АПРИЛчето е малък акробат, в корема прави салто след шпагат. - ТЕМА 14

• 31 907
  • 777
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Я да попитам нещо свързано със секциото,катетърът кога го поставят и колко време се изкарва с него  newsm78. Усеща ли се "присъствието" му и болезнено ли е?
Това с лежането ми идва вповече,но с този тежък корем,нямам друг избор...писна ми,но...

Карина, катетъра се поставя преди упойката, не е кой знае колко неприятно, трябва да се отпуснеш. На мен в Испания като раждах, ми го сложиха веднага след упойката и усетих само едно гъделичкане, но доколкото чух тук от мамите, в бг го слагат преди упойката. Престояваш с него около 24-48 часа, това е в зависимост от теб. Когато си готова да се раздвижиш и сама да отидеш до тоалетната, ти го махат.

# 676
  • София
Karina, аз нищо не усетих, сложиха ми го след упойката. После само леко подръпване се усеща.
Свалят ти го, като се раздвижиш на следващия ден и можеш да идеш сама до тоалетната.

# 677
Много благодаря,сега се сетих за него и някак зле ми стана  newsm78

# 678
  • София
Добре де ,то се вижда на ултразвука,но аз например бях на преглед на 05.02 и на 05.03 ми е следващия.Ако водите ми започнат да си капят или изтичат по малко например,за този един месец нама ли да стане проблем.Аз на 01.03 влизам в 9 месец.Не че се шашкам де.

Цвети, Маце ако имате притеснения, че може да са води, а не обикновено течение може да се занесе превръзката в болницата върху нея се накапва реактив и ако са води се оцветява в определен цвят. Така ще сте сигурни. Аз малко късно се включвам, може да са ви го писали вече другите мами, ама цял ден съм навън. То с това хубаво време вкъщи направо не ми се прибираше. Хайде връщам се да дочитам, а трябва да си проверя и резултатите, че сутринта давах кръв за изследване.

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 21:00 от alvinda

# 679
  • Под кленовите дървета
Връщам се и аз от лекция Simple Smile Темата беше сексуален живот след раждането Crazy Една мацка, от църните африкански племена е с ШЕСТО доносено до този момент+много аборти. Слагала е и инжекции, на депо за предпазване и лепенки и кви ли не магии, само женски кондом не е пробвала и връзване на тръби. Шест месеца след раждане и пак е бременна, направо й е писнало. Най-голямото е на 17г Shocked

Интересно е, че това за безсексието до 40 ден се оказва разпространено в доста култури.

Ани, кое те притеснява за кувьоза? кое да не e безопасно?

Доколкото знам от лекциите в Сф, водите имат лек мирис на белина.

# 680
Ей с тези води мислех, че само аз съм се шашнала от няколко седмици. Дори на прегледа споделих с АГ–то, че имам засилено течение. Той ми се изсмя и каза, че било нормално по време на бременност. При мен е предимно през деня и си ходя постоянно с ежедневна превръзка.
А за матрака, аз като купувах за кошарата, купих и за нашия матрак непромокаем протектор. Та от известно време съм се застраховала.  Joy

# 681
За водите хич не ми е идвало на ум, дори като ви чета не мога да се притесня. Laughing Ама тия памперсните чаршафи доста запарват, така че не знам до колко е удачно редовното лежане и спане на тях, вярно че не е лято, но все пак си е найлон. Най-добре протектор непромокаем.
 Течение и аз си имам, ама не го мисля, до сега винаги са ми били чисти МБ, а и преди бременността си имам доста засилено течение по принцип.

Днес малкия такива шутове ми раздава, такива въртележки прави, че до болка го докарва. Аз 2 дни поработих и на него явно му стана скучно и реши, че трябва да ми го върне Wink А аз се надявам при всички тези акробатики да се е зивъртял в правиланта посока  Mr. Green

Днес купих скрина, който бяхме харесали миналата седмица с ММ newsm44, и утре чакаме да го донесат, сглобен. Свърши ми мястото за нещата на малкия, та реших, че няма за кога повече да отлагам. И слинга ми окончателно е готов, обкантен и с избродирана среда. Изобщо добър завършек на седмицата.

Що се отнася до катетрите - ами аз моя на лапарото дори не разбрах,че са ми го сложили, като се събудих от упойката усещам, че нещо ми се ходи до 00 и викам на санитарката, може ли да стана до 00, а тя - ама ти си с катетър, никъде няма да ходиш... Shocked така че, не е най-приятното нещо на света, ама се преживява.

