ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 614 409
  • 2 391
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Добре дошли на всички момичета  Simple Smile
Нешка, задължително, ама задължително направете спермограма в клиника по стерилитет, след което посетете андролог. Проблемът на съпруга ти е сериозен, би могло да се стигне и до АРТ, затова съветът ми е да се откажете от досегашния лекар и да се обърнете към специалист по стерилитет. Не се отчайвайте, решение винаги има  Grinning 

# 241
Здравейте, момичета!
Някои от вас знаят моята история, но реших да се предсатавя официално. Двамата със съпруга ми сме на по 29 години. Оженехме се преди 5 г., но решихме да изчакаме с децата - нали знаете - кариера, къща, кола... преди година и половина решихме да пробваме, но не се получаваше. По това време работех в една голяма фирма и работата ми беше свързана с много напрегнати командировки в чужбина, стрес, недоспиване. На това отдавахме и неуспешните опити. След няколко месеца не издържах на напрежението и напуснах и едва тогава отидохме на лекар - при мен нещата бяха относително нормални - само малко гъбички /но ужасно упорити/ и една раничка на шийката на матката, която оправихме с няколко туширания. Оказа се, че проблемът е в съпруга ми - след няколко спермограми и изследвания му поставиха диагноза Тежка Аsthenozoospermia. Последва операция от варикоцеле, но вече 5 месеца от нея резултатът е същия. в Сряда сме пак на лекар и вече не знаем какво да очакваме.
А иначе аз отворих малка книжарница и вече съм далеч по-спокойна - работата ми доставя удоволствие и имам повече време за семейството. Със съпруга ми сме кино любители, рибари и обичаме спокойни и релаксиращи занимания.
Приятно ми беше да се запознаем!

# 242
Здравейте!
Казвам се Ирина,а съпругът ми- Митко. Женени сме от 4 години, но сега решихме да си имаме бебче. Започнахме опитите преди 3 месеца, за сега без резултат  Sad, но все повече се мотивираме  Simple Smile. От седмица чета форума и много ми харесва- страхотни сте! Много съм щастлива, че има къде да споделям и чета по темата.
Късмет!  bouquet

# 243
Ето ме и мен. Открих този форум скоро.
Казвам се Елена на 31 години съм ( о ужас) от Варна.
Ето и моята история накратко.
Омъжена съм от 10 години, първите 5 години минаха в опити за бебче - ходих по лекари и се оказа, че нямам овулация. Попаднах на д-р Яков ( той сега е в Майчин дом). Вярвайте ми бях се отчаяла, че никога няма да имам това така искано бебе. И така, д-р Яков ми направи изследвания, започнахме с Дуфастон и някакви инжекции и чудото стана - забременях. Сега дъщеря ми е на 5 години и половина да ми е жива и здрава.
Ето, че времето минава а ние искаме още едно дете, не сме се пазили никога, но и никога не съм забременявала случайно.
Миналата седмица отидох на преглед при д- р Яков отново ( естественно) и познайте какво - старата история - нямам овулация.
Отново съм на Дуфастон и Клостилбегит. Стискайте палци, дано се похваля скоро тук с хубави новини.

# 244
Здравейте и от мен. Казвам се Мария 28 години съм, не съм женена, но за това пък живея с мъж, от който много искам да имам дете.... Не става пробваме от 1 година. Правих всички иследвания.... всичко е перфектно освен пролактина, завишен е. В момента пия достинекс и ще го пия докато не забременя....

# 245
Здравейте, и аз от известно време съм регистрирана, но ето че е време да се представя. Казвам се Жени, на 32 години. И май е време вече да помисля по-сериозно върху нещата. Имам връзка от 6 години и половина и започнах от известно време да се замислям за бебе. Проблема е обаче в половинката, кято "не е готова"... а времето лети. Пожелавам успех на всички бебеправещи!

