ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 618 888
  • 2 423
  •   1
Отговори
# 1 500
Здравейте момичета,аз след близо 3годишна борба вече съм на крачка от първата процедура-инсеминация. С мъжки фактор сме, но докторите казват че дори и при това положение било възможно да стане без допълнителни и тервенции. Факт е, че не става и най-после убедихме доктора да предприемем нещо. Сега пия клостилбегит и в понеделник съм на преглед, за да кажат какво правим от тук натам. Някой от Вас правил ли е и семинация и имало ли е успех?

# 1 501
Ема , измислихте ли нещо ? Hug
Мама,  недей така да се отчайваш  Hug може да е за добро, апък и един грип ...За 4-5 дни ще отшуми  Hug Гадно е да чакаш,  но поне не е нещо сериозно . Късмет , и бързо да се оправяте!

Не съм се отчаяла, просто се нервирам. От грипа се стигна до антибиотик, а от там до гъбички. Преди това  лигавицата беше проблемна... Наясно съм, че трябва голямо търпение, за първото дете седем години се борихме, докато попаднем където трябва.

Алина, успех ти желая, ембриолога е много важен при мъжки фактор, то винаги е важен, но тогава още повече.  Praynig

# 1 502
Хайде дойде и моя ред да се присъединя към темата  Confused
С поликистозни яйчници съм,нелекувана от ученичка.Най-накрая миналата година едва се донрах до д-р Катя Тодорова,Плевен,която на мига предписа стимулираща терапия с Клостилбегит,Инофолик и още 11 неща...Вече навивах подсещащи аларми за приемите.Чаках гаджето от чужбина,набирайки скорост с терапията-предварителна подготовка за бебеправене,съгласувано с доктор Тодорова.
Нещата се промениха в отношенията ни и спрях терапията,което ми се отрази доста зле между другото-адскк болки ниско долу,отключване на паник атаки.Отьавам го на хипер стимулиране.
Сега,отново мисля да стартирам същата терапия.Но си давам сметка,че нито съм правила спермограма,нито Цветна снимка,което от вас научих че е задължително.
От Видин съм,къде най-близо мога да направя такава?
Всякакви съвети от друго естество са ми от полза    Hug

# 1 503
Катрин Николова - мога да препоръчам цветна снимка в Авис Медика -Плевен. Там правят ежедневно това изследване - без упойка, обаждаш се и според това кога ти е дошъл цикъла и продължителността му ти насрочват дата за снимката. Препоръчително е след цв. снимка 1 месец почивка от всякакви процедури.
Друг вариант е спермограма и цв. снимка да направите в репр. клиника, където ще ви консултират как да продължите.
Д-р Бързашки прави цв.снимки в Авис Мeдика, той работи в КИРМ Плевен. Успех  Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 20:49 от kiki_7

# 1 504
Много благодаря  Hug
Знаех си аз,че няма къде по-близо да я направя  Sad

# 1 505
Защо точно цветна снимка ще правите сами? Има методи, с по-малко дискомфорт. А е добре и доктор да е назначил изследването.

# 1 506
Чета форума отдавна, но реших и аз да се влюча. Ние правим опити от 2010г, с една спонтанна бременност през 2015г, завършила с мисед. Първите години на неуспех не ги приемах трагично и травмиращо, но след кратката радост през 2015, желанието за бебе нарастна неимуверно, както и годините ми. Сега вече съм на 35. Какво сме направили до сега? През 2012 първа лапаро заради киста и силни болки ниско долу, след мисед изследвания за тромбофилия, антифосфилипидни антитела, в края на 2016 към филиала на КИРМ Плевен в Пловдив всички многобройни изследвания за мъжки фактор, хормонални при мен, имунологични-всичко е ок. Сега съм след втора лапаро, отново заради киста и проходимост на тръбите, с установена ендометриоза и лечение със Золадекс. От декември 2016 съм и при нов гинеколог, който е и репродуктивен специалист, изключително внимателен и позитивен, надявам се вече да е "моя лекар". Желая успех на всички, защото познавам насълзените очи от поредния отрицателен тест за бременност. bouquet

