ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 618 259
  • 2 413
  •   1
Отговори
# 2 310
Жена ти обмисляла ли е идеята да посещава репродуктивен психолог?
Хората са гадни, за съжаление. Опитайте да ограничите контакта с такива "приятели" и "близки".

# 2 311
Хората са гадни, за съжаление. Опитайте да ограничите контакта с такива "приятели" и "близки".

На психолог ходя аз. Rolling Eyes

ZiggyStardust, чудесно е това, което казвате за вашето обкръжение - ценете ги. Нашите приятели дори не са лоши хора, просто от "абе трябва да се замислим за дете в някакъв момент" до "имаме да ви казваме нещо" минава понякога няма и 1 година. Още повече - на повечето от тези приятели роднини им финансираха нов апартамент, докато ние събираме няколко години за първоначална вноска, защото на нас няма кой да ни помогне. Thinking

И накрая се събираме на маса и макар и да се радвам за тях, е малко подтискащо да слушаш как някой с щракване на пръсти е получил нещо, за което ти се бориш с години, не е ясно колко още време ще се бориш и дали въобще ще успееш.

Мисля, че всички в този подфорум имате някаква идея за какво говоря. Ценя всичко, което имам - хубава работа, прекрасна жена, здрав съм (включително и репродуктивно Rolling Eyes), но не разбирам механизма, по който работи живота.

# 2 312
Животът е несправедлив. Нищо не ни е гарантирано. Нито здраве, нито любов, нито деца. Също така никой не ви е длъжен. Осигуряването на апартамент е отговорност на теб и жена ти. Колкото по-скоро го приемете, толкова по-добре за вас.
Когато приятелите започнат да навлизат твърде много в личното ви пространство или думите им ви нараняват, за ваше добро е да стопирате разговора. Репродуктивния психолог е различен от обикновения.
Това написаното отразява моята гледна точка.

# 2 313

На психолог ходя аз. Rolling Eyes

ZiggyStardust, чудесно е това, което казвате за вашето обкръжение - ценете ги. Нашите приятели дори не са лоши хора, просто от "абе трябва да се замислим за дете в някакъв момент" до "имаме да ви казваме нещо" минава понякога няма и 1 година. Още повече - на повечето от тези приятели роднини им финансираха нов апартамент, докато ние събираме няколко години за първоначална вноска, защото на нас няма кой да ни помогне. Thinking

И накрая се събираме на маса и макар и да се радвам за тях, е малко подтискащо да слушаш как някой с щракване на пръсти е получил нещо, за което ти се бориш с години, не е ясно колко още време ще се бориш и дали въобще ще успееш.

Мисля, че всички в този подфорум имате някаква идея за какво говоря. Ценя всичко, което имам - хубава работа, прекрасна жена, здрав съм (включително и репродуктивно Rolling Eyes), но не разбирам механизма, по който работи живота.
За съжаление, живота е наистина несправедлив… Но на нас какво друго ни остава освен да го живеем?!? Да, има хора, които получават всичко с едно щракване на пръсти… Но има и хиляди като вас и нас, които водят най-тежките си битки в момента.. Не спирайте да вярвате в щастливата развръзка на нещата… Дори и след най-страшните урагани винаги изгрява слънце. Simple Smile

# 2 314
Аз не вярвам, че има човек, на който всичко да му е наред. Може привидно да е така, но какво се случва вътре в него или в двойката няма как да знаеш. Почти никой не знае за нашата ситуация и всеки ни казва колко ни е добре, как си живеем живота, а ние вече повече от 4 години опитваме, имаме един мисед зад гърба си и двамата сме на предела на силите си. Така че недейте да заключвате, че на някой всичко му е наред, само защото не е рухнал публично. За това и трябва да сме по-добри с хората, защото не знаем кой през какво преминава Heart

# 2 315
Хора, които не са водили такава борба не са съвсем наясно с чувствата на хора като нас, които се борим с години. А има и такива, които също са стигали да инвитро и пак не се съобразяват какво говорят. Аз имам случай, в който дори семейството ми не постъпи деликатно с мен. За протокола, успях след 8 години инвитро + 2 години естествени опити, но последните 2-3 години бях емоционален труп. Откъснах се от хората, деактивирах си профилите в социалните мрежи, мразех да ме разпитват по тази моя болна тема и бях предупредила за това. За бременността ми много хора научиха чак когато родих. Тоест не съм се хвалила наляво-надясно. Дори брат ми и снаха ми ме видяха вече с корем. Бях решила да запазя в тайна новината колкото се може по-дълго.
Иначе около мен много хора имат жилища наготово, но мен пък ме прави щастлива, че ние с мъжа ми сами изградихме дома си с кредит, който почти изплатихме. За мен това може да е само повод за гордост, а не са съжаление. Blush Пожелавам ви скоро да влезете в редиците на успелите и тогава ви гарантирам, че ще забравите за всичко лошо. Heart

