Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 397
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Беше любопитно, защо не се препоръчва.   newsm78
Много съм далече от мисълта, да се убеждаваме, кое е по- хубаво или по- удобно. Не мисля, че с шише е по- добре, аз май си казах, че съм привърженик на кърменето. Просто обичам да имам логични причини за действията си, а не "прави се така, щото така  Naughty "
Единственото, което научих от лекцията, беше че чрез сукането се стимулират и лицево челюстната мускулатура, което можело да помогне на детето да проговори по- рано, заради изградената двигателна култура на мускулните групи. В което виждам логика, макар да вярвам, че говора е индивидуален при всяко дете.

# 136
Emily_D, извинявам се ако постът ми ти е прозвучал грубо, в никакъв случай не съм целала това  Hug.  Напълно съм съгласна с теб - макар, че съм твърдо ЗА кърменето, не искам да убеждавам никой да го прави. Всяка от нас си има глава на раменете и може да прецени кое е най-доброто за нея и детето й  Peace.
GERINCETOVV, болестта на Хашимото е заболяване на щитовидната жлеза. Изследвания не се правят на всички бременни. Аз реших за себе си да посетя ендокринолог, защото съм наследствено обременена.

# 137
  • Варна
Не, не ми е прозвучал грубо, само исках да уточня своето изказване  Hug
А ти как кърми до 3г, от гърда ли? Ами зъбките? А колко често? Извинявам се за многото въпроси, но наистина ми е много интересно, защото на 3г, то вече е голямо дете. А и май не познавам друга мама кърмила толкова, повечето максимум годинка.

# 138
Лелеле 3г...браво мама шампион Hug Peace

# 139
Искам да попитам някой ползвал ли е loreli??постоянно гледам реклама на тази марка???

# 140
А ти как кърми до 3г, от гърда ли? Ами зъбките? А колко често? Извинявам се за многото въпроси, но наистина ми е много интересно, защото на 3г, то вече е голямо дете. А и май не познавам друга мама кърмила толкова, повечето максимум годинка.
Скрит текст:
От гърда, да  Laughing. Аз много държах да кърмя поне до годинката и имах късмета да имам много кърма и лакомо бебе. Мислех като стане на година - година и нещо да приключим с кърменето, но детето не смяташе така. Отказваше да яде пюретата - и домашни и купени. Хапваше по малко, но за заместване на хранене и дума не можеше да става. На АМ не исках да минавам при положение, че имах страшно много кърма. Като стана на 2 години тръгнах на работа и остана само нощното кърмене, но ми беше доста тежко, тъй като се будеше по 100 пъти вечер и естествено търсеше да цока. Аз бях забравила що е то сън. Малко преди да стане на 3 г. ми се наложи да придружа майка ми в болница в друг град. Нямаше ме 3-4 нощи и така стана отбиването. Не го прие много леко, но нямаше начин, крайно време беше  Rolling Eyes. Зъбките не са пречили. Имаше един период, когато беше на 10-11 месеца когато хапеше, но бързо се отказа  Laughing. В никакъв случай не съжалявам, че съм кърмила толкова дълго, а още по-малко се срамувам от това. Сега с бебето също се надявам да кърмя поне до годинката, но ще се постарая да не станат пак 3  Laughing.
П.П. Държа да уточня, че не съм "натискала" детето да суче. Просто то беше свикнало с гърдата и си я търсеше. Същото е както някой деца не могат да се откажат от залъгалките или шишето с мляко вечер. Само дето залъгалката можеш да скриеш/хвърлиш, а цицата няма къде да я дянеш  Laughing.

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 21:20 от Ellle

# 141
  • Варна
Ти наистина си мама герой.
Че и нощно кърмене е имало  Shocked Само кърма стигаше ли му, щом не е искало друга храна?
/Аз обаче продължавам с многобройните въпроси  Joy , ако ти е писнало може да не ми отговаряш/

# 142
magi_sveta при нас гости с преспиване няма .Едно че и двамата с ММ не си падаме по този тип гости и второ , че няма място , но и ние не ходим да гостуваме с преспиване.
За разделянето на боклука -докато бях в Англия си го разделях , тук не го разделям защото дори и голямата кофа е обща няма за пластмаса и за хартия отделения.
Emily_D и аз не мисля , че коша е по-екологичен , наистина памперсите вътре се опаковат пак в наелон
piletta само по боди с къс ръкав и пеленка ли ще се изписвате? Питам ,че аз нещо не мога да преценя  с какво трябва да е облечен бебчо края на май 9термина ми е 25ти май) с къс ръкав ли с дълъг ли ?
desyy1 аз май количка от olx ще си взема в крайнѝ сметка , защото искам да е хубава а нещо не намирам смисъл да дам 2000лв колкото и да бях харесала една и ще търся нещо хубаво втора ръка май. Още го мисля.
Emily_D според мен от гърдата е по-лесно за майката -да се цедиш и да слагаш в шише и да стерилизирваш 100 % по-лесно е да сложиш бебо на гърдата .А някой бебета свикнали с шишето в болницата когато мама няма кърма тръдно засукват от гърда и за бебето е по-лесно от шише и за да не се дава АМ се цеди кърма и се слага в шише.
Незнам дали го обясних както трябва общо взето исках да кажа , че за бебо е по-лесно от шише , а за мама от гърда Simple Smile
сега видях , че Арлина го е обяснила по-подробно от мен , честно казано и аз се чудя докато кърмя все в къщи ли трябва да си седя , защото на обществено място кърменето не е за мен . Възхищавам се на мамите които го правя-т , но не е за мен.
piletta ти си знаеш кое е най-доброто решение за теб и бебчо .
Аз също не мисля да кърмя повече от 3-4месеца това на първо четене пък ще видим.

