2880 лв. накуп за майки-студентки - 17

• 92 796
  • 877
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Писмото нищо не трябва да го правиш. В началото на май може да отидеш да си вземеш заповедта от социалните и си чакаш парите (ако си одобрена, което ще го пише в заповедта).

# 226
  • Стара Загора
А каква е тази заповед, която вземате? Викат ли за нея или трябва ние да се сетим да си я вземем и нужно ли е?
Аз няколко пъти питах служителката дали трябва да правя нещо или да получавам и тя ми отговори, че ще получа само копие от тяхното писмо до университета. Нищо за заповед не е споменавала...

# 227
  • Варна
На заповедта пише дали ти е одобрена или отказана молбата и съответно ако е отказана - какви са мотивите. Ако има отказ, в 14 дневен срок можеш да обжалваш. Ако е одобрена - на кого каква помощ и на какво основание е отпусната. Понеже явно служителката, която е приела молбата, е преценила, че няма да ти откажат, затова ти е казала, че няма нужда да ходиш да си вземаш заповедта (служителката само приема молбите, директора на ДСП решава кой каква помощ ще вземе или няма да вземе). Писмото ще е копие на това, което са пратили до университета, в който учиш (аз такова писмо не съм получила). Дали е задължително или не да си вземеш заповедта, не знам, но последния път, когато ходих в социалните за една справка, служителката почти ми се скара, че не съм отишла да си взема заповедите за отпускане на детски и социално майчинство. Никой няма да ти се обади да отидеш да си вземеш заповедта, така че ако имаш път на там, можеш да си я вземеш. Ако искаш само си чакай парите, не знам какво да те посъветвам.

# 228
Дано успея да я взема и дано успявам да смогвам с ученето, някой който вече е родил и да ходи на училище има ли  Simple Smile #Crazy

И аз успявам с ученето, при все че съм с деца на 2,7 месеца и един 8-месечен хулиган Wink Редовно съм, но лекциите са ни само петък, събота и неделя, а и магистратурата ми е 2 семестъра и някакси ще успея. Даже вече подадох молба за дипломна работа и може да се каже, че виждам финала.

Иначе самата магистратура ми е много полезна, научи ме на много неща, а и ме разсейваше от грижите за децата, при все че сме се събрали почти само мами и на лекции пак си говорим за децата Wink

# 229
Здравейте!
Имате ли информация кога ще бъде гласуван и евентуално приет новия закон? Постоянно се ровя и търся информация, но нищо конкретно не ми излиза. От някой места даже ми казаха, че уж бил приет, но така като гледам май не е Simple Smile Аз си чакам голямото събитие точно юли месец, така че доста ме вълнува тази тема.

# 230
  • Варна
Аз нямам информация кога евентуално може да бъде приет. Иначе пуснах търсене в Държавен вестник, няма нищо публикувано засега. Може да си го търсите сами: ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА  Peace

Това е последната промяна: http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=71559

# 231
# 232
Здравейте,момичета!Искам само да ви попитам следното-Една моя приятелка миналата седмица отишла да подава за еднократна помощ за майка-студентка в СП,но са я върнали,защото не можело да се подава в месеца ,в който е родила newsm78 newsm78 newsm78(тя роди на 01,04)...Не съм чувала за такова условие #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out,някой знае ли дали има такова условие...или просто я мотаят newsm78 newsm78 newsm78 На всички други условия отговаря:))))) baby_neutral baby_neutral baby_neutralБлагодаря ви!  bouquet

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 10:30 от LA BRUJA

# 233
Никъде в закона не пише, че не може да се подава в месеца на раждане. Реално аз подадох документи точно 1 седмица след като малкия се роди, верно че календарно бяха различни месеца, той е роден на 30.03, а ние подадохме на 07.04... правят се на интересни според мен.

# 234
  • Щастлива мама на 3 слънца
няма такова нещо глупости
родих номер 2 на 11 септ. около 15,16 подадох документи

# 235
  • Варна
Аз също подадох в месеца, в който родих (декември) и януари си получих парите  Peace Твоята приятелка да отива в социалното и да обясни на служителките, че те нямат право да връщат документи! Те приемат молбата, а директора на социалното подпомагане решава и отговаря ПИСМЕНО И МОТИВИРАНО! Еййй много ме е яд, като чета  такива неща  #Cussing out Иде ми да ги  #2gunfire всичките!!!

Едит: за детските надбавки не може да се подаде в месеца на раждането, така ме може служителката да се е объркала, ама не го вярвам много.

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 13:43 от Tsvetivn

# 236
Днес имам превод, подадох документи на 06.03., заповедта ми е с дата 20.03.  Simple Smile

# 237
  • София
Влизам само, за да кажа, че най-накрая имам превод. След сумати разправии и лично разнасяне на писма и отговори парите са в сметката ми. Пожелавам на всички леко раждане, здрави бебета и да си вземете полагащите ви се парички. Благодаря на всички, които през месеците назад са ми отговаряли и са били търпеливи към мен.   bouquet

# 238
Вчера получих писмо от социалните с което ме уведомяват, че са започнали административно производство. Изискали са доказателство за това че съм записан редовен студент от университета. Пише - "в случай, че  същото се получи в срока за произнасяне, ще се произнеса с индивидуален административен акт, но в случай че не бъде предоставено в срок, на осн чл 57,ал 5 от АПК ще удължа срока за произнасяне до 07.05.2015"...
Според въпросния чл. 57 този срок е    Чл. 57. (1) Административният акт се издава до 14 дни от датата на започване на производството., а конкретната ал. 5 :  (5) Когато е необходимо да се съберат доказателства за съществени обстоятелства или да се даде възможност на други граждани и организации да се защитят, актът се издава до един месец от започване на производството.

Така че чакам. Само така и не разбрах примерно при забавяне на кого в университета бих могла да се обадя да попитам, защо отговора им се бави?! Идеи?!

# 239
Да кажа и аз-подадох документи в месеца в който родих-март.Преди 3 дни ми преведоха цялата сума  LaughingМного се радвам,дано и с вас да няма проблеми  Peace

Общи условия

Активация на акаунт