ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 613 329
  • 2 377
  •   2
Отговори
# 2 370
Не разбрах защо не се поинтересуваш относно метода с пяна? Там наистина болка няма, съответно не се предлага и упойка.

# 2 371
Привет и от мен. На 36г, мм-39. Едно хлапе на лице с 300 зора. След множество процедури,сълзи и депресии се случи спонтанно. Нямам идея как. Сега вече година опити и отново труден път. Нищо не се получава. Много е потискащо, а реален проблем не излиза (направихме отново изследвания при репродуктивен специалист). Как се справяте с разочарованието всеки път,когато се надявате да се е случило? На мен ми е много трудно да се вдигна. Успех на всички 🌺

# 2 372
Здравейте,

Днес ми направиха цветна снимка и за съжаление резултатът не беше много положителен – оказах се с напълно запушена лява тръба и дясна проходима.

Говорих с лекаря и обсъдихме резултата, но искам да чуя и вашите мнения, защото усещам, че ми е нужно малко повече яснота и морална подкрепа.
Лекарят каза, че овулацията този месец е вдясно, откъм проходимата тръба, и ни окуражи да правим опити.
 Спомена също, че ако евентуално се получи бременност, ще ми даде терапия за задържане.
Обаче… аз четох, че хидросалпингсът може да пусне течност в матката и това да попречи на имплантацията или дори да увеличи риска от извънматочна…..

Въпросът ми е – задължително ли е тръбата да се махне? Или може да се пробва известно време при овулация от здравата страна?

Честно казано, на 25 години не съм готова да си представя, че ще ми махнат тръба, и днес съм цял ден в нещо между отчаяние и несигурност. Това, в комбинация с още други лични неща, просто ми дойде в повече.

Ще съм благодарна да чуя как е било при вас – някой успявал ли е с една проходима тръба? Махахте ли другата? Имаше ли естествена бременност въпреки това? Благодаря предварително!

# 2 373
Здравейте,

Днес ми направиха цветна снимка и за съжаление резултатът не беше много положителен – оказах се с напълно запушена лява тръба и дясна проходима.

Говорих с лекаря и обсъдихме резултата, но искам да чуя и вашите мнения, защото усещам, че ми е нужно малко повече яснота и морална подкрепа.
Лекарят каза, че овулацията този месец е вдясно, откъм проходимата тръба, и ни окуражи да правим опити.
 Спомена също, че ако евентуално се получи бременност, ще ми даде терапия за задържане.
Обаче… аз четох, че хидросалпингсът може да пусне течност в матката и това да попречи на имплантацията или дори да увеличи риска от извънматочна…..

Въпросът ми е – задължително ли е тръбата да се махне? Или може да се пробва известно време при овулация от здравата страна?

Честно казано, на 25 години не съм готова да си представя, че ще ми махнат тръба, и днес съм цял ден в нещо между отчаяние и несигурност. Това, в комбинация с още други лични неща, просто ми дойде в повече.

Ще съм благодарна да чуя как е било при вас – някой успявал ли е с една проходима тръба? Махахте ли другата? Имаше ли естествена бременност въпреки това? Благодаря предварително!
Здравейте! Съжалявам за това, през което минавате.
Аз загубих и двете си тръби на 32-33 г. и в момента се борим инвитро.
Съветвам Ви да не се отказвате и да опитвате всеки месец естествено забременяване, щом едната тръба е проходима. Другата изобщо не я бройте, че я имате. И все пак - съветвам Ви инвитрото да бъде последната ви опция.
Препоръчвам Ви книгата на Ребека Фет Всичко започва с яйцето. Успех 🍀

# 2 374
Здравейте,

През последната година имам доста направени изследвания, всичко общо взето е нормално. Единствените отклонения са нисък АМХ за възрастта ми, изследването е правено веднъж, преди повече от година и половина, витамин Д беше в сериозен дефицит. За близо 2,5г няма настъпила бременност. Спермограмата е с добра подвижност и бройка, гранична морфология и ДНК фрагментации около 20%. За последната година май най-често виждат около 10тина антрални. На почти 35 съм. Хормоните иначе са супер. Направихме две процедури в при различни лекари:

При първата следенето общо взето никакво го нямаше, дори хормони не се пуснаха в началото, неравномерно се развиха фоликулите, в крайна сметка извадиха 3 яйцеклетки (2 зрели), трите стигнаха до трети ден, едно от двете до пети с отличен грейд. Каза ми се, че все още качеството е добро, но явно съм нямала резерв и това била причината да се извадят толкова малко яйцеклетки. Нямало как да се извадят повече яйцеклетки, защото “нещо било тръгнало в яйчниците.”

Три месеца по-късно с много високи дози лекарства извадиха 15 яйцеклетки, 13 зрели, 10 оплодени, нито един ембрион на 5 ден. Казаха ми, че качеството на яйцеклетките било лошо. Нямало нужда от промяна в стимулацията или в методите на оплождането. Просто “трябва да спечелим тото от генетичната лотария.” Ще говоря с лекаря, но е изключено да повтарям този протокол след такъв резултат. Лично според мен, на нито един от лекарите не му пука кой знае колко така или иначе и имат твърде голямо его, за да се напрегнат да измислят нещо по-подходящо.

Имам записан час за друг лекар, където ще поискам мнение. Чудя се има ли смисъл изобщо да продължавам да се опитвам в България. Двете стимулации бяха в двете крайности и се провалиха. Надявам се искрено, че е проблем с протоколите, а не някакъв голям друг проблем, но предполагам ако пробваме някаква стимулация по средата и пак свърши така проблемът е действително в моето тяло.

Исках да питам дали някой е имал подобни толкова разнородни резултати и дали е имал успех в последствие. Решила съм да си дам почивка и да пробваме отново в началото на 2026г.

# 2 375
Firebird26, след трети ден, обикновено (но не винаги) причината е в сперматозоидите. 20% фрагментация е много.
Ползвахте ли допълнителни методи за селекция?
Въпреки, че е възможно и неправилната стимулация да е скапала качеството на яйцеклетките.. При мен с АМХ 0,57 и двата пъти извадиха по 5 зрели яйцеклетки, три се оплодиха, но първия път нищо не стигна до ден 5, втория път замразихме едно ембрионче на ден 5 и едно на ден 6.
Готвя се за ЗЕТ в момента, дано всичко е наред 🙏

# 2 376
Здравейте и от мен, на 36 години съм. Имам син на 11 години. С мъжа ми от 2021 правим опити за второ дете, имам 2 лапароскопии, снимка на тръбите, хормони  и AMH 0.8. Пия витамин Д, забравих да спомена , че имах сраствания от секциото и при отсраняването се наложи и премахване на някаква киста на цервикалния канал. В момента на ултразвук се вижда че все още има нещо на канала но докторката каза , че няма нужда от повече операции. От следващия цикъл започвам подготовка за инсеминация, много ме е страх. Ако не стане , ще преминем направо към инвитро. Просто изпадам в паника на моменти. Само да спомена, че не съм в България и тук нещата са бая различни , което допълнително ме стресира.

# 2 377
Нито инсеминацията, нито инвитрото са страшни. Процедурите са по-натоварващи психически отколкото физически, мен ако питаш. Не се страхувай, наистина няма от какво, от паника пък въобще няма нужда. Пожелавам ти успех!

Общи условия

Активация на акаунт