ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 618 273
  • 2 413
  •   1
Отговори
# 2 295
Здравейте, аз съм в началото на ходене по прегледи и клиники. С мъжа ми сме на 41 г, но поради една или друга причина чак сега се решихме. Мен ме притеснява, че от повече от два месеца ходя само за изследвания и не знам колко време ще отнеме чакането за процедури. Правих хормонални изследвания, ехограф, изследвания за СПИН, хепатит, микробиология, тази седмица ще ми правят цветна снимка. Отидохме с идеята да пробваме първо инсеминация, но и докторът препоръчва инвитро за по-сигурно. Ако всичко с цветната снимка е наред и си платим сами, без фонд, колко време би отнело до инвитро процедурите? Прави ме впечатление, че се чака много за всичко и докторите са постоянно заети.

В коя болница сте? Ние бяхме с мъжки фактор, лоша спермограма и решихме да пробваме една инсеминация, както се очакваше беше неуспешна. След това решихме да действаме директно с инвитро, платихме си го сами. Започнахме още с цикъла, който дойде след неуспешната инсеминация. 12 дни стимулация с изследвания и на 13тия ми беше пункцията. След което трансфер на 5 дневен ембрион и сега чакаме момиченце средата на февруари.
Така че много зависи заради какво е инвитрото, ако при вас всичко е наред с цветната снимка, всичко останало ще мине бързо. Стискам палци за успешно инвитро от първия път! Simple Smile
Като съвет мога да дам да потърсите част от лекарствата в Турция, цените са двойно по-ниски.

# 2 296
Здравейте, нова съм ,имам няколко опита завършили с положителен тест и падащо чхг след това:(  Моля за съвет и мнение
Има ли жени с женски фактор с подобен неуспех . Благодаря на включилите се.

# 2 297
Здравейте, нова съм ,имам няколко опита завършили с положителен тест и падащо чхг след това:(  Моля за съвет и мнение
Има ли жени с женски фактор с подобен неуспех . Благодаря на включилите се.
За съжаление падащо Чхг към нищо добро не води. Най - вероятно е мисед. Преживяла съм го. С женски фактор съм.
И ще те успокоя вече си имам две дечица след това.

# 2 298
Ъпдейт: оказа се, че тази спермограма, която мислехме че е ок не е релевантна, тъй като е тълкувана за 2 седмици въздържание. При втора спермограма за 3 дена резултатите са Астенотератозооспермия.

Отделно цветната снимка показва двустранно запушване на тръбите. При мъжки и женски фактор едновременно - щем не щем инвитро.     
Здравейте, аз съм в началото на ходене по прегледи и клиники. С мъжа ми сме на 41 г, но поради една или друга причина чак сега се решихме. Мен ме притеснява, че от повече от два месеца ходя само за изследвания и не знам колко време ще отнеме чакането за процедури. Правих хормонални изследвания, ехограф, изследвания за СПИН, хепатит, микробиология, тази седмица ще ми правят цветна снимка. Отидохме с идеята да пробваме първо инсеминация, но и докторът препоръчва инвитро за по-сигурно. Ако всичко с цветната снимка е наред и си платим сами, без фонд, колко време би отнело до инвитро процедурите? Прави ме впечатление, че се чака много за всичко и докторите са постоянно заети.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 22:58 от shadowpanda