# 1 507
Мира , успех!
И на мен може би ми предстои лапароскопия  (със съмнения за ЕМ) Утре съм на преглед и аз  при репродуктивиен док (3 то мнение ще е това) и съм със същите надежди! Той да е точния лекар за мен!  Praynig И в най -скоро време да се получи нашето чудо  baby_neutral Praynig

# 1 508
Live love стискам палци да не се налага лапаро. Но горе главата, няма място за притеснение, важното е ти да си сигурна, че това, което се прави е правилно.  Praynig Поне изхождам от моята позиция. bouquet Аз съм от Пловдив и "моя доктор" е тук, бих ти го препоръчала за лапаро, но разстоянието е голямо.

Последна редакция: ср, 22 фев 2017, 21:15 от Мира_голд

# 1 509
Благодаря ти ,но за сега съм се ориентирала другаде. Надявам се да имат отговор на въпросите ми и да ги решаваме възможно най-бързо защото и моите години са сходни с твоите и вече 2г и нещо не се получава Sad
Това лекарство за ЕМ не "лъже" ли че си в менопауза?  Поправи ме ако греша , но ако е така , на тези години дали е удачно до се използва?

# 1 510
  • София
Това блокиране след лапарото при ЕМ е временно, за да мине време в което яйчниците ти няма да работят и ЕМ няма да расте.
След това време се води, че има някакво време, в което ЕМ няма да има и тогава шансовете за забременяване са големи.

Няма какво да те притеснява толкова блокировката, защото е за твое добро, нали все пак имаш да забременееш?

Всички жени които се подлагат на инвитро по дълъг протокол имат блокировка, другите пък по къс така им се прецакват хормоните от стимулациите, че може дълго време след това (6 месеца) да нямат редовен цикъл, овулация и т.н.т.
Но това са рисковете, няма как

# 1 511
Да, точно така. Целта на лечението със Золадекс е временна менопауза, през което време ендометриозните огнища не се изхранват и "изсъхват".Аз съм след първа инжекция, трудно реших да ги започна, но и нямах много време за мислене. Честно казано аз си мисля, че и през 2012 съм имала това заболяване. Тогава бях с адски болки, за около 15 дни всеки месец, които не минаваха с болкоуспокояващи. Друг беше оператора тогава, даже незнам дали е имало хистология. Аз имах други нагласи сега след лапарото, но лекарят ме увери,че това е правилния път в моя случай. Реално изчакването е за добро, защото за 2-3 месеца, ако няма бременност вероятността да се върна в изходна позиция е голяма. Важна е правилната диагностика, защото ЕМ огнища създават токсична среда и неуспех при инвитро се увеличава. След като ми беше обяснено по този начин, реших да предприема лечение. От толкова години прегледи и лекари, моят извод е, че трябва да има не едностранна, а двустранна комуникация между лекар и пациент.

# 1 512
  • София
макар да не съм имала ЕМ и аз знам, че като цяло без това лечение ако не настъпи бременност бързичко, после ЕМ се връща.
При някои двойки Б веднага става, от раз, в такъв случай може и да не се приложи.
Други двойки се мятат на инвитро и се получава

Но ако забременяването е трудно и статистически е почти невъзможно за 2-3-4месеца да се забременее, лечението е по-добрия вариант и по-сигурния.

# 1 513
Брайда, идеално го обясни  Peace
Нали само след нужните изследвания се установява че има ЕМ или няма. ДО тогава са само догадки.  Да не дърпам дявола за опашката  Mr. Green след 3-4часа съм на преглед , ще чуя друго мнение. Дано не спомене ЕМ  Praynig

# 1 514
Нямам ендометриоза, но знам, че е коварна.
Live_Love, не се притеснявай толкова от лапароскопията,  мен лапароскопски ме оприраха вече бременна и се запази бременността.
Успех!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт