ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 618 787
  • 2 423
  •   1
Отговори
# 2 400
Не знам защо се е стигнало до репродуктивна клиника, но инсеминациите работят добре, когато проблем няма (примерно при еднополови двойки, които ползват донорска сперма, но нямат някакви репродуктивни проблеми) - успеваемостта е сравнима с тази при домашните опити, ако приемем, че таймирането е било добро. Ако има някакви по-сериозни проблеми, не че е невъзможно да се забременее с инсеминация, в никакъв случай не е, но трябва да си подготвена, че шансът за успех вероятно не е много голям.

Съжалявам, че не се е случило, но те съветвам да си щадиш психиката и да гледаш реалистично на нещата. И при нас инсеминациите нямаха резултат. Не ми е било драма, защото въпреки многократно нацелена овулация години нямаше забременяване. Явно си има причина защо не става и се налагат по-тежки интервенции в нашия случай.

# 2 401
Не знам защо се е стигнало до репродуктивна клиника, но инсеминациите работят добре, когато проблем няма (примерно при еднополови двойки, които ползват донорска сперма, но нямат някакви репродуктивни проблеми) - успеваемостта е сравнима с тази при домашните опити, ако приемем, че таймирането е било добро. Ако има някакви по-сериозни проблеми, не че е невъзможно да се забременее с инсеминация, в никакъв случай не е, но трябва да си подготвена, че шансът за успех вероятно не е много голям.

Съжалявам, че не се е случило, но те съветвам да си щадиш психиката и да гледаш реалистично на нещата. И при нас инсеминациите нямаха резултат. Не ми е било драма, защото въпреки многократно нацелена овулация години нямаше забременяване. Явно си има причина защо не става и се налагат по-тежки интервенции в нашия случай.
.

Аз имам 1 дете на 12 години.  От 4 правим опити за второ, прибягнахме към клиниката защото вече мина много време. В клиниката се установи нисък AMH 0.8. Недостига на витамин Д го корегирахме, щитовидната жлеза е добре. Мъжки фактор е добре , реално не ми казаха причина за неуспех. Сега за да не губим време , преминаваме към инвитро. И годините не са ми малко на 36 съм.

# 2 402
Здравейте ,момичета . Та ето ,че и втората инсеминация мина неуспешно...макар, че имаше малка надежда с един много много блед тест. За съжаление кръвния е отрицателен.  Имам още 1 инсеминация по здравна каса ,но няма да я правя. Минавам директно на инвитро процедурата януари.  Не съм в България и честно казано съм много разочарована от подхода и действията на лекарите които не изследват нищо , един път взеха кръв за изследване и то още в началото. Пратиха ме на ендокринолог и това беше. Не дават разяснения, не търсят причина за неуспеха.  Просто вървят по протокол, имам джоб от старо секцио, попитах ги отговора им беше цитирам" от 10 000 жени само 1 влиза в болница " каквото и да означава това. За съжаление не мога да пътувам до България за да пусна там изследвания, отчаяла съм се вече. Та оплаках ви се и тихичко ще чакаме Инвитро процедурата.

# 2 403
Vicky.de, този джоб от старо секцио трябва да бъде коригиран, тъй като дори с ин витро няма гаранция, че ще се получи. Ако там се събира течност то тя е токсична за ембриона.
Абсолютно е безсмислено да се правят процедури (трансфер) преди истмоцелето да бъде коригирано. Дано Ви обърнат внимание.

# 2 404
Vicky.de, този джоб от старо секцио трябва да бъде коригиран, тъй като дори с ин витро няма гаранция, че ще се получи. Ако там се събира течност то тя е токсична за ембриона.
Абсолютно е безсмислено да се правят процедури (трансфер) преди истмоцелето да бъде коригирано. Дано Ви обърнат внимание.
Колигиран е веднъж, 2023 година. Но пак се е появил, няма гаранция.  Казаха ми ,че няма нужда от последваща лапароскопия, защото имам 3 вече. Посещавам клиника за репродуктивна медицина от март тази година. И ме гледат 3 лекари. Абсолютно подминават Истмоцелето. Аз знам ,че е опасно и за самата бременност.  Другото което е ,казах им че лутеалната ми фаза е 10 дни което не е ок,но те твърдят че си е добре.  Просто не мога вече.