# 682
  • София
Тиквичке, честито за бебоците. Да са ти живи и здрави и бързо да качат грамчета. Чакаме с нетърпение още хубави новини да ни споделиш  Grinning

На лекцията в Щерев за водите ни обясняваха, че много рядко изтичат така изведнъж обилно като по филмите. Може да са повече, ако се спука мехура под главичката - предни води се казват, а ако се спука по-високо (задни) обикновено доста по-бавно изтичат и могат да се объркат с вагинално течение или изпускане на урина.
Ако всичко с бебето е наред водите са бистри без характерен цвят и мирис. Ако обаче има някакъв проблем може да са мътни и дори зелени.

За мен най-добрият вариант е протектор за матрака, но за дивана не се бях замисляла. Тези памперсни чаршафи ако вършат същата работа май ще взема за всеки случай от тях.

За ректалното мерене на температура и аз самата хич не си го представям. От друга страна тези за ухо четох, че първите месеци не могат да се ползват, т.к. ушните канали на малките бебета не са добре проходими и няма да се отчете коректно. Нашият термометър от комплекта е дигитален с мек връх, става и за под мишница, но и за този вариант пише на много места, че не е най-подходящ. Дано не ни се налага да мерим температура още толкова рано. Иначе аз утре пак съм на лекция в Щерев за първи грижи и ще попитам специално какво им е мнението за термометрите.

Допълвам поста, че забравих да попитам Simple Smile При вас как са бебчетата с хълцането? Моя мъник поне по няколко пъти на ден хълца и имам чувството, че не му е много кеф, защото като хълца започва и да рита по-нервно и бързо.

# 683
Привет и от мен!

За хълцането - от няколко дни известно време след хранене го усещам и аз това хълцане - продължително и на равни интервали. Някой беше писал , че хълцането на бебето в утробата е добър симптом за мозъчното му развитие и затова се радвам, че хълца.

За водите - добре, че сте вие та да се замисля и аз да си взема протектор за матрак. И нашият е чисто нов и няма да рискувам.

Иначе във вторник съм на ЖК и се надявам да чуя вече, че бебка се е обърнала и да не мисля за секцио, катетри и т.н.

То и нормалното раждане го мисля - даже го и сънувам най-редовно, все пак ще ми е за пръв път и всичко ми е неизвестно, но предчувствам, че ще мине добре.

Нали ви споделих, че една приятелка роди наскоро и сега често я посещавам и като гушкам нейната бебка все повече и повече ми се иска да минат вече тези 2 месеца и да гушкам и моята. Но в същото време много си ми харесва бременноста и знам, че после ще ми липсва , особено ритничетата.

Относно грамотността - аз винаги съм се старала да пиша правилно , но знам, че всеки допуска грешки. Но наистина някои допускат ужасно груби грешки. Пунктуацията не ме дразни толкова, колкото правописа - видя ли правописна грешка и то елементарна ми става лошо, а ако в бързината аз съм допуснала такава още повече се ядосвам.

Лека и спокойна вечер на всички!   bouquet

# 684
  • София
Сега някоя ако получи разстройство, ще настане една паника..  Joy
Термометър и на мен не ми се е налагало да ползвам, докато не тръгна на ясла, тогава се разболя за пръв път..
Хвана ме чуденката за легълцето от ИКЕА, или от АИКО.. На това от ИКЕА му се маха решетката, а на другото- само 3 пръчки се махат  Shocked

# 685
Аз имам  Blush ама не се шашкам след 1-2 дена ще съм в другата крайност

# 686
Хвана ме чуденката за легълцето от ИКЕА, или от АИКО.. На това от ИКЕА му се маха решетката, а на другото- само 3 пръчки се махат  Shocked
Аз се отказах от това в Aiko, защото не му пада предната решетка. Взехме на Arbor, единствения модел с такава решетка. В Ikea не ги знам, но на Arbor са доста по-добри (като материал и изработка) от тези в Aiko.

# 687
Маце аз мислех,че влизам в 9 месец като навърша 34 и започна 35 седмица.С термин 05.04 съм и мислех ,че като в неделите влизам в нова седмица и 1 е неделя,тогава съм в 9 м-ц.Ама,че го обясних.

# 688
Аз пък се чудя дали да не си взема от тези непромокаемите бебешки подложки newsm78 Взех 3 за беба, ще си взема една и за мен и ще си я сложа под чаршафа от моята страна на леглото... Мисля че ще свърши работа.

# 689
Тиквичка, да са ви живи и здрави бебоците! Много да ви радват и бързо да качват грамчета, за да се гушкате скоро у дома!

Момичета, аз а се оплача, не съм чела нищо назад, защото лепнах някакъв гаден вирус и резултата е Т, кашлица, АБ- Оспамокс и сиропи. Чувствам се меко казано много зле. Нощес вдигах 39 и пих парацетамол. Пазете се, много е гадно и само се моля с бебчето всичко да наред  Praynig
Така ме болят очите и главата, че лаптопа от два дни не съм го отваряла.
Моля се утре вече да съм по- добре и да не вдигам Т.
 Hug за всички вас

Общи условия

Активация на акаунт