Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 214
  • 726
  •   1
Отговори
# 60

Така се ползва възглавницата и мога да кажа плюсовете и (аз си бях купила друга, която не ползвах):
 - много е лека и малка на размер;
 - основното е, че можеш да си я закопчееш на кръста и след това да вземеш бебето, с възглавниците, които не се закрепят по този начин първо взимаш бебето, то надушва млякото и почва нетърпеливо да се върти или плаче (според зависи колко е гладно) докато ти се бориш да нагласиш удобно възглавницата, така че да ти е комфортно следващия половин час, в който ще кърмиш.. поне при мен беше така.

poohito, проблема с памперса е, че като го затвориш в найлоновата торбичка той не може да се разгради. Ако не е завързан в нея все пак в някакъв момент започват такива процеси. За кучешкото ако не съм се замисляла...аз и на детето съм изхвърляла няколко пъти в торбичка. Но поздравления, че си го събираш, не е редно да е пълно по градинките с такива неща.

# 61
poohito   Не можах да разбера или по-скоро не знам защо се купува първо шапка? Embarassed
~Mimko~ честито завършване! smile3501

# 62
  • Пловдив
Тук го четох: "Първо се купува шапка за да тръгне бебето с главата напред." става дума за раждането. Ето на собствената ми майка по тази логика ме е обрекла да е с краката (чорапите) напред  Joy Joy Joy
Не и го казах това последното, за да не я разочаровам, а и не бива да сме суеверни. Както писах мъжа ми пък е на доста твърдо мнение, че не бива да се бърза с покупките, а свекърва ми ще си взема специално отпуск за случая и те двамата планират, че тя задължително трябва да дойде от Варна за раждането и докато съм в болницата. Според мъжа ми (човека с опит) нямало шанс да оцелея, ако при изписването и в първите дни (седмици) не съм заобиколена от баби. Преди много се дразнех на тази история, а сега (казват, че бременните били нервни) не ми пука от нищо изобщо, ако ще да ми напълнят цялата къща с баби, които се прескачат.

# 63
Ясно! Peace При това положение бързо отивай да купиш шапка на бебчо, според мен е по-важно ти какво първо си направила!
Възглавничката наистина ми изглежда много удобна.........спомням си с първото ми дете-направо не ми оставаха ръце...затова ще потърся и аз такава!
Колко много неща научаваме една от друга-направо е страхотно!!!! newsm44

# 64
  • Варна
Ооо, аз не искам никакви баби около мен. Казах го на мъжа ми - той каза , че аз ще си преценя, а майка ми реши, че в това няма нищо лошо, думите и бяха "аз съм си гледала децата преди 30-35г. и не се чувства готова да гледам сега бебе, а и ти ще си усетиш как да го гледаш" Да видим свекърва ми, как ще реагира.... мисля, че няма да е очарована  Whistling

И аз за първи път си харесах бебешка дрешка и мисля да ми е първата покупка

и си търся това, но не мога да го намеря, ако някой може да помогне...

# 65
  • Пловдив
Рок бебе  Peace
Аз също не искам / не исках баби, но вече се примирявам, че с някой виждания и обичаи на семейството на мъжа ми няма смисъл да споря. Доста сме различни - аз и той и семействата ни. Примирила съм се, че така искат. Самото присъствие ще го приема, но непоискани вмешателства едва ли. Иначе съм многооо отворен за дискусии човек  Wink, т.е. мога да изслушам съвети и порядки и накрая да си направя, каквото аз съм си решила, ако съм убедена, че е по-добро.
Допълвам, че този принцип на бабите не знам кога се е зародил, но неоспоримия факт е, че първото дете на мъжами е отгледано почти изцяло от баба си и към днешна дата (вече на почти 15) продължава да е минимум 2 дни седмично при бабата и абсолютно плътно през ваканциите. Баба се грижи за ходене на лекар, зъболекар, аколо 20-30% от облеклото и т.н. Мен ме е яд на таково отношение, но те така са си свикнали. Понякога, когато избухвам казвам на мъжа ми категорично "моето дете ще е на прво място мое и чак след това бабите." При нас и физическото разстояние (Варна-Пловдив) се надявам да ни предпази от тази история, а и намирам, че си е и до майката как решава да се гледа детето.

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 09:44 от poohito

# 66
  • Варна
В една от книгите ми пишеше нещо от сорта, че за да се предпази от "ценни съвети" на познати и непознати, бременната трябва да живее на самотен остров.  Laughing Вече се убеждавам в това, с пълна сила.  ooooh!

poohito от чисто любопитство питам, ти нали си от Пловдив и там живееш, защо ще раждаш във Варна? Или аз не съм разбрала нещо  newsm78

# 67
Здравейте мамчета!

Ел, благодаря и аз за новата тема - много зареждаща!

Добре дошли на новите мами, успешен финал! И аз много се зарадвах на близначетата.

За коша за памперси - аз съм като Пухито, даже може би по-скръндза на такива покупки да се окажа. Слагали сме памперсите в общия боклук и той бързо се пълни и се изхвърля по 1-2 на ден. Не е имало проблеми с миризмата. Това с пликчетата не ми е хрумвало, не знам дали е вярно, че пликчето пречело на памперса да се разгражда. Може и така да е, но аз бях чела, че памперсите се разграждали за 500 г. /няма как да е проверено/, а си мисля, че пликчетата са за по-малко време /може би 100 г./, та не знам дали има някакво значение. Но ако мисълта е за околната среда, не би трябвало да се ползват нито памперси, нито пликчета.