# 2 405
Хистероскопия правена ли е? Как така пак се появява? Кой го е премахнал?

# 2 406
Здравейте момичета .
Ние правим опити от 2 години без успех.
Аз имам от първия си брак 1 дете
Мъжа ми има от първия си брак 3 деца
И сега се бориме да си имаме бебче но не става...
Аз съм на 25г. Той е на 36г.
Май месец ме оперираха и махнаха ендометрозна киста
Този месец разбрах че пак имам киста...
Направих някой изследваня в норма са с изключение на леко завишения ми пролактин и яйчниковия резерв който е 1.52
Мъжа ми направи спермограма и на 22.12 ще направим още една
Излезна от спермограмата Астенотерозооспермия
Д-р Малинов каза инвитро и да задействаме документи за фонда..
За първи път ми се случва ...
Някоя от вас има ли мнение за д-р Малинов?? И дали ще се получи ....

# 2 407
Хистероскопия правена ли е? Как така пак се появява? Кой го е премахнал?
Правена е лапароскопия ,по време на която са отстранявани и сраствания от старото секцио. Докторите казаха ,че нишата от белега ( истмоцелето) може да има рецидив. Да се появи отново, има много обяснения за това. Примерно тънък миуметриум.  Така ,че при мен дори и след операция ,3 години по късно пак се появи тази ниша . Но аз отказах повече операции, просто не мога повече.

# 2 408
Аз ли нещо не разбирам, но.. При лапароскопията се "бара" матката отвън и съответно се премахват сраствания отвън.
Как премахват промени вътре в матката с лапароскопия? Това се прави през хистероскопия. Аз също имам два лапароскопии и двата пъти се коригираха проблеми извън матката. Вътре се оглежда и работи при хистероскопия.

# 2 409
Аз ли нещо не разбирам, но.. При лапароскопията се "бара" матката отвън и съответно се премахват сраствания отвън.
Как премахват промени вътре в матката с лапароскопия? Това се прави през хистероскопия. Аз също имам два лапароскопии и двата пъти се коригираха проблеми извън матката. Вътре се оглежда и работи при хистероскопия.
Сега погледнах епикризата, мога да ви я покажа но е на немски. Описано е какво е правено, явно са правили 2 в 1 . От 2023 година е . Ще ви изпратя текста преведен .Дълъг е ако ви се чете Simple Smile
Пробата на Семмс е отрицателна. Изграждане на капноперитонеум до вътрекоремен натиск от 15 mmHg. Влизане с оптичен троакар, въвеждане на оптиката и оглед на коремната кухина. Установяват се сраствания на голямото було с предната коремна стена. Позициониране с наклон на главата надолу. Поставяне на 5 мм троакарен вход в лявата долна част на корема и работа с ножица и биполярна пинсета за освобождаване на срастванията на булото. След това поставяне на още два 5 мм троакара медиално и вдясно в долната част на корема. Препариране на физиологичните сраствания на ректосигмата с лявата тазова стена. След това инцизия на белезираната перитонеална обвивка на пикочния мехур и отделяне на пикочния мехур от шийката на матката. Локализиране на дефекта в областта на истмо-цервикалния преход. Отваряне с монополярна ножица – установява се катетърът на маточната кухина, минимално освежаване на ръбовете на раната и адаптиране на дехисценцията с 3 отделни възлови шева, интракорпорално (0-0, резорбируеми). Промиване на оперативното поле с физиологичен разтвор и контрол за липса на кървене. Контрол на кървенето с биполярна пинсета под цервикалния шев. Не се установява допълнително кървене. Заключителен оглед на коремната кухина и горния етаж – без отклонения. Уринарният катетър е с бистра урина. Завършване на операцията. Отстраняване на инструментите и троакарите под визуален контрол. Дефлация на капноперитонеума. Всички тампони и инструменти са преброени и пълни. Възстановяване на нормалното положение на пациентката и затваряне на коремната стена по обичайния начин с шев (Monocryl 3-0), стерилни превръзки. Отстраняване на катетъра от маточната кухина. Уринарният катетър остава в следоперативната зала и се отстранява преди изписване.

