Бродирана красота - Тема 129

• 69 089
  • 721
  •   1
Отговори
# 690
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Бачийск, да те упътвам ли за книгоразделителя или ще си чукнеш среща с ММ и ще се оправите двамата? Simple Smile

Joy Joy Joy Бачийска да го беше написала нямаше толкова сладко да прозучи  Heart Eyes

поздрав и за двете  Hug

# 691
То си е самата истина.
Аз мислех че искаш да ламинираш като моите. Аз си ги приготвям и му ги давам. Той ходи там при някакви каки и те действат, после ми носи готовия ламиниран разделител и аз съм доволна. Затова ти го предложих, ама ти .... да пере, да реже, да глади, да лепи.... е,сори - той такива работи не прави. Може да шие, но за всичко останало съм аз. Бухалчетата, които ви показах вчера той ги уши, но всичко останало го направих аз.
А новата печка ще я пробваме задължително.

# 692
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Ами какво го предлагаш - той може да е свикнал с "каките" да работи. Току виж ми довел някоя "кака" да ми "ламинира" книгоразделителя.  Mr. Green
Аз съм сложна, все искам, все имам претенции, все нещо не ми харесва - той за това и моят не се задържа много, много. Но в общи линии съм душичка.

# 693
 Joy Joy Joy

Аз на майка ми купих ето този гоблен Има много четвъртинки, и направо ме е яд че предварително не разузнах за гоблена. Още не го е почнала, доста се е наплашила. Все пак е новак. Съветвам я за сега да ги шие като 1/4 тъй като после като мине с контура и изобщо няма да си личи, а иначе се наслагват нишките. Вие как мислите? Вариант ли е това?

# 694
Златни сте момичета.Благодаря ви за подробните обяснения.Това което разбрах е ,че ще трябва да шия  2-    3/4 според указаната посока в схемата или
1-  1/4    и 1 - 3/4  ,като 3/4 трябва да е цветът който трябва да изпъква.Това е трудно да се определи от снимката,така че ще е с налучкване и опити.
Биси предполагам ,че искаш схемата на Winter's Majesty
заповядай
http://dox.bg/files/dw?a=d878a5958a

http://dox.bg/files/dw?a=4b59dc91d7

# 695
  • София
Момичета, да помоля за помощ. Преди време питах за Celtic Seasons на Lavender and Lace, днес отново ще помоля за техни схеми, защото ми замина харда с всички схеми... Само ще помоля да са в 'общоприет' формат, а не в специфичните за PatternMaker или PCStitch формати. Благодаря ви предварително, знам, че ще се отзовете.
мейл: kris_dimitrova@abv.bg

# 696
МСК, аз ги намерих 4 сезона, но схемите не са много хубави. Само зимата е супер. Две са много бледи, не знам при разпечатване дали може да се придаде повече контраст. Пролетта е обаче с най-лошо качество. Свалям и изпращам, а ти си запази това, което ти харесва.

# 697
Момичета, да помоля за помощ. Преди време питах за Celtic Seasons на Lavender and Lace, днес отново ще помоля за техни схеми, защото ми замина харда с всички схеми... Само ще помоля да са в 'общоприет' формат, а не в специфичните за PatternMaker или PCStitch формати. Благодаря ви предварително, знам, че ще се отзовете.
мейл: kris_dimitrova@abv.bg

Изпращам схемите, не се размазват, но са бледи. Не знам при принтиране как ще изглеждат

# 698
  • София
Благодаря ви, момичета!  bouquet

# 699
  • София
Имам въпрос към mibobo, Деси и всички, които бродират "Зеленото селце":

Как се справяте с дължината/големината на панамата при бродиране?

Аз завивам единия край на руло при бродирането.Обаче, започва да ми става доста неудобно. Нямам гергеф и до сега не съм шила с такъв. Ако имате някакви "хитринки", моля да споделите.

# 700
Имам въпрос към mibobo, Деси и всички, които бродират "Зеленото селце":

Как се справяте с дължината/големината на панамата при бродиране?

Аз завивам единия край на руло при бродирането.Обаче, започва да ми става доста неудобно. Нямам гергеф и до сега не съм шила с такъв. Ако имате някакви "хитринки", моля да споделите.

До колкото знам Деси шие с гергеф Peace .

Аз шия без гергеф така, че съм свикнала тъй като и гоблените ми почти всичките са били все големи, на Възкресението за първи път се сблъсках с доста панама и нагъвах и защипвах с щипки да не ми се разгъва, иначе другите просто ги навивам/нагъвам и държа в ръката.

Сега Селцето по същия начин - празната панама е нагъната и защипана с щипки. Но то зависи и как шиеш, аз шия на леглото седнала облегната на стената със сгънати крака и участъка който шия се намира на коленете ми, а ушитото и празната панама ми се спускат в ляво и дясно на краката и не ми пречат (дали ме разбра какво обясних  Crazy Joy)

# 701
  • София
Разбрах те, mibobo, защото и аз шия по подобен начин. За първи път ми е с такава дължина панамата и още свиквам. В лявата ми ръка вече има доста обемисто руло навита панама (избродираната част) и малко ми е неудобно. Няма да се отказвам, обаче  Simple Smile

# 702
Естествено, че няма да се отказваш  Simple Smile , ще си намериш начина или пък ще свикнеш  Wink

Аз държа само участъка който шия, затова обясних как шия т.е. излишната част ми виси. Хващам в долната част панамата и ако се налага да шия по-нагоре тогава навивам малко руло но по дължина и тъй като той не е много висок, няма шанс да се получи дебело руло  Peace

# 703
Мибобо, като шиеш на легло спокойно може като ти се приспи да полегнеш и да се завиеш с гоблена Simple Smile
Възхищавам ви се за мерака, такова голямо чудо не ми се хваща и затова си боцкам картички.

# 704
Мибобо, като шиеш на легло спокойно може като ти се приспи да полегнеш и да се завиеш с гоблена Simple Smile
Възхищавам ви се за мерака, такова голямо чудо не ми се хваща и затова си боцкам картички.

Joy Joy Joy като нищо

Аз пък винаги съм шила предимно големи гоблени, е не чак такива де но средно големи - Мостар, Пътят към черквата, Възкресението, Водопада и Гетсиманската градина (на Милена стил) и т.н. така, че мерак имам. Въпросът е чисто организационен вече - когато е нещо дребно съм по-подвижна и мога да шия и на други места в къщи, докато това Селце сега освен на леглото друго удобно място не съм си намерила  Crazy .
Но и аз си имам моменти доста време може би година и половина шиех само дребни нещо, преди да го почна този сега.

Общи условия

Активация на акаунт