Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 29 191
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз имах спокойно и леко нормално раждане. Първите контракции усетих към 6-7 вечерта, към 1-2 през нощта ме приеха с 1 см разкритие, родих в 8. Без система и упойка. През по-голяма част от времето си слушах релаксации или си говорих с акушерките. До последно преди раждането ходех на йога. Възстанових се изключително бързо. Имах 2 шева мисля, но не са били нещо сериозно.
За да не ви е страх, прочетете повече са самото раждане, как протича естествено, каква е физиологията. Мен поне това ме успокои. Като знаеш какво трябва да се случи и като си подготвен, минава по-спокойно. И никакви страшни истории от раждания Simple Smile Понеже винаги се намират познати и роднини, които да искат да споделят всякакви страхотии. Най-любезно им подрежете крилцата Simple Smile
Diva*, както писах - раждах през нощта, не съм имала уговорка с никого, родилното беше пълно, в държавна долница. Не съм  усетила неприяно отношение от никого.

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 13:46 от Шантава Калинка

# 376
  • в матрицата
Diva* , за да се избегне точно този момент на изненадата, за това се уговаря всичко предварително. ако, държиш да разждаш естествено - може да бъде предизвикао раждане. Аз съм далеч от мисълта в 21 Век да чакам да ми изтекат водите, да се почне едно бързане, звънене по телефоните - кому е нужен този стрес? За мен е важно да има някакъв палн, който се следва, не такива излишни стресови ситуации.

# 377
Здравейте!Да ви споделя за моето раждане.Понеже и аз съм с двурога матка,както някои от вас тук писаха,се оказа,че бебето е голямо и няма място да се обърне и лекарят,който ми направи секциото каза,че съм минала отдавна периода,в който е трябвало да се обърне.И така в 3-ти ден от 9-я месец тръгна нормално раждане,много бързо съм получила разкритие,едва стигнах до болницата и се наложи секцио,поради седалищно предлежание.Изтърпях всички болки и контракции и в последния момент го извадиха,бях с пълна упойка.Мога да кажа,че раждах нормално и секцио едновременно.И ако сега мога да избирам,ще избера секциото.Нормалното ме болеше много повече,по-точно контракциите болят,а след секциото чувствах облекчение и не ме е боляло повече от нормалното.Секциото беше моето спасение,и аз се родих отново.Като цяло нямам лоши спомени и сега се надявам на това.Щастието е неописуемо и заличава всичко.Леко раждане на всички пожелавам.
  Извинявайте,незнам как се пише скрит текст и дали трябваше да е така?
  wtbamy,изчакай за фб,първо ти пращат покана,а след това те добавят.Групата е същата.

# 378
За да не ви е страх, прочетете повече са самото раждане, как протича естествено, каква е физиологията. Мен поне това ме успокои. Като знаеш какво трябва да се случи и като си подготвен, минава по-спокойно. И никакви страшни истории от раждания Simple Smile Понеже винаги се намират познати и роднини, които да искат да споделят всякакви страхотии. Най-любезно им подрежете крилцата Simple Smile
Подкрепям всяка дума!

Diva*, според мен някакъв вид допълнителна застраховка точно от грубо отношение на персонала е присъствието на външен човек - таткото, дула, друг. Уговорката с лекар не е гаранция, защото той не е до теб през цялото време. И ако ще те успокоя - почти всичките ми познати и приятелки родиха последните години и считам, че такова отношение не е толкова често. За жалост го има Sad

Аз категорично не мога да се съглася, че всичко се забравя като си видиш бебето. Това не е причина да се прощава на персонала неадекватно поведение, нито ако има неблагоприятни здравословни последствия за майката е без значение.

За моето раждане мога да кажа, че го определиха като тежко, но според мен просто отидох рано в болницата и прекарах доста време там. Болки имах последния един час от получаване на разкритие и по време на напъните, които продължиха по-дълго от колкото очаквах - около 2 часа. Информираността е наистина много важна - на мен накрая ми беше много трудно просто, защото не очаквах толкова продължителни напъни. И да - боля ме, но аз бях без упойка. След раждането лежах някакво време с едни ледове на корема, не помня колко и след това можех да ставам и сядам, да си гледам бебето. Първата вечер поисках някакво болкоуспокояващо (12 часа след раждането), но не знам колко ме е боляло, колко ми се е спяло (не бях спала през нощта). След това съм усещала известен дисконфорт при сядане (имам 1 външен и 1 вътрешен шев), които в последствие установих, че са от натъртване на опашната кост в следствие на продължителната фаза на напълни. Това мина бавно, но не ми пречеше особено. На практика шевовете не са ме боляли. Десетина дни след раждането конците падат сами.