# 2 299
Здравейте, момичета! Ето, че дойде и моето време да се включа в тази тема.. На кратко:
С мъжа ми сме заедно от 8 години и сме женени от 5.. Той е на 30 аз на 27г.
Опитите ни за детенце започнаха преди повече от 4 години, като 2020 забременях, но за наше съжаление се оказа мисед в 11 г.с което от своя страна наложи кюретаж.. Аз съм доста чувствителна на тази тема и след тази случка бях изключително тъжна и дори депресирана, което ни накара да преустановим опитите в следващите 2 години и повече.. Докато един ден преди година и половина се събудих и бях твърдо решена, че искам отново да подновим опитите и да бъда майка.. За съжаление месеците минаваха (секс по час по ден.. ОВ тестове… билки .. лубриканти за зачеване..) , но бебето не идваше.. И така се озовах в клиника за репродуктивно здраве.. Направихме хормонални изследвания (АМХ и разширена спермограма) след като видяхме, че там няма проблем(освен съвсем леко понижен АМХ за годините ми..) последва Хистеро за проверка на тръбите и тук вече открихме проблема.. една тотално непроходима дясна тръба и лява частично едвам проходима тръба.. Лека начална форма на ендометриоза съпроводена с инсулинова резистентност.. И със съпруга и лекуващия лекар взехме решение, че най-добрия вариант за нас е инвитро.. (Лекарката ни предложи в документацията да пише, че и двете тръби са нефункционални и да се възползваме от фонд).. ще съм много благодарна, ако някоя от вас е минала по този път ми даде малко информация какво следва от тук .. при подаването на документи към фонда колко време се чака одобрение? Какви финанси отпускат?Как протича подготовката за инвитро .. И тн .. Simple Smile

# 2 300
Здравейте и от мен . Моята исторя не е дълга ,но все пак се опитваме вече 1,5 - 2 години . Още не знаем на къде и как , но започнахме със спермограма . Първата излезна много лоша. Въпреки това записах час за цветна снимка , за да проверим и това . Хормони предстои да пусна тези дни . е това е

# 2 301
Здравейте, момичета! Ето, че дойде и моето време да се включа в тази тема.. На кратко:
С мъжа ми сме заедно от 8 години и сме женени от 5.. Той е на 30 аз на 27г.
Опитите ни за детенце започнаха преди повече от 4 години, като 2020 забременях, но за наше съжаление се оказа мисед в 11 г.с което от своя страна наложи кюретаж.. Аз съм доста чувствителна на тази тема и след тази случка бях изключително тъжна и дори депресирана, което ни накара да преустановим опитите в следващите 2 години и повече.. Докато един ден преди година и половина се събудих и бях твърдо решена, че искам отново да подновим опитите и да бъда майка.. За съжаление месеците минаваха (секс по час по ден.. ОВ тестове… билки .. лубриканти за зачеване..) , но бебето не идваше.. И така се озовах в клиника за репродуктивно здраве.. Направихме хормонални изследвания (АМХ и разширена спермограма) след като видяхме, че там няма проблем(освен съвсем леко понижен АМХ за годините ми..) последва Хистеро за проверка на тръбите и тук вече открихме проблема.. една тотално непроходима дясна тръба и лява частично едвам проходима тръба.. Лека начална форма на ендометриоза съпроводена с инсулинова резистентност.. И със съпруга и лекуващия лекар взехме решение, че най-добрия вариант за нас е инвитро.. (Лекарката ни предложи в документацията да пише, че и двете тръби са нефункционални и да се възползваме от фонд).. ще съм много благодарна, ако някоя от вас е минала по този път ми даде малко информация какво следва от тук .. при подаването на документи към фонда колко време се чака одобрение? Какви финанси отпускат?Как протича подготовката за инвитро .. И тн .. Simple Smile

Добре дошла, happy.women! И аз съм в близка до вашата възраст Simple Smile Успех, търпение и много любов по пътя ви пожелавам и на двамата ви!
Около месец и нещо отнема отговора от фонда, максималната сума, която отпускат е 6000лв. лично при нас това беше по-малко от 1/3 от цялата сума, но ние сме с мъжки фактор, генетичен фактор, локализационен фактор ;д (пътуване до клиниката и т.н.)

След получаване на заповедта, предоставяте я в избраната от вас клиника и репродуктивният ви специалист ще прецени дали ще правите стимулация по къс или дълъг протокол. Можеш да прочетеш в интернет за това. На около 14-ти ден от старта на стимулацията идва моментът на пункцията  на яйцеклетки, която е с кратка венозна анестезия най-често. Казват ти колко яйцеклетки за извадили. В същия ден твоя любим дава материал, оплождат яйцеклетките и периодично ви информират за тяхното развитие. Надявате се да имате бластоцистчета (до 5-ти ден развитие) или пък до 3-ти (това също е индивидуално) след това следва трансфера или връщането на ембрионите в маточната кухина, където започва ,,дългото чакане след трансфер”. Разбира се, коментирате дали това ще се случи веднага или ще сте със замразен трансфер. И така. Накратко това ви очаква. За всеки етап има теми тук, опитът на другите във форума преминали през това беше безценен за мен. Успех отново!