# 143
desyy1, не помня кой и тук във форума ли беше, но продавачка от хиполенд е казала, че това е марката от която има най-много върнати за рекламация стоки(колички).Аз нямам лично мнение по въпроса, ако трябва да съм честна ми харесват на външен вид, но тъй като ще ми е 1 дете и грам идея си нямам какво не им е качествено на тази марка колички.

# 144
и аз си спомням че някой го беше написал

# 145
Не, не ми е писнало  Laughing.
Скрит текст:
Допълних си предния пост: "Държа да уточня, че не съм "натискала" детето да суче. Просто то беше свикнало с гърдата и си я търсеше. Същото е както някой деца не могат да се откажат от залъгалките или шишето с мляко вечер. Само дето залъгалката можеш да скриеш/хвърлиш, а цицата няма къде да я дянеш."
Кърма имах страаааашно много. Замразявах в камерата и раздавах на приятелки  Laughing. До годинка и нещо му стигаше - наддаваше доста добре /първите месеци по 1.800кг на месец  Shocked/. След годинката като видях, че не става с пюрета го записах на кухнята и така постепенно взехме да разреждаме кърменето. Като стана на 2 год. и нещо остана само нощното, но беше невъзможно да го спрем, защото падаше голям рев. Накрая не се хранеше толкова от кърмата, колкото се успокояваше от самото цокане и близостта с мама. И така Simple Smile.

# 146
Ахам...ясно баткото по принцип го бутахме с maklarun, но сега не мисля да е със същата искам нещо по различно ...проблема е че аз самата не знам какво искам...единственото на което държа е количката да е тъмен цвят... newsm78

# 147
  • Варна
Ох, като те чета... много ми се иска и аз да имам кърма, поне до годинка...

# 148
Ох, като те чета... много ми се иска и аз да имам кърма, поне до годинка...
Пожелавам ти го  Hug.

# 149
Благодаря на всички за поздравленията! Дай боже и последния етап да мине безпроблемно!
Арлина ,тази възглавница много ми допадна! Наистина изглежда удобна!
Също не искам баби наоколо, но май ще се наложи. Особено с тая борба да си взема държавния!Иначе ако са много всеотдайни ще ги поизгоня тактично, както някои мами са споделили!  Naughty Naughty
пътешествничка ,внимателно с тези зимни преходи  Naughty Naughty
Nadia_Stefanova , нищо не съм купувала още. Единствено оглеждам количките. По-дребните нещица даже и не им обръщам внимание. Още сме в градиозен ремонт, затова не прекалявам да тормозя ММ с обиколки, разходки и разглеждания. За сега си кротувам  Grinning Grinning Grinning
milady M Страхотно, че бубата е здравичка! Hug Hug
desita_89 , Пия  SuppleMaman - вътре има B9,B6, B12, магнезий, желязо, омега 6, омега 3 и накви други киселини. Дават го за бременни и кърмачки. Но страничен ефект от тях е -  (вече казах и във ФБ) пръцкането е съпроводено с отвратителна миризма и то привечер. За сметка на това, ако пропусна таблетка - не пръцкам, но пък мога да получа схвящания вечер.( 2 пъти ми се е случвало)
Geri ATHINA, май има тенденция мъжете да не обичат да целуват устни с гланц или червило. Моят също като ме види с "помада" по джуките и ме целува по челото или по бузата. Joy Joy Joy
magi_sveta, чак пък крепостен селянин  Joy Joy Тя от вълнение жената сигурно е действала така Peace Peace
piletta,кошарата е яка!  Peace Peace
desyy1, аз също следя ОЛХ, но предимно за количка - някой път изскачат от желаната марка, но с по 100-200лв по евтини. Като наближи време за бебето ще ходя и да ги оглеждам на място! Peace Peace
Това, че кърмата тече по-бавно, когато бебето суче не знам дали е фактор. Да, ще ни се спи, но пък - топлата и прясна кърма от гърдата май е най-хубавото нещо за детето. А  и май е доста по-полезно за здравето на нашите гърди.  както Ellle  каза - стига да няма проблеми. И все съм с впечатление, че ако престои малко или се претопля губи поне част от хранителните си свойства. А винаги ми е било интересно какъв е този финт с това замръзяване на кърма? newsm78 Защо се практикува?Светнете ме малко, моля! newsm78
Ellle , щях да питам за кърменето 3 години, но видях, че вече са те питали, че и си отговорила. Било си е предизвикателство!  Crazy Crazy Crazy

Ох, понякога си седя и като се замисля за всичко, което ми предстои и си викам "леле с какво се захванах". И затова дето викат хората понякога седя и си мисля, а понякога просто си седя  Joy Joy Joy Раждане, кърмене, безсъние.  Crazy Crazy Вярно, нито съм първата, нито последната, но като за първа бременност сигурно е нормално да мисля такива неща  newsm78

И само някой да посмее да каже, че дискусията във форума е позамряла!! #2gunfire #2gunfire Изписахме се тия 1-2 дни!  Peace Peace Peace
Хайде лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт