която евентуално защитава само в ранна кърмаческа възраст. Как се пазите от туберкулоза?

Що говориш глупости?
Доказани глупости?

# 35
  • София
Против отнемането на социални придобивки на децата, които нямат поставени всички ваксини. Законът предвижда наказанието за неизпълнение на задълженията за задължителна имунизация да бъде глоба. Отнемането правото на детски надбавки, социални помощи и възможност за посещаване на детски заведения е в противоречие с Конституцията и абсолютна дискриминация.

Абсолютно съм съгласна. Логично е освен спирането на социалните помощи такива безотговорни - и социално-безотговорни, и по отношение на децата си - родители да бъдат глобявани. Но проблемът с допълнителните глоби е, че ще рикошира в/у децата - пък и ще се намерят разни, дето да се развряскат за свободата на личността. Така че - прекратяването на социално подпомагане от страна на обществото, чиито норми не желаят да спазват, е много добът вариант.

# 36
  • София
КОЙ ги доказа, KatiABV?

Колко възрастни имат имунитет против паротит, морбили, рубеола, полиомиелит, пневмококи /няколкото вида включени във ваксината/, А?

# 37

nevenski,
бихте ли коментирали тогава "колективния имунитет", в светлината на липсващ имунитет у няколко милиона български граждани?

На вратата на всеки личен лекар има залепена бележка за реимунизациите - родените през кои години подлежат на реимунизация. Ако Вие не следите тези неща - лошо. Дано не се окажете в контакт с болен. Аз се реимунизирам, когато ми дойде времето. А може би не разбирам въпроса Ви. Също не разбирам тази твърда убеденост, че повечето хора нямат имунитет - може ли да цитирате източник?

# 38
  • София
Ето тук за БЦЖ-то да се ограмотите:

"И. като има предвид, че са необходими нови ваксини, с оглед на това, че от 1921 г. съществува само един вид ваксина, а именно БЦЖ, която не е достатъчно ефикасна и предпазва само децата в много ранна възраст (детска туберкулоза),"

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT … +0+DOC+XML+V0//BG

# 39
  • София
Реимунизациите са против Дифтерия и Тетанус, а за другите?

Търсете си в мрежата, аз съм чела и съм се начела, има достатъчно научни статии по въпроса с имунитета и приблизително колко време трае той.

# 40
  • София
КОЙ ги доказа, KatiABV?

Колко възрастни имат имунитет против паротит, морбили, рубеола, полиомиелит, пневмококи /няколкото вида включени във ваксината/, А?

Повечето.

# 41
  • София
Разгледай си имунизационните календари от последните 70 години и пак си помисли. А, потърси информация за продължителността на ваксиналния имунитет. Ти би ли разрешила на детето си да се татуира, понеже знаеш, че има ваксина против Хепатит Б завършена на 6-месечна възраст и то е предпазено за цял живот?

# 42
Туцка, сега ще ме накараш да ходя да се изследвам. Зачовърка ме любопитство. Само ще кажа, че се наложи през 2007-ма да се ваксинирам срещу Хепатит Б и през 2013 като забременях, още си имах антитела.

# 43
  • София
Е, това са 6 години, не е невъзможно да имаш антитела.

# 44
  • Под кленовите дървета
замислих се, че у нас имат задължителен характер ваксините И заради малцинствата. През 2009-2010г. епидемията от рубеола избухна сред ромите, постепенно обхвана всички градове и застраши много бременни жени. Може би затова при нас за задължителни, защото а са видели, че може да не си ваксинират децата, а не са ги ваксинирали. Те вярват много силно в ...естествения подбор и че ваксините им правят децата стерилни. Но хигиена...нулева.

Общи условия

Активация на акаунт