# 2 410
Аз също имам лапароскопска операция, по време на която направиха и хистероскопия. Моята също е в чужбина, там е често прилагано заедно, за да се щади пациентката - една упойка, едновременно възстановяване, вместо две отделни интервенции 💛

# 2 411
Дами,бих искала да питам тези,които са успели в Турция какви по-специални изследвания са им правили.
Повечето хора споделят,че там много наблягат на изследванията предварително,за да стане всичко в най-кратък срок,а тук искам да дам още един шанс на клиниката в която сме и на това,че ще сме по фонд.Ако не успеем ще се пробваме и ние там,но знам,че
Не пускат достатъчно явно изследвания и бих искала да си пусна сама,за да стигнем до успех.
Имам 3,5АМХ и уж оплождат достатъчно ембриончета и то бързи ,уж перфектни,а не става.

# 2 412
Дами,бих искала да питам тези,които са успели в Турция какви по-специални изследвания са им правили.
Повечето хора споделят,че там много наблягат на изследванията предварително,за да стане всичко в най-кратък срок,а тук искам да дам още един шанс на клиниката в която сме и на това,че ще сме по фонд.Ако не успеем ще се пробваме и ние там,но знам,че
Не пускат достатъчно явно изследвания и бих искала да си пусна сама,за да стигнем до успех.
Имам 3,5АМХ и уж оплождат достатъчно ембриончета и то бързи ,уж перфектни,а не става.
Какви изследвания имате вие и мъжът Ви?
По какъв фактор сте?
Не съм опитвала в Турция, но мога да кажа както сме правили ние.
В коя клиника сте?

# 2 413
Какви изследвания имате вие и мъжът Ви?
По какъв фактор сте?
Не съм опитвала в Турция, но мога да кажа както сме правили ние.
В коя клиника сте?
Бяхме и в Надежда,после в Тутракан.С тубарен сме одобрени,но имаме и мъжки,макар да изкарват винаги доста добри ембриончета и то не малко.Преди 2 месеца ми сложиха 2 които определиха като много добри и бързи,но не стана.

# 2 414
Здравейте, включвам се и аз в темата.
Имам дъщеря на 10г, от друг мъж. С новия ми партньор правим опити над година, без резултат, аз съм на 36, а той на 41.
През това време се следя при д-р Калчев, тъй като имам ендометриоза и дефект от предишно секцио, заради който имах зацапване почти до овулация. Правих изследване с пяна за проходимост на тръбите, ММ прави спермограма - всичко беше наред. Тъй като бременност така и не настъпваше, правих и стимулации в продължение на 3 месеца, също без резултат. По време на стимулациите се видя, че задържам течност в матката, вероятно от истмоцелето и това пречи на инплантацията.
И така, след като изчерпахме всички възможни причини, д-р Качев препоръча да направим корекция на дефекта от секциото. Подложих се на хистероскопия + лапароскопия през ноември 2025, по време на операцията, освен корекция на истмоцелето ми е премахнал 2 миоми, множество сраствания, ендометриозна киста и ми е отпушил дясната тръба. Проблемът с тръбата не се видя по време на изследването за проходимост.
Сега чакаме 4 месеца, преди да започнем с опитите. Междувременно аз наблягам на витамини и добавки, за да се подготвя оптимално. Следващия месец съм на преглед, за да видим какво е положението след операцията и да направим план за действие. Д-р Калчев каза, че ако не се случат бързо нещата ще трябва да преминем към инвитро, защото не му харесвала тръбата ми.
Имали други минали или минаващи по подобен път?

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 14:05 от Nani :)

Общи условия

Активация на акаунт