# 246
Здравейте,много ми е трудно да говоря за това,но ще го направя защото много ми тежи.С така наречения кандидат татко сме заедно от 2години и половина,женени сме от 1г и 5м,а от 2г се опитваме да имаме бебе.Когато бях на 14г ми правиха операция киста на десния яйчник и апандисит,но преди два месеца се оказа,че не е така.Отидох при една много добра гинеколожка и тя ми каза,че имам киста на левия яйчник с размери 10 на 8 см.Това пък ми беше втората киста на този яйчник.Докторката беше категорична,че трябва да се махне оперативно и след цикъла ми постъпих в болница.След прегледа се установи,че кистата е значително намаляла,но пак трябваше операция.На третия ден ми направиха лапароскопия и се оказа,че на другия яйчник не са махнали само кистата при предишната операция,а целия яйчник и тръбата.Лекаря каза,че от ляво в следващите 6месеца всичко ще е наред и ще мога да забременея,но за след това нищо не гарантира.   И след всичко това се очаква от мен да съм спокойна?Това не е възможно.

Последна редакция: сб, 14 окт 2006, 17:57 от ивето

# 247
Здравейте и от мен!Казвам се Милена.От Бургас съм.На 28 години съм!Съпругът ми е на 37 год.Нямаме официално сключен брак.Заедно сме от вече 5 години.Любов от пръв поглед!Опитваме за бебе вече 4,5 години.Не съм забременявала нито веднъж.Посетили сме много лекари и от всеки си тръгваме с различна диагноза.При мен - висок пролактин / евентуална липса на ову /,който вече е в норма; миома,която според различните лекари пречи и не пречи на имплантирането; наличие на антиспермални - гранични стойности; изчерпан яйчников резерв - гранични стойности; При мъжа ми - лоша спермограма - ниска подвижност,незрели клетки.В момента докато трае неговото лечение / 3 месеца / спряхме да ходим по лекари.Ще започнем отново след Нова година.Набелязала съм си екип с който смятам да продължа напред.Знам че всичко ще ни струва още много нерви,и много разходи / лекарите на които вярвам са от Пловдив д-р Даскалов и д-р Даскалова /,но крайната цел си заслужава.Така че като план на действие при нас следва - хистероскопия при мен / относно миомата /,пенетрационен и посткоитален тест / за антителата /,нова спермограма и вяра ,че най-после и ние ще станем родители.
Иначе моето хоби е сладката ми колекция от захарчета за кафе.В свободното си време обичам да рисувам.Често разпускаме ходейки на риболов с мъжа ми.Обичаме разходките из страната,посещавайки забележителностите на България.Обичаме да ходим на кино,абе запалени теле и киномани сме.
Пожелавам на всички двойки с проблеми скоро да се прехвърлят към форумите за бъдещи родители! smile3525

# 248
  • София
Здравейте, най сетне и аз набрах смелост да се представя в този форум. От София съм на 29 г. ,а съпругът ми е на 30, познаваме се от повече от 3 години и почти от тогава не се пазим а сериозно мислим и пробваме за бебче от 5-6 месеца.При първия гинекологичен преглед който направих в кварталната поликлиника преди няколко месеца гинекологът ми каза че всичко при мен е наред, правихме и спермограма, която също беше в норма. Миналата седмица бях на преглед при доктор Владимиров, към който се насочих след дълго четене във форума. Оказа се, че той има подозрения за ендометриоза и сега съм много притеснена. Винаги съм си мислела, че дори и да имаме някакъв проблем той ще е минимален и лесно решим, но откакто разбрах за тази предполагаема диагноза се чувствам зле психически и доста черни мисли ми минават през главата. Въпреки всичко съм решена да направя всичко възможно за постигане на така желаната цел, макар че борбата сигурно няма да е лесна. И все пак диагнозата засега е само предполагаема...