# 2 302

Здравейте може да кандидатствате по инвитро фонда. На нас ние отне 1 месец след подаване на документите. Аз също съм на 40 години след един неуспешен опит. Сега отново искаме да кандидатстваме по фонда, но доктора който ни прави инвитрото ни спъва. Пожелавам Ви успех.

# 2 303
  • Пловдив
Здравейте,

Представям ви се и аз. Досега четях само "Рискова бременност", но вече съм и в категория "Проблемно забременяване."

1. На колко години сте, а партньора?
аз 41-42,  той 45

2. от колко врме опитвате за дете?
В широк смисъл - от 8 години (казвам "широк", защото оттогава е имало и периоди, в които сме се пазели заради приемане на високи дози лекарства или други фактори)

В тесен смисъл (от колко време нонстоп не се пазим, без прескачане) - от 5-6 месеца

3. Имате ли поставена диагноза?
Официално не все още, но според изследвания в две лаборатории съм с ИЯР.

4.  Кой лекар посещавате?
Д-р Минчев и д-р Танев от New Life.

5. Какви изследвания сте направили?
Кръвни хормонални.

6. Приемате ли някакви лекарства? Ако да какви?
В гинекологичен смисъл - никакви, освен дуфастон за регулиране на цикъла, но той не помогна особено.

7. Имате ли неуспешни бременности? Ако да колко и знаете ли причината?
Да, три.
Номер 1 - ранен спонтанен аборт
Номер 2 - кухо яйце, мисед, последва кюретаж, след 2 дни още един кюретаж
Номер 3 - пулсът беше спрял, мисед, отново кюретаж

Предполагаема причина: генна мутация при съсирването на кръвта, както и неусвояване на фолиева.

С този резерв 0.02 нр мога да кандидатствам за инвитро фонд.
Изчаквам си цикъла и ще ида да ми броят фоликулите.

Ами това е.

# 2 304
Здравейте, дами,
Присъединявам се и аз с нашата история.
Аз съм на 32, а съпругът ми на 35. Заедно сме от 13г, а от 3г сме щастливо женени. Откакто се оженихме, решихме, че сме готови да присъпим към следващата крачка - да си имаме детенце.
Всичко се случи изключително бързо, започнахме с опитите и нещата се случиха буквално от първия път. Всичко беше наред до 8г.с, когато гинекологът установи, че плодът няма сърдечен ритъм, така и никога не чухме пулс. Излишно е да казвам, колко шокиращо беше това и за двама ни, макар лекарите да го приеха като нещо напълно рутинно. Постъпих за медикаментозен аборт и всичко приключи.
За мен бяха нужни близо 2г, за да се възстановя психически и отново да пожелая да продължим с опитите. През това време минахме през доста изследвания като основите - за тромбофилия, хормонални, вирусологични, витамини, спермограма и т.н Установена беше нискорискова тромбофилия и необходмост да приемам метилирана форма на вит Б и Д. Препоръката на хематолога е да съм на терапия с инжекции след положителен тест за бременност. Друг проблем е спемограмата на съпруга ми, която е със заключение Астенозооспермия. Освен тези две неща, всичко друго е наред при нас.
Чувствам, че е време да се обърнем към репродуктивен специалист, тъй като вече не мога да разчитам на теорията, че щом веднъж съм забременяла естествено ще забременея пак. За момента, не обмислям инвитро, но разбира се, ако това е единственият вариант, ще присъпим към това. Иска ми се обаче да положим повече усилия за естествено забременяване.
Към момента съм прочела добри рецензии за д-р Ковачев (Софиямед) и д-р Станулов (Доверие). Била съм в клиника Сигридов и за мен това не е вариант. Бихте ли препоръчали и други специалисти, от които сте доволни?
Благодаря, че ме изчетохте Simple Smile

# 2 305
Здравей,

Аз съм при д-р Сенкова в Неовитро и съм изключително доволна от нея и целия екип. Пожелавам ти да не се задържате много при репродуктивен и бързо да се случат нещата. Simple Smile

