Моите любими торти!!!

  • 100 558
  • 431
  •   1
Отговори
# 330
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 391
Утре и аз ще правя торта. Стискайте палци да стане добре. Ще я покажа тук...

# 331
  • София
  • Мнения: 6 727
tonyny, супер е! Цялата глазура ли е шоколадов трансфер? И това в страни пурички ли са?

Мира, успех, ще се справиш!

# 332
  • Мнения: 343
Ваня, да цялото е шок. трансфер, а отстрани са пурички малко са криви една по високо друга по ниска ама не мисе занимаваше повечеда ги подравнявам.

# 333
  • Мнения: 694
Момичета-страхотни торти-абе само аз ли не мога да разбера как се прави този мити трансфер-моля някой подробно да го обясни Praynig Praynig Praynig

# 334
  • Мнения: 153
tonyny,Iva_D,много красиви торти!

# 335
  • София
  • Мнения: 6 727
Момичета-страхотни торти-абе само аз ли не мога да разбера как се прави този мити трансфер-моля някой подробно да го обясни Praynig Praynig Praynig
Ето тук е в картинки обяснено - по тях се научих - ако искаш ще ти кача снимки имам и аз как стъпка по стъпка съм правила голямата торта за малкия.
тук има мои обяснения, тук, обяснения, самата торта, още подробности Ако имаш въпроси - питай! Wink

Последна редакция: вт, 16 май 2006, 09:52 от Ваня

# 336
  • Мнения: 5 873
Момичета,помагайте.Дайте ми рецепта за ганаш.Благодаря ви предварително! Heart Eyes

# 337
  • Мнения: 6 243
Момичета,помагайте.Дайте ми рецепта за ганаш.Благодаря ви предварително! Heart Eyes
Ванче, танаш не съм правила, но тук има рецепта, а аз (както вече си видяла) много уважавам тоя сайт и съм се убедила, че рецептите му стават успешни.
http://www.joyofbaking.com/ganache.html

(ще се оправиш ли с английския?)

# 338
  • Мнения: 5 873
Момичета,помагайте.Дайте ми рецепта за ганаш.Благодаря ви предварително! Heart Eyes
Ванче, танаш не съм правила, но тук има рецепта, а аз (както вече си видяла) много уважавам тоя сайт и съм се убедила, че рецептите му стават успешни.
http://www.joyofbaking.com/ganache.html


(ще се оправиш ли с английския?)

Хапчице,много ти благодаря за бързия отговор. HugЩе видя какво ще направя с английския... Crazy

# 339
  • Мнения: 6 243
"Ганаш" е френса дума, с която се обозначава гладкия крем, получен от натрошен шоколад и сметана. Спори се кога е датат на неговото създаване, но се предполага, че това е станало около 1870 година.

За да напаривте ганаш, е необходимо да изсипете гореща пълномаслена сметана върх,у натрошен шоколад ида бъркате, докато се получи кадефеногладка смес. Отношението на продуктите варира, според предназначението на ганаша - за глазури се слага 1 част сметана към 3 части шоколад, за пълнеж на трюфели - 1 част сметана към 2 части шоколад, а за лек крем за пълнене на торти - 1 част шоколад към 1 част сметана.

Продукти:
8 унции (227 г) шоколад (semisweetq bittersweet - т.е. черен или шоколад с 50% съдържание на какао, предполагам), нарязан на малки парченца
3/4 ч.ч. пълномаслена сметана
2 с.л. (28 г.) масло
1 с.л. коняк или бренди - по желание

Приготовление:
Поставете шоколада в средноголяма метална купа.
Поставете сметаната и маслото в средноголям тиган на умерен котлон. Веднага щом възври, изсипете сместа при шоколада и оставене така за 5 минути. Разбийте с бъркалка, до получаване на гладка смес. По желание се ароматизира с коняка.

Получава се достатъчно ганаш за торта с диаметър 23 см (9 инча)

# 340
  • София
  • Мнения: 2 253
Я кажете, срещали ли сте истинска незаквасена сметана?

# 341
  • Мнения: 6 243
Я кажете, срещали ли сте истинска незаквасена сметана?
Гледам, че в Метро има в кутии пастьоризирана сметана - не от растителната, а истинска, но не съм я пробвала. За ганаш бих взела от нея. Към 6 лв. е литъра.

# 342
  • София
  • Мнения: 2 253
Я кажете, срещали ли сте истинска незаквасена сметана?
Гледам, че в Метро има в кутии пастьоризирана сметана - не от растителната, а истинска, но не съм я пробвала. За ганаш бих взела от нея. Към 6 лв. е литъра.
Сериозно? Това се нарича добра новина Grinning.
Непременно ще погледна следващия път там.

# 343
  • Мнения: 5 873
Точно щях да питам за каква сметана става дума.Благодаря Сладка.

# 344
  • Мнения: 6 243
Предполагам, че ще свърши работа, но досега не ми се е налагало да правя нищо, изискващо пълномаслена сметана и все съм вземала от оня растителен сурогат. Като пробвате, пишете да знаем.

(в Метро е при сметаните)

Общи условия

Активация на акаунт