Моите любими торти!!!

  • 100 637
  • 431
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 3 812
sneji_, вярно и твоите ц.. на негърка съм виждала!
Добре съм се ориентирала, а! Точно така ми беше хрумнало да я правя.
Че от толкова много четене все нещо ми е останало.
Само дето се каня моите да не са на негърка Mr. Green, минала през ураган...
Макарче колко ли е възпитателно за Калина- мама прави торта на тати с такава форма...и ако реши да разкаже в училище... ooooh!
Може и да си променя решението Thinking
И се чудех sladka hapka какво е искала да каже newsm78

# 406
  • Мнения: 6 243
И се чудех sladka hapka какво е искала да каже newsm78
Нищо не съм искала да кажа, сложих картинка на тортата с циците, за която ставаше дума, ама явно не се виждат. Ще сложа линк.
http://sladkahapka.multiply.com/photos/photo/1/71

# 407
  • София
  • Мнения: 6 727
И се чудех sladka hapka какво е искала да каже newsm78
Нищо не съм искала да кажа, сложих картинка на тортата с циците, за която ставаше дума, ама явно не се виждат. Ще сложа линк.
http://sladkahapka.multiply.com/photos/photo/1/71
И при мен не се виждаше снимката, но реших, че проблемът е в моя телевизор, защото вчера и на Наталина не виждах снимките.

Разгледах Blush и другите ти кулинарни творения - ще ми кажеш ли от къде купи бонбонките за обувчиците на ягодовото парфе, и също каква е глазурата на елхичките?

# 408
  • Мнения: 3 812
А аз гледам и тази:

# 409
  • Мнения: 6 243
ще ми кажеш ли от къде купи бонбонките за обувчиците на ягодовото парфе, и също каква е глазурата на елхичките?
Обувчиците са правени по рецепта за sugarpaste от тук: http://www.pastrywiz.com/wedding/wedding11.htm
но не съм очарована от нея и не съм я повтаряла.

Елхичките са покрити с глазура, направена от кондензирано мляко и пудра захар - това е глазурата, която използвам за бисквитки от години и не я сменям с нищо! Grinning

# 410
  • София
  • Мнения: 6 727
Елхичките са покрити с глазура, направена от кондензирано мляко и пудра захар - това е глазурата, която използвам за бисквитки от години и не я сменям с нищо! Grinning
Я, звучи много добре и вкусно, непременно ще пробвам - благодарности!  bouquet Аз веднъж пробвах с оцветена ледена глазура (от Наталина рецептите), но нещо не се получи.

А за обувчиците питах са самите лъскави топченца.

# 411
  • Мнения: 5 878
Като гледам снимката на обувчиците, май им е трябвала още пудра захар.

# 412
  • Мнения: 6 243
Като гледам снимката на обувчиците, май им е трябвала още пудра захар.
Анда, тогава изсипах поне два пъти повече пудра захар, отколкото бешеи посочено в рецептата, ама не стана така добре, както се надявах. Мисля, че просто тази рецепта не е за мене...Аз им хванах цаката с маршмелоуз и вече така действам.

А ръскавите топчета се продават в почти всеки по-голям хранителен магазин. Водят се "Украса за торти" и ги има както само сребристи, така и шарени...

# 413
  • София
  • Мнения: 6 727
А ръскавите топчета се продават в почти всеки по-голям хранителен магазин. Водят се "Украса за торти" и ги има както само сребристи, така и шарени...
Ами аз в Билла и Фантастико намирам само кокосови, шоколадови и захарни пръчици. newsm78

# 414
  • Мнения: 6 243
Виж в Метро при ванилиите, бакпулвера, кокоса и др. от сорта. Има със сигурност - малки кутийки с шарени картинки с клоуни отгоре.

# 415
  • София
  • Мнения: 6 727
Виж в Метро при ванилиите, бакпулвера, кокоса и др. от сорта. Има със сигурност - малки кутийки с шарени картинки с клоуни отгоре.
Мерси!
Много далеч това Метро, бре... Rolling Eyes

# 416
  • Мнения: 3 812
Да се отчета:
Направих тортата.
Не се получи като нито една от 3-те снимки(снежи, сладка хапка, тази която сложих и аз)
Сметаната ми беше някаква...не от тези, които препоръчвате, но това успях да намеря.
Купичките ми ли бяха малки или... newsm78не знам, обаче с 2 рула и по- малко от 1л. сметана успях да направя торта- ц. и торта- Барби.
Тортата- ц. украсих отгоре пак със сметана с малко какао(за да има цвят на тен);
Ареолите получих, като поръсих през хартийка(с изрязано кръгче) малко какао. За зрънце сложих топче от с. мляко, какао, пудра захар и кр. масло. Личи си какво е! Hug
Тортата Барби също украсих. Като за първи път със шприц- стана.
Т.к. не беше предвидена- утре Калина също ще е изненадана.
Благодаря ви на всички!
Божке, какво направи форума от мен... ooooh!

# 417
  • Мнения: 1 719
Мънички са станали.Аз за моята торта Барби използвах 2 рула и половина и за ц***** 2 рула.
Но важното че станали,хубаво е да се импровизира.
Нямаш ли снимки?

# 418
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
И аз да се включа по темата за кръглата торта, на мен ми отидоха 3 рула и половина, но купата ми беше големичка. Освен това на Роял кейк рулата, от които взех са наистина много малки. За това си мисля, че 2 рула е ориентировъчно, зависи от големината на купата и рулата. Безспорно тортата е ужасно вкусна, ометохме я за нула време и пожъна доста голям успех.

# 419
  • Мнения: 22 867
Зависи, аз я правя с едно руло, но не на Роял кейк, а от по-големите, сладкарските. Харесала съм си карамеленото и тъкмо ми стига. Купата, в която я правя също е голяма. Може би по-тъничко режа рулото, знам ли.......... newsm78 Ама тортата е световна! Hug

Общи условия

Активация на акаунт