# 249
1. И двамата сме на 33 години.
2. Опитваме от 2002 г.
3. За съжаление нямаме диагноза. Всичко ни е ок и на двамата.
4. В момента д-р Стаменов
5. Изследвания - хормонални/в норма/, цветна снимка на тръбите/проходими без промени/, спермограма разширена/перфектна 70% подвижни, LEU 0/, микробиология и на двамата/без растеж/, посткоитален тест/отрицателен/.
6. Не.
7. Никога не съм забременявала.
  bouquet

# 250
здравейте и от мен. ние сме заедно от две години, като от една и малко правим опити за бебче, но за сига не става. ходим по доктори, като за предстоящите празници мисля да се отдадем на ласки , а не на изслдевания и резултата да се получи. успех и късмет на всички във форума. Simple Smile

# 251
Здравейте! Аз съм на 30 години. Преди година започнахме опити за забременяване. Пробвахме 2,3 месеца - неуспешни. После прекъснахме поради това,че сме раздели по чужбина за 6 месеца. Оттогава имах болки ниско долу вляво. Ходих на 4-ма гинеколози, които ми казаха,че ми няма нищо. Ноооооооо след толкова месеца болката се засили и отидох пак на лекар и едва преди месец започнах лечението на възпален яйчник (т.е.8 месеца си влача тази болка). Засега не сме подновили опитите за забременяване. В момента си правя физиотерапия след лечение с 3 антибиотика и  си лекувам супер упоритите гъбички. Моля се само да няма някакви сраствания и усложнения от това възпаление и живот и здраве след физиотерапията да подновим опитите. За съжаление ще имаме само 1,2 месеца възможност да опитваме. Първо ме притеснява това лошо възпаление и след това липсата на време за опити. Нека Бог е с мен всички вас Simple Smile

# 252
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте! Казвам се Ели и съм на 25 години. Съпругът ми е на 28. От няколко месеца правим опити за бебе, защото искахме априлско, но ... сега съм 9 г.с. Миналата година имах една непланувана бременност, която беше цветна и на всичкото от горе се оказа кухо яйце.  Cry Така докато насрочим дата за аборт, организма ми сам изхвърли плода.
Сега съм бременна,  Laughing , първия тест, който си направих беше отрицателен и ме подведе, защото пак имах кървене, но реших да отида на лекар все пак и ето в къщи съм 3 седмица и се глезя.
За сега кървенето е спряло, дано не почне пак.
Стискайте палци   bouquet
Иначе и двамата сме инженери, аз работя в рекламна агенция, а той в строителна фирма и сме в очакване...

# 253
Здравейте!
Казвам се Евелина и съм на 39 години. Имам син на 16 години  Wink
Като малък много боледуваше и все бях по болници с него . Не се решавахме на
второ дете, но той порасна и постепенно се стабилизира и престана с пристъпите
на задушаване.
Преди няколко години започнахме с опитите да имаме второ дете, но все не се получаваше.
Тази година след страхотна отпуска в поход из Рила, забременях.
Бях толкова щастлива, в 9 г.с. видях сърдечния пулс ... За съжаление в 12 г.с. този пулс
вече го нямаше...  Cry Наложи се аборт. Случилото се за мен беше ужасно болезнено,
трудно ми все още , но времето лекува, а аз продължавам напред и се надявам,
че следващия опит ще е успешен  Simple Smile

Много вяра, усмивки и кураж на всички !!!  Hug Hug Hug

# 254
1. Аз на 28,той 29
2. Опитваме от около 2 години
3. Диагноза ПКЯ/ в момента няма кисти/
4. В момента доктор Генов
5. Изследвания - тръби ,хормони спермограма ,антибиограма ,хламидии ,клопоскопия, УЗИ всеки месец,микробиология и май имаше още нещо...
6. Аз пих   Дияне -3 м. ,след това клостилбеит 1 път по схема ;в момента не пия лекарства
7. Нямам бременности

Общи условия

Активация на акаунт