ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 617 967
  • 2 410
  •   1
Отговори
# 2 400
Не знам защо се е стигнало до репродуктивна клиника, но инсеминациите работят добре, когато проблем няма (примерно при еднополови двойки, които ползват донорска сперма, но нямат някакви репродуктивни проблеми) - успеваемостта е сравнима с тази при домашните опити, ако приемем, че таймирането е било добро. Ако има някакви по-сериозни проблеми, не че е невъзможно да се забременее с инсеминация, в никакъв случай не е, но трябва да си подготвена, че шансът за успех вероятно не е много голям.

Съжалявам, че не се е случило, но те съветвам да си щадиш психиката и да гледаш реалистично на нещата. И при нас инсеминациите нямаха резултат. Не ми е било драма, защото въпреки многократно нацелена овулация години нямаше забременяване. Явно си има причина защо не става и се налагат по-тежки интервенции в нашия случай.

# 2 401
Не знам защо се е стигнало до репродуктивна клиника, но инсеминациите работят добре, когато проблем няма (примерно при еднополови двойки, които ползват донорска сперма, но нямат някакви репродуктивни проблеми) - успеваемостта е сравнима с тази при домашните опити, ако приемем, че таймирането е било добро. Ако има някакви по-сериозни проблеми, не че е невъзможно да се забременее с инсеминация, в никакъв случай не е, но трябва да си подготвена, че шансът за успех вероятно не е много голям.

Съжалявам, че не се е случило, но те съветвам да си щадиш психиката и да гледаш реалистично на нещата. И при нас инсеминациите нямаха резултат. Не ми е било драма, защото въпреки многократно нацелена овулация години нямаше забременяване. Явно си има причина защо не става и се налагат по-тежки интервенции в нашия случай.
.

Аз имам 1 дете на 12 години.  От 4 правим опити за второ, прибягнахме към клиниката защото вече мина много време. В клиниката се установи нисък AMH 0.8. Недостига на витамин Д го корегирахме, щитовидната жлеза е добре. Мъжки фактор е добре , реално не ми казаха причина за неуспех. Сега за да не губим време , преминаваме към инвитро. И годините не са ми малко на 36 съм.

# 2 402
Здравейте ,момичета . Та ето ,че и втората инсеминация мина неуспешно...макар, че имаше малка надежда с един много много блед тест. За съжаление кръвния е отрицателен.  Имам още 1 инсеминация по здравна каса ,но няма да я правя. Минавам директно на инвитро процедурата януари.  Не съм в България и честно казано съм много разочарована от подхода и действията на лекарите които не изследват нищо , един път взеха кръв за изследване и то още в началото. Пратиха ме на ендокринолог и това беше. Не дават разяснения, не търсят причина за неуспеха.  Просто вървят по протокол, имам джоб от старо секцио, попитах ги отговора им беше цитирам" от 10 000 жени само 1 влиза в болница " каквото и да означава това. За съжаление не мога да пътувам до България за да пусна там изследвания, отчаяла съм се вече. Та оплаках ви се и тихичко ще чакаме Инвитро процедурата.

# 2 403
Vicky.de, този джоб от старо секцио трябва да бъде коригиран, тъй като дори с ин витро няма гаранция, че ще се получи. Ако там се събира течност то тя е токсична за ембриона.
Абсолютно е безсмислено да се правят процедури (трансфер) преди истмоцелето да бъде коригирано. Дано Ви обърнат внимание.

# 2 404
Vicky.de, този джоб от старо секцио трябва да бъде коригиран, тъй като дори с ин витро няма гаранция, че ще се получи. Ако там се събира течност то тя е токсична за ембриона.
Абсолютно е безсмислено да се правят процедури (трансфер) преди истмоцелето да бъде коригирано. Дано Ви обърнат внимание.
Колигиран е веднъж, 2023 година. Но пак се е появил, няма гаранция.  Казаха ми ,че няма нужда от последваща лапароскопия, защото имам 3 вече. Посещавам клиника за репродуктивна медицина от март тази година. И ме гледат 3 лекари. Абсолютно подминават Истмоцелето. Аз знам ,че е опасно и за самата бременност.  Другото което е ,казах им че лутеалната ми фаза е 10 дни което не е ок,но те твърдят че си е добре.  Просто не мога вече.