# 2 316
Момичета, може ли да помогнете с разчитане на изследвания на една млада жена.

# 2 317
  • Пловдив
Момичета, може ли да помогнете с разчитане на изследвания на една млада жена.
Може би в подфорум Проблемно забременяване беше, има тема за хормони и Денис много добре обяснява какво показват изследванията.Опитайте там по-добре. Innocent

# 2 318
Здравейте, представяла съм се вече, но нашата история се разви доста...

Февруари месец 2024 беше първия ми преглед при д-р. Станулов. Направихме цитонамазка с група 3А. Последва колопоскопия и положителен hpv 16. Препоръча ми лечение с гъби. След още 3 месеца, втора цитонамазка - 3Б. Прехвърлих се при друг лекар, от там биобсия, ca insitu, лазерна конизация.
Днес мога да празнува две поредни цитонамазки с група 2А, благодарение на др. Димов.

В момента търсим къде да започнем отначало.
Имам правени изследвания, партньорът ми също. Тръбите са проходими, хормоните в норма, витамините прилични. Моля да ми споделите препоръки за инсеминация.
Изключително объркана съм и наистина не знам на къде да се насоча.
Смятам отново да посетя д-р. Калчев, тъй като наистина му имам доверие, но той не прави инсеминации.

Аз съм на 29 години, а моят партньор на 30.

# 2 319
Да се представя и аз. На 34години съм,мъжа ми е на 39. Правим опити от 2021-ва. Две неуспешни инсеминации и един неуспешен трансфер на 2 ембриона. В момента съм с вторият трансфер от първото ни одобрение за инвитро. Страшно много пари похарчени зад гърба ни,като казвам страшно са около вече 15хил (хапчета,процедури,инжекции,прегледи,изследвания) . Изплащаме сами апартамента си(казвам го заради горните изказвания и нямаме помощ от родителите,каквато и да е,дори и емоционална). Чувствам се като някакво опитно зайче,което тестват дали ще стане или не,но се надявам в мен да расте нов живот.Не работим много добре платени специалности (аз съм логистика,а мъжа е оператор) , та можете да си представите като вчера изхарчихме 600лв за трансфера+250лв за инжекциите...дали ми стана приятно. Знам,че много жени ще ме обвинят в това и ще кажат,гледай положително,но не знам вече в какво да вярвам. Чувствам се все едно единствено нещо което да правя е да лежа и да харча пари,който супер трудно се изкарват. В работата ми е доста гадно вече, защото заради всички тези неща отсъствам доста(те си нямат и понятие какво става) ,но се стремя да отработвам. В момента съм болничен след вторият трансфер и мислех да остана поне още седмица така,уж ставало ако лежиш и си почиваш. Дано този път да стане. Моля се всички,който искат бебета още тази година да си гушнат поне едно!

# 2 320
Не посмях да пиша по-рано, не посмях да се зарадвам, защото беше толкова невъзможно. Всички казваха , че няма как да се получи от инсеминация, но доктора каза "вярвай , че ще стане". Няма да забравя тези думи. Вече имаме сърдечна дейност и дано всчико продължи така спокойно до края.   Успех на всички, вярвайте че ще стане.

# 2 321
Здравейте , на някоя от вас дали се е случвало , мъжа ви да направи спермограма в ин витро център , после втора в друг ин витро център  и резултата от втората да няма нищо общо е първата ?

# 2 322
Къде сте правили , при нас и при двете клиники еднакво излезе .

# 2 323
Първата спермограма  в доверие при Станулов  , излезе 98% неподвижни. , 90% лоша морфология 86 % лоша морфология на главичката .  Втора спермограма в Надежда , нормозооспермия, направо се изумиха от къде са ги взели тези резултати .

# 2 324
Случвало се е и при нас, не помня подробности, защото беше преди повече от 5 години, но в едната, в Надежда, много зле беше единия показател, морфология май. После в Токуда едва ли не за донор му били казали че става....

Общи условия

Активация на акаунт