2880 лв. накуп за майки-студентки - 17

• 92 799
  • 877
  •   1
Отговори
# 210
това и за бакалавър и магистър ли важи

Да  Peace

# 211
Момичета ,защо спамите темата с въпроси и отговори за университетите?Пишете си на лични.

# 212
Аз искам да попитам,ако подадеш документите преди да е започнал семестъра през Септември,става въпрос за 1-ви семестър,може ли да не те одобрят?

# 213
Ами моя 1-ви семестър почва чак септември и днес ми се обадиха да ида да си подпиша заповедта. Одобрена съм. Подадох документите на 09.03.

# 214
Браво..радвам се ...значи все още може да се класираме преди да са направили промените Stuck Out Tongue

# 215
  • Варна
Дано успея да я взема и дано успявам да смогвам с ученето, някой който вече е родил и да ходи на училище има ли  Simple Smile #Crazy

Има  Grinning С три деца съм, ходя на работа и уча редовно магистратура. Засега успявам да ги съчетавам, въпреки, че на моменти доста ми дотежава. Crazy Тогава си казвам "Още само година и половина" Mr. Green.
За мен тази помощ беше идеална, за да си платя магистратурата (няма да ми стигне, ама ще доплатя само малка част - 4 семестъра по 850 лв. ми е таксата). Не съм си и помисляла да запиша и да не продължа обучението, просто за да взема едни пари от държавата. Смятам, че законодателните промени трябва да са точно в насока прекратяване на злоупотребите, а не ограничаване на помощта само до неосигурените майки. Rolling Eyes

# 216
Какво означава това "до навършване на 6 месеца на детето", като нали в закона е упоменато че се подава молбата до навършване на 1 година на детето? Или да разбирам, че се подава молбата до 6 месечна възраст на детето, а се изплащат средствата до навършване на 1 година на детето?

# 217
Какво означава това "до навършване на 6 месеца на детето", като нали в закона е упоменато че се подава молбата до навършване на 1 година на детето? Или да разбирам, че се подава молбата до 6 месечна възраст на детето, а се изплащат средствата до навършване на 1 година на детето?
Молбата се подава до 6 месец на детето и помощта се изплаща май месец два след това , при някои като гледам коментарите даже и по - бързо  , а защо в закона пише 1 година на мен не ми е ясно.

# 218
Май най-добре ще е да отида до социалните и да попитам или да подам направо молба. Предполагам, че няма да ми откажат приемането на молбата. Поне се надявам да получа в писмен вид отговор - макар, че може да е отказ /бебето ми е на 10месеца/.

# 219
  • Варна
Да, малко неразбираемо и написано, но според Чл. 12 от ЗСПД:
"Вземанията по този закон се погасяват в срок, както следва:
7. (нова - ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 1.01.2009 г.) шест месеца - за еднократната помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение, считано от края на месеца, през който е родено (осиновено) детето;"
А иначе "до навършване на 1 година на детето" мисля, че се има предвид самата сума, която е изчислена 12 месеца по 240 лв на месец, но се изплащат еднократно.

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 19:16 от Tsvetivn

# 220
Здравейте,  подадох документите, сега съм посл. семестър.

Възможно ли е да ми откажат, защото  ми остава само да си напиша дипломната работа?

# 221
И аз вече чакам превод  Laughing На 06.03. си подадох документите, днес отидох да видя какво става и си взех заповедта.

# 222
Съжалявам но аз още немога да разбера, препрочех форумите търсих законопроекта и пак не разбрах. Приет ли е този законопроект?аз живи и здрави ще раждам август затова ме интересува.Благодаря!

# 223
  • Щастлива мама на 3 слънца
Съжалявам но аз още немога да разбера, препрочех форумите търсих законопроекта и пак не разбрах. Приет ли е този законопроект?аз живи и здрави ще раждам август затова ме интересува.Благодаря!
Не още

# 224
На 07.04 ММ подаде докумените, казали са му да се следя банковата сметка след 20.05, а и щели някакво писмо да пратят и до мен, което не разбрах какво трябва да правя.

Общи условия

Активация на акаунт