Та от естествено раждане не ме е страх, от секцио - да. Много ме притеснява как така си буден и те режат, после лежането, раздвижването.. Но си давам сметка, че винаги може да се наложи и гледам да се информирам какво следва и да не се стряскам излишно.

# 379
  • Пловдив
Цитат
но в такава ситуация контролът не е в мои ръце
Започвам да разбирам, но точно думите от горния цитат трябва да те накарат да не си внушаваш негативни нагласи предварително. Няма смисъл. Ще се случи някак. В този случай съм малко против идеята за "изпипания план" на Суза, защото има твърде много неизвестни за да се изпипа хубав план и колкото повече се мъчиш да го скроиш, толкова повече вървиш по пътя към паниката.
Да се падат груби акушерки или някакви дето им липсва човешко отношение (за жалост в ежедневието винаги можеш да срещнеш такива хора и не винаги си подготвен за тях) ще им се падне да си упражняват липсата на възпитание макс. 1 работна смяна. В ярно е, че раждането не е най-подходящото време да общуваш с неприятни хора, но за няколко часа ще успея да изтърпя всякакви тъпаци, още повече, че ще имам други задачи и дискомфорти, а не да се занимавам с тъпаци. Може пък и да се паднат свестни хора. Късмет Peace

# 380
Нямам търпение да стане утре...на ЖК съм и ще видя бебето...дали е добре?

# 381
  • в матрицата
poohito , изобщо за "изпипзн план" не съм писала, а само за план. То, че винаги има неизвестни, това е ясно. Но просто да знаеш стъпките, какво се прави и т.н. В тази връзка аз искам да знам кога, къде и при кой ще разждам, ей това е плана   Peace

# 382
  • Пловдив
Метафорично използвах тази дума, а и защото Diva* е права, че не може да се знае, ако през нощта, ако има нещо в уговорки и т.н. не е сигурно. Исках просто да кажа, че по принцип не е сигурно и не бива това да е причина за страх.
Не съм много на ясно с екипите, но от прочетеното екипа е лекар, анестезиолог, акушерка (акушерки) по време на самото раждане и пак е несигурно в това болнично заведение другите какви са и примерно за раждането са избраните, а на другата сутрин, когато се възстановяваш и ти е зле са някакви гадняри или дори 1 санитарка може да се държи грубо с пациентите. Няма смисъл от отрицателни предварителни нагласи и т.н.

# 383
  • Helsinki / Sofia
Аз определено не искам никакви трети хора да присъстват на раждането, най-малкото таткото. За мен това може да породи впоследствие охладняване на отношенията между двамата. Аз няма да се чувствам комфортно, а не искам и да си помислям той как би се чувствал след това, видял ме в такова положение. Не, благодаря.

# 384
На вън изведнъж стана много студено..... Cry

# 385
Десси всичко ще е наред  Hug
В държавните болници лошо отношение все ще се срещне по пътя - предродилно, родилно, след раждането, нямам как  Sad Ако все пак акушерката или доктора викне по време на раждането, помислете, че просто той/тя иска да ви мобилизира. Разбира се това не оправдава случаите на нагрубяване. С позитивните мисли напред!  Hug Планове не си правете много, много, защото все нещо излиза извън предварителната идея.
И аз не бих пуснала таткото... той даже на ФМгия не дойде, казва, че такива неща не са за него.

# 386
  • Пловдив
Не много по темата, но се сетих как през лятото водих мъжа ми на изложба "Човешкото тяло" в Барселона - реални анатомични препарати от хора. На мен ми беше много интересно, а той беше любопитен, но същевременно и доста отвратен. Каза, че е било много гнусно (препаратите бяха, като мумии малко) и че никога не би дал 20 евро, ако знаеше, че е такова. Накратко не е по тези биологични и медицински истории и според мен присъствието при раждането не е за него. Ако го питам обаче може и да каже, че е любопитен, но ... аз нямам желание да му задоволялам любопитството  Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 16:02 от poohito

# 387
Аз на моя ММ му предложих този път да присъства на раждането...но той категорично отказа....

# 388
Здравейте Simple Smile
Ако може да споделите мнение за тази количка като цена е мн. добре, и доста ми харесва http://www.hauck.de/collection/shopper-trio-set.63.1.23.2_info.html?c=15319
но все пак ще се радвам на вашето мнение.
За раждането, както дойде нямам намерение никой да присъства. Дори не  знам дали няма приятелят ми да е на работа и сигурно ще трябва сама да се придвижвам. А съм избрала Втора градска която не е мн. близо до нас, но за нея съм чувала мн. положителни неща.

# 389
Деси0302 количката е хубава и съм чувала добри неща за тези колички....една позната има такава и е доволна

Общи условия

Активация на акаунт