# 2 306
Мъж на 35 със съпруга на 33.
Не се пазим от лято 2021, лято 2022 започнахме да следим овулация и да правим дните около нея.
Зимата на 2022 отидохме на репродуктивен специалист.
Оттогава досега - 6 репродуктивни специалиста, 3 клиники, 2-ма уролози, 4 инсеминации, няколко хиляди лева за процудури, тестове, изследвания, снимки и спермограми ... диагноза нямаме и нямаме. За българската репродуктивна медицина сме идеалки. Thinking
Одобриха ни от ЦАР и ни предстои да се опитаме да си имаме детенце и по този последен начин.

Особен тип мъка е да нямаш диагноза и всички да те поздравяват, че с жена ти сте здрави, а бебе да няма.
Още по-голяма е да си мъж и да си стожера на двойката в цялата тази ситуация, а да криеш от жена си колко те съсипва това нещо и че избягваш приятелите си, защото не можеш да слушаш колко бързо и лесно са станали бащи. Sad

# 2 307
Не се пазим от лято 2021, лято 2022 започнахме да следим овулация и да правим дните около нея.
Оттогава досега - 6 репродуктивни специалиста, 3 клиники, 2-ма уролози, 4 инсеминации, няколко хиляди лева за процудури, тестове, изследвания, снимки и спермограми ... диагноза нямаме и нямаме. За българската репродуктивна медицина сме идеалки. Thinking
Одобриха ни от ЦАР и ни предстои да се опитаме да си имаме детенце и по този последен начин.

Особен тип мъка е да нямаш диагноза и всички да те поздравяват, че с жена ти сте здрави, а бебе да няма.
Още по-голяма е да си мъж и да си стожера на двойката в цялата тази ситуация, а да криеш от жена си колко те съсипва това нещо и че избягваш приятелите си, защото не можеш да слушаш колко бързо и лесно са станали бащи. Sad
Понякога наистина е много смазващо и тежко, когато всички около теб имат вече дечица и непрекъснато ти обясняват колко е прекрасно колко лесно е станало.. Когато всички около теб всекидневно задават въпроси от сорта “Хайде, вие няма ли да действате вече?” И честно казано най-доброто, което можете да направите е да избягвате такива хора.. Стискам ви палци и вярвам, че всяка душа, която мечтае за детенце ще има.. Simple Smile

# 2 308

Понякога наистина е много смазващо и тежко, когато всички около теб имат вече дечица и непрекъснато ти обясняват колко е прекрасно колко лесно е станало.. Когато всички около теб всекидневно задават въпроси от сорта “Хайде, вие няма ли да действате вече?” И честно казано най-доброто, което можете да направите е да избягвате такива хора.. Стискам ви палци и вярвам, че всяка душа, която мечтае за детенце ще има.. Simple Smile

Забременяването уж е изключително естествен процес (след като в човешката история е имало поне 100 млрд. родени души), а за мен се превърна в енигма - някои хора успешно си изчисляват коя зодия искат да им бъде детето за да направят полов акт когато е нужно, на други им отнема 15 години, стотици опити и десетки хиляди левове, при трети така и не се случва. А чисто медицински може и трите хипотези да се водят здрави.

А нещото, което най ми чупи главата е, че при положение, че от години темата за репродуктивните проблеми е все по-застъпена в медиите, все още мнозинството хора приемат нераждалите за някакви полужени.
Това е нещото, което буквално смачква жена ми - нейните приятелки развяват децата си като някакво доказателство, че са успели в живота, без значение как ги гледат и дали ги възпитават добре.

Децата са приравнени на Айфони - показват статус в обществото и "успешен" живот, а репродуктивните проблеми са някакво наказание за някакви грехове.

# 2 309
  • София
Много тъжно е това, което казвате за околните. И ние имахме проблеми, но срещахме на 80% поне истинско разбиране и внимателно отношение. Не знам, или ние сме късметлии, или вие обратното откъм среда/приятели. Съжалявам. Не всички са такива, обещавам!

Общи условия

Активация на акаунт