2880 лв. накуп за майки-студентки - 17

• 92 812
  • 877
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Seven 012, към момента срокът за подаване е до навършване на 6 месеца на бебето. Очакват се промени в закона, вероятно от 01.07.2015 г., след които голяма част от майките няма да могат да вземат помощта. Например едно от изискванията ще бъде майката да не получава майчинство, друго - да е записала като студентка преди раждането на детето и т.н.. Но не се знае със сигурност кога и дали ще бъдат приети промените.

# 196
  • Варна
а на какво основание могат да не ти одобрят молбата?
Например, както Zlatna_g е писала - да са пратили запитване в грешния ВУЗ, да се е загубило писмото.

# 197
Здравейте, момичета, искам да ви питам дали знаете някой университет или колеж с ранни записвания-април, май? Благодаря!

# 198
Здравейте!Сега разбирам,че според предвидените промени майки студентки,които взимат майчинство няма да имат право на еднократната помощ. Shocked
В момента съм студентка втора година,не съм записала само за помощта.Смятам да продължа да си уча и след като родя.Терминът ми е на...01.07.2015 Grinning
Как мислите,ако родя на терминът си или няколко дни по-рано и веднага подам документи,ако е влязъл новият закон,дали ще се добера и аз до тази помощ?Ще е много гадно да опусна помощта за някакви си 1-2 седмици Rolling Eyes

# 199
На 13.03 имам превод заедно с еднократната помощ от 250 лв. Wink  Sunglasses
Писмо ли пускат към университета да видят дали си студент или им се обаждат от социалните и за колко дълъг период ти приведоха парите от датата на подаването на документите,също така требва ли преди да ти преведат парите да ти се обадят за заповед че си одобрена за това 

Здравей,
Многократно съм писала по-напред.
Записана съм в УНСС и получих по пощата копие от писмо изпратено от социалните до университета.
Когато подадох документите от социалните ми казаха след 10 работни дни да проверя за заповедта. Ти си заинтересован, така че ти трябва да звъниш и питаш.
Подадох документите на 9.02, на 27.02 си взех заповедта, където пишеше, че съм добрена и на 13.03 имах превод.
Успех на всички !
Днеска бях там и питах за тази заповед трябва ли да си я взема казаха НЕ.Да сам си следял банковата сметка щели да ги преведат там това е без никва заповед 2 пате съм ги питал.И за това се учудвам кои прав кои крив.На някои друг случвал лис а е да не му дават заповед

Здравей,
Явно зависи от социалните, аз съм София, Сердика Wink
Щом са ти казали, да следиш сметката значи си одобрен Wink
А за срок тук бяха казвали, че около 20-то число превеждат, но пък на мен на 13-ти и аз не знам голяма каша и бюрокращин.
ненормална история на различни места различни правила
И при мен не са казали за заповед, мъжът ми подаде документите, казали са само след 15 април превод и това е!
Именно  и аз на жена ми подадох казаха и те след 15 Април. явно е нещо ново и аз не знам какво става.на коя дата ги е подал мъжа ти и кои месец

# 200
Ами този месец, на на 12.03 ги подаде! Само са казали за акта на раждане да отидем да вземем, защото подадохме и за еднократната помощ и там нали го задържат  до изплащането на сумата!

# 201
Здравейте, момичета, искам да ви питам дали знаете някой университет или колеж с ранни записвания-април, май? Благодаря!
КИА Хасково и Пловдив

# 202
А дали трябва да се ходи там на място за документации....за магистратура става въпрос или може онлайн да си подадеш документите и после онлайн да ти пратят уверението, че си записан редовно студент  Rolling Eyes

# 203
А дали трябва да се ходи там на място за документации....за магистратура става въпрос или може онлайн да си подадеш документите и после онлайн да ти пратят уверението, че си записан редовно студент  Rolling Eyes
Не знам ,защото не ми вдигнаха като звънях,но на сайта им има някаква информация за записването.

# 204
А дали трябва да се ходи там на място за документации....за магистратура става въпрос или може онлайн да си подадеш документите и после онлайн да ти пратят уверението, че си записан редовно студент  Rolling Eyes

Тук има форма за онлайн кандидатстване:
http://cea.bg/web/ksk/form.php

Не мога да разбера обаче в КИА Пловдив , какви са цените на бакалавърските програми , колко е семестъра и кога са датите за запис на приети студенти. Нещо не можах да се ориентирам по сайта.

# 205

Не мога да разбера обаче в КИА Пловдив , какви са цените на бакалавърските програми , колко е семестъра и кога са датите за запис на приети студенти. Нещо не можах да се ориентирам по сайта.
Аз също и като звънях 3 дни никой не вдигна ....
И мисля събота на ден на отворените врати да отида и направо да подам докъменти.

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 17:44 от light_shine

# 206
Искам само да попитам,защо пишете и задавате въпроси за приема в университети.Темата е за самата еднократна помощ.Така разтегляте темата с различни нужни и ненужни въпроси.И после някои се сърдят ,че се задава въпрос ,след като не са прочетени старите постове.Как да се прочетат като има много расъждения,които не са свързани  темата.... newsm78 newsm78

# 207

И мисля събота на ден на отворените врати да отида и направо да подам докъменти.

Айде като отидеш сподели после информацията Simple Smile

# 208

Айде като отидеш сподели после информацията Simple Smile

Аз се свързах с тях. Имат класиране и записване всеки месец до лятото, а цената е 800лв., но сега имат намаление до някой си април и е 650лв. Уверение могат да дадат веднага след записването  Peace

# 209
това и за бакалавър и магистър ли важи

Общи условия

Активация на акаунт