Да ви се оплача - сутринта успях да падна на леда. Мисля, че няма проблем за бебка от това, само си ударих ръката и коляното, че успях да падна настрани все пак. Вече не ме боли нищо де, така че се нядавам всичко да е ок. Пазете се с тези заледявания, че е доста неприятно, а може и да е опасно.

Арлина, възглавницата много ми харесва, може би ще потърся и аз такава. Това, че се закопчава на тялото със сигурност е много удобно.

За бабите и помощта им след раждането - аз лично няма да ползвам. Моята майка отдавна я няма на този свят, а свекърва ми не се натиска, дори не е предложила /кокто и предния път/, но може би защото ме познава и знае, че няма да искам и да спести сконфузната ситуация. Таткото ще си вземе полагащата му се отпуска при раждане на дете - 15 или 20 дни беше - забравила съм, и двамата ще си се справяме чудесно. Бабата и дядото ако искат да помагат може да взимат малкия ни батко /големия не си го давам, че той също ми помага много/.

Хайде стига толкова, че пак си заформих фермана. Хубав ден ви желая! Тук е слънчево и това ме вдъхновява.

# 68
  • Helsinki / Sofia
Emily_DHug Сърдечно благодаря за подсещането, че още преди година-две си мислех, че ако имам бебе - ще му купя рок боди Simple Smile Ще мина днес или утре да видя в един магазин тук дали имат на AC/DC бодита и биберон Simple Smile Направо ми направи деня усмихнат днес, особено като си представя на бабите и дядовците физиономиите като го видят в такова нещо Simple Smile Брат ми ще е във възторг Simple Smile

Арлина202uu  Много ме е яд, че в България все още няма традиции в разделното събиране на боклука. А е толкова лесно... Но както и за много други неща, трябва да се промени народо-психологията и най-вече да се вкарат дебели глоби, да видим тогава кой как ще изхвърля боклука...

# 69
  • Варна
Аз много, много моля ако има рок дрешки и биберони да споделиш /после ще те умолявам да ми купиш и пратиш  Mr. Green че тук намирам само бодита и лигавници/    bouquet

# 70
poohito имам приятелка която просто с грим и прическа не се харесва и според мен не е вече тя просто цял живот си носи нейните красиви къдрици и не слага грим и си изглежда супер дори на сватбата си не сложи грам грим , ходи на пробен грим разрева се от спиралата подпухна и не се хареса  , а и аз смятам че няма нищо по-хубаво от естествената красота , но за мое съжаление аз от доста малка започнах с  грима и прическите и сега без тях не се харесвам . Не е въпроса дали си суетен , а как се харесва човек .
За размерите да това е ръста на бебето . И моята майка е в еуфория , брат ми е на 34 и преди 4 месеца му се родиха 2 страхотни бебока после и аз ги сюрпризирах и всички са много щастливи .
Възглавница за кърмене за сега не мисля да купувам , смятам , че все ще си намеря нещо с което да си подложа и да ми е удобно .
kokona777 суеверието е , че шапката се купува първа за да може бебчо да излезе с главичката на пред  , аз още шапка не съм купила а накупих хиляди други работи , но ще съм секцио така или иначе  и не съм суеверна.
Emily_D много сладурси дрешки  и аз харесвам такива леко шантави бебешки неща да ги нарека (различни от останалите) но някъде беше препоръчал залъгалката да е на авент , защото не се отбелязват на бузките
Свеки живее в англия и сигурно ще додат чак месец -два след като бебето се роди да го видят . Майка ми живее на близо и първите 1-2 дни ще идва през деня докато се ориантирам в обстановката а и знам , че има опит с по-модерните технологий от наскоро родените бебчета.

# 71
  • Варна
Здравейте... искам да ви попитам вие от кога започнахте с покупките на нещица за бебчо...
Аз съм в 6м и още не съм купувала нищо -  тъй като около мен ми обясняват как не било хубаво,чак почвам да се дразня вече....няма да чакам да родя я....

# 72
  • Варна
По принцип и аз искам всички биберони да са на Avent, този по- скоро за мен го иска, от мерак  Grinning Но ако някой предложи рок Avent - ще го разцелувам и торта мога да му направя   Grinning

# 73
  • Пловдив
При мен също няма нищо купено (освен онези чорапи), но не се и дразня. 6-ти месец, както се вижда.
Покупки май ще има април най-рано, когато съм свободна да разглеждам повече и на живо. Сега от 8  до 17 съм на работа, не шофирам и мъжа ми е в командировка, на вън е студено и не се виждам как обикалям из града с градски транспорт и разглеждам бебешки магазини и при това сама. Аз нямам някаква компания от приятелки и дори не познавам в реалността майки, с които да обикалям. Най-вероятно ще си разглеждам сама, но предпочитам поне да е топло, а ако има възможност и мъжа ми да е с мен или майка ми ако реши да ни посети някой ден.

# 74
Добър ден!!!!
Леле какво стана само с тоя кош... newsm78
Аз започнах да пазарувам след като се роди синът ми....преди това нямахнищо.... Tired сега незнам кога ще започна с покупките...може би април май когато е топло и приятно времето и спокойно ще си се разхождам с големия корем.... Joy

Общи условия

Активация на акаунт