# 2 405
Хистероскопия правена ли е? Как така пак се появява? Кой го е премахнал?

# 2 406
Здравейте момичета .
Ние правим опити от 2 години без успех.
Аз имам от първия си брак 1 дете
Мъжа ми има от първия си брак 3 деца
И сега се бориме да си имаме бебче но не става...
Аз съм на 25г. Той е на 36г.
Май месец ме оперираха и махнаха ендометрозна киста
Този месец разбрах че пак имам киста...
Направих някой изследваня в норма са с изключение на леко завишения ми пролактин и яйчниковия резерв който е 1.52
Мъжа ми направи спермограма и на 22.12 ще направим още една
Излезна от спермограмата Астенотерозооспермия
Д-р Малинов каза инвитро и да задействаме документи за фонда..
За първи път ми се случва ...
Някоя от вас има ли мнение за д-р Малинов?? И дали ще се получи ....

# 2 407
Хистероскопия правена ли е? Как така пак се появява? Кой го е премахнал?
Правена е лапароскопия ,по време на която са отстранявани и сраствания от старото секцио. Докторите казаха ,че нишата от белега ( истмоцелето) може да има рецидив. Да се появи отново, има много обяснения за това. Примерно тънък миуметриум.  Така ,че при мен дори и след операция ,3 години по късно пак се появи тази ниша . Но аз отказах повече операции, просто не мога повече.

# 2 408
Аз ли нещо не разбирам, но.. При лапароскопията се "бара" матката отвън и съответно се премахват сраствания отвън.
Как премахват промени вътре в матката с лапароскопия? Това се прави през хистероскопия. Аз също имам два лапароскопии и двата пъти се коригираха проблеми извън матката. Вътре се оглежда и работи при хистероскопия.

# 2 409
Аз ли нещо не разбирам, но.. При лапароскопията се "бара" матката отвън и съответно се премахват сраствания отвън.
Как премахват промени вътре в матката с лапароскопия? Това се прави през хистероскопия. Аз също имам два лапароскопии и двата пъти се коригираха проблеми извън матката. Вътре се оглежда и работи при хистероскопия.
Сега погледнах епикризата, мога да ви я покажа но е на немски. Описано е какво е правено, явно са правили 2 в 1 . От 2023 година е . Ще ви изпратя текста преведен .Дълъг е ако ви се чете Simple Smile
Пробата на Семмс е отрицателна. Изграждане на капноперитонеум до вътрекоремен натиск от 15 mmHg. Влизане с оптичен троакар, въвеждане на оптиката и оглед на коремната кухина. Установяват се сраствания на голямото було с предната коремна стена. Позициониране с наклон на главата надолу. Поставяне на 5 мм троакарен вход в лявата долна част на корема и работа с ножица и биполярна пинсета за освобождаване на срастванията на булото. След това поставяне на още два 5 мм троакара медиално и вдясно в долната част на корема. Препариране на физиологичните сраствания на ректосигмата с лявата тазова стена. След това инцизия на белезираната перитонеална обвивка на пикочния мехур и отделяне на пикочния мехур от шийката на матката. Локализиране на дефекта в областта на истмо-цервикалния преход. Отваряне с монополярна ножица – установява се катетърът на маточната кухина, минимално освежаване на ръбовете на раната и адаптиране на дехисценцията с 3 отделни възлови шева, интракорпорално (0-0, резорбируеми). Промиване на оперативното поле с физиологичен разтвор и контрол за липса на кървене. Контрол на кървенето с биполярна пинсета под цервикалния шев. Не се установява допълнително кървене. Заключителен оглед на коремната кухина и горния етаж – без отклонения. Уринарният катетър е с бистра урина. Завършване на операцията. Отстраняване на инструментите и троакарите под визуален контрол. Дефлация на капноперитонеума. Всички тампони и инструменти са преброени и пълни. Възстановяване на нормалното положение на пациентката и затваряне на коремната стена по обичайния начин с шев (Monocryl 3-0), стерилни превръзки. Отстраняване на катетъра от маточната кухина. Уринарният катетър остава в следоперативната зала и се отстранява преди изписване.

# 2 410
Аз също имам лапароскопска операция, по време на която направиха и хистероскопия. Моята също е в чужбина, там е често прилагано заедно, за да се щади пациентката - една упойка, едновременно възстановяване, вместо две отделни интервенции 💛

Общи условия

Активация на акаунт