Любители на Котки Тема 92

• 41 630
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • На края на вселената!
Един скромен заспал данък

# 151
Зависи си от характера на животинчето ... Точно като при хората ... Има и спокойни и любвеобилни , има по нервни , а има и хулигани .... Всякакви ,ако го вземаш малко си е на късмет .. Споделяла съм и друг път тук , че преди време имах улична котка , такава добра душица , природно интелигентна котка , никога никакъв проблем не ми създаде... Сега гледам британец ...е нЕма такъв калпазанин ... Разсипа ми къщичката ......но пък любовта която ти връщат някак не може да се опише с думи ... Това трябва да се преживее !!!!

Зайченцето ,  ..... ми голямо сладурче   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 152
Виж го ти как се е излегнал hahaha Голям сладур, личи си, че му е хубаво Flutter

# 153
Записвам се при вас, обожавам котки, като дете имах сиамка, но сега аз съм човека, от който зависи и...нещо не ми стиска. Малката ми дъщеря е на 9, достатъчно голяма уж, но знам, че котката си е грижа- катери се навсякъде, т.е. всичко трябва да се прибира.

Препоръчайте по- мързеливчки породи  Heart Eyes

По-скоро си вземи възрастно животно. То бебе без да шета и прави бели не е бебе. Не знам дали зависи от породата, но с годините улягат, някои.

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 18:07 от adelinda

# 154
Аз съм забелязала, че са като децата-едни се раждат по-палави, други са по-тихи и кротки. Грижила съм се за няколко котила - винаги е имало кротки и палави, такива си останаха и след като пораснаха. Така че ако имаш от кого да вземеш котенце, можеш да разпиташ човека кои са пакостници. Ако осиновите пораснала котка, също мисля, че шансът да имате кротко коте е по-голям Peace

# 155
Зайченце, и нашия е в същата поза, любимото му време за дивеене е рано сутрин и късно вечер, през другото време е в хоризонтално положение.
Нашите котки никога не са пускани навън, в градска сред винаги ни е било много страх...
И мен ме е страх, макар че живеем на много малка и спокойна улица с възрастни хора, но както казах съм на първия етаж и досега не сме имали котка, която да не е била отървана навън.
За терасите ако са на по-високо е много опасно, на една позната котката скочи от петия етаж и оцеля но е "изсипана".
Нашия голям калпазанин, много го влекат терасите, прозорците. Вчера за пръв път го изтървахме да обикаля по первазите и като го взех сърцето му щеше да изскочи от адреналин, но тази сутрин пак се беше наредил пред вратата на терасата. Какво да го правя, част от котешкия чар е че са такива едни непокорни и дивички. Ще му сложа и аз една каишка накрая, най-много да се удуши на нея като го знам какво е. Предното като успяваше да излезе навън ми се е искало да има една камера на врата да го гледам къде ходи.
Ако искате спокойна котка си вземете голяма гледана вкъщи кастрирана котка, малките са големи диваци, но са много забавни. Е има и поражения - последния случай при нас съборени саксии и сдъвкан кабел на зарядно за телефон, но пък много хубаво си играят с детето. С лазерен пистолет или с връвчица с топчета изкарват по цял час в игра.

# 156
Има и кротки бебета. Моят Мърти никога не е правил бели, а днес на средно 11 месечна възраст има поведение на дърт мачарок- мързелив, мързелив, мързелив.

# 157
  • София
Майа, това само за котките ли важи за 3 месеца или и при кучетата, че моя  всеки месец му давам обезпаразитяващи , но той все пак нали ходи навън, рови, яде разни работи  newsm78

Jack, защо го обезпаразитяваш /вътрешно/ всеки месец. newsm78
Ще му съсипеш черния дроб. Таблетките за вътрешно обезпаразитяване нямат депо или превантивен ефект. Действат на момента. Идеята е, че ако куче/коте се е заразило  чрез хапчето се избиват нематодите. За котки се е приело, че през 3 месеца вероятността да натовари черения дроб е минимална. Предполагам, че и за кучетата важи.

yani_cat, капките, които се използват и за вътрешно обезпаразитяване се казват профендер. Както писах са доста скъпи. За 4 кг котка е 18 лв при ветеринарите при които ходя, а уж не се скъпчии.

Зайченцето бяло, ама много мързеливи сте. И сладки, сладки. Heart Eyes

Анна, живи ли сте?  Hug Hug Hug Пиши на profi. Тя е много наяссно с бъбречната недостатъчност. Стискам палци да е по-дълго жив Тобчо Hug Praynig

# 158
Открийте разликите между цветята(гледайте за едно по-черничко такова)Simple Smile

# 159
  • София
Мамин!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 160
Зависи си от характера на животинчето ... Точно като при хората ... Има и спокойни и любвеобилни , има по нервни , а има и хулигани .... Всякакви ,ако го вземаш малко си е на късмет .. Споделяла съм и друг път тук , че преди време имах улична котка , такава добра душица , природно интелигентна котка , никога никакъв проблем не ми създаде... Сега гледам британец ...е нЕма такъв калпазанин ... Разсипа ми къщичката ......но пък любовта която ти връщат някак не може да се опише с думи ... Това трябва да се преживее !!!!

Зайченцето ,  ..... ми голямо сладурче   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Хахаха, а уж били кротки. И нашият е много глезен, но много голям калпазанин.  Mr. Green

Lilac, как нанка този пух... Heart Eyes

# 161
Еехеее Джоузеф голям красавец  Hug и как се маскирал между саксиите  Heart Eyes

Хъни , кротки са ...ама само като спят  Joy

# 162
  • София
Здравейте,
Не съм се включвала, че голяма лудница при мен последните седмици, но ви чета, когато мога Simple Smile

Имаме дата за кастрацията - 13 март  Confused Дано не се разгони до тогава и най-вече всичко да мине добре. Треската ме тресе здраво, но трябва да мине това.

Малко данък от нас:

Гуш на всички пухита!

# 163
  • София
Тинтири-Минтири, ама много голям пазител н а имуществото си имате. Laughing
При кого ще е кастрацията? Би ли споделила? И как е минала?
От нас: живи и здрави! Heart Eyes

# 164
Benita 2010 ,как сте с Мишо?
Моето "цвете" има нов номер:тъй като свързва чантите и куфарите ни със заминаване(изпада в дълбока депресия без нас) или излизане,реши веднъж завинаги да си разчисти сметките с тези дяволски вещи.Види ли оставена на достъпно място неохранявана чанта,отива и я напишква.Ако случайно забравя гардероба открехнат,нашият с един скок е вътре и "наказва" чантите ми,които са на нисък рафт.Няколко пъти сграбчих разбойника при първите ... капки.Гледа ме безстрашно,от упор и сякаш казва "пак ще ги докопам".За наказание си е,но сърце не ми дава-котенцето си защитава семейството и дома,както може.Просто си крия чантите вече.
Сега търпеливо ме чака да си лягаме  Simple SmileСпокойна нощ на всички пухчета и техните хора! Hug

Общи условия

Активация на акаунт