Интериорен стил по аматьорски - 31

• 70 027
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Пина, какво ще променяш в детската? Какво измисли?

На който му предстои да купува столове, сега е момента  Heart Eyes

И да въздъхна по този лофт.
Ако няма нещо вехтичко, за мен картинката не е пълна Simple Smile Тук всичко е съвършено, пространството, височината, прозорците, пода, мебелите, а дивана и люлката ме оставиха без дъх Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 676
Добро утро и честит празник!
Една прекрасна къща от мен - библиотеката Heart Eyes
http://simshilditch.com/wiltshire-barn-conversion.aspx
И като говорим за сиво
http://simshilditch.com/belgravia-apartment.aspx

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 08:59 от dafinov list

# 677
Привет, момичета,
И аз да се "наместя" с питане сред вас.
До скоро, колко да е до скоро Simple Smile месец примерно, си живеех спокойно и въобще не мислех за ново жилище. Нооооо както се казваше... и най-добре скроените мечти....
И така, след доста огледи започна чуденката. Покрай чуденката, започнах да мисля дали бих могла да реализирам идеите си и така попаднах на тази и предишните теми и особено на тази за кухнята. Там пък попаднах на gadamer и тогава се случи необратимото. Simple SmileSimple SmileSimple Smile Не можех да заспя 4 нощи подред. Седя и чета по цели нощи. На другия ден на работа и само чакам да свърши и пак чета....и градя стени, и бутам стени... ту в единия, ту в другия (в момента мисля за 2 апартамента)...после ходя по кредитните калкулатори...и пак на кухнята на gadamer и направо съм се поболяла. Не спя, не ям, не се радвам на нищо - само кухнята е в главата ми. А понеже обожавам да готвя, съвсем положението става тежко.
Това беше увода Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Сега въпросите, ако някой ме е прочел до тук де Simple Smile
Единият от тези дето ги мисля е с ламинат, другия с теракот. Тъй като на първо време, който и да избера от двата, няма да имам грам лев за пода, искам да питам дали се прави, възможно ли е да се сложи паркет/дюшеме масив върху теракота, при сложени вградени кухненски шкафове/остров.(Просто да се прави на по-късен етап, прим. след година-две). Ако да, при положение, че искам да има камък покритие в частта около кухненските шкафове, а в другата част да е дървото, има ли начин да се изравнят и да се сложат върху настоящия теракот дюшеме+ нов теракот в част от помещението и всичо това при наличие на шкафове? Просто не виждам как иначе бих могла да го направя. Както и да смятам, едва ще ми стигнат парите за кухнята която искам и наистина няма да има нищо за пода. Всичко е хипотетично в момента, защото дори не сме давали оферта, но ми е важно да знам дали изобщо може. За другия с ламината е ясно че не може върху него нищо, но за там остава въпроса в частта, дали може да се сложи паркет, който да опира/да се спира в шкафовете, които ще са налични?
Единия е по-голям, но не ми харесва квартала. Другия е с около 20 кв по-малък, и със скосявания много, но пък там, като го видях, имам чувството че бих могла да го направя уникален, ако сложа един лофт, на който да има легло. А и е в по-"престижен" квартал Simple Smile.
Явно ще трябва да отидем на втори оглед, защото когато ходихме да гледаме, човек гледа първоначално друг тип неща - при мен е по-скоро усещане. Обаче сега имам хиляди въпроси и нужда от отговори, кое колко сантиметра е Simple Smile.
По този повод, знам че не е тук мястото, но понеже сте минали и през този етап, а и да не пиша в др тема, да попитам проблем ли е да поискам втори оглед с мерене и въртене едно известно време, да си пиша и измервам на воля и после да си отида, и ако не ми пасне измерването на идеите, изобщо да не ги закачам повече ?

Охххх мн дълго стана, но със сигурност пак ще питам.
Аааа към gadamer, това хубавото килимче под трапезарната маса, набира ли се, бръчка ли се при сядане и преместване на стол, защото ми изглежда тънко и леко и малко ме притеснява такъв тип килим дали не се набира много. Прекрасно е, но не мога да преценя дали няма да се дразня, ако се набира. Винаги съм искала такъв тип, но като дете имахме 1 килим с чипровски мотиви в стаята на баба, и той се набираше и ние като деца, като тичахме все го събирахме и ни се караха, Simple Smile но ми е останала котва в съзнанието, че се набира, затова попитах. А е толкова красиво, че не знам кое ми е по-силно, желанието да имам подобно, или да не ме дразни набирането, ако има такова Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 678
  • Варна
О Ема! Разби ми сърцето с този лофт Hug

# 679
  • Варна
Привет, момичета,
И аз да се "наместя" с питане сред вас.
До скоро, колко да е до скоро Simple Smile месец примерно, си живеех спокойно и въобще не мислех за ново жилище. Нооооо както се казваше... и най-добре скроените мечти....
И така, след доста огледи започна чуденката. Покрай чуденката, започнах да мисля дали бих могла да реализирам идеите си и така попаднах на тази и предишните теми и особено на тази за кухнята. Там пък попаднах на gadamer и тогава се случи необратимото. Simple SmileSimple SmileSimple Smile Не можех да заспя 4 нощи подред. Седя и чета по цели нощи. На другия ден на работа и само чакам да свърши и пак чета....и градя стени, и бутам стени... ту в единия, ту в другия (в момента мисля за 2 апартамента)...после ходя по кредитните калкулатори...и пак на кухнята на gadamer и направо съм се поболяла. Не спя, не ям, не се радвам на нищо - само кухнята е в главата ми. А понеже обожавам да готвя, съвсем положението става тежко.

Ха ха колко познато - добре дошла в отбора.

# 680
  • Варна
Сапьорка сега по темата с настилките. Обикновено всички кухненски шкафове напоследък ги правят на нивелиращи се крачета и щракват върху тях цокъл. Та островът ако е направен на този принцип, не е неподвижно закрепен за пода и притесненията ти отпадат.
Скрит текст:

# 681

По този повод, знам че не е тук мястото, но понеже сте минали и през този етап, а и да не пиша в др тема, да попитам проблем ли е да поискам втори оглед с мерене и въртене едно известно време, да си пиша и измервам на воля и после да си отида, и ако не ми пасне измерването на идеите, изобщо да не ги закачам повече ?

Естествено че не е проблем ! Ако ви откажат бягайте далеч от продавача - във всяко едно отношение клиента има право ! все пак не купувате ябълки и портокали от бакалията . Аз като купувах на втория оглед отидох със старшия инженер и с електронната рулетка - исках да знам реално колко м2 купувам и колко ме цакат с цената . Ваше право е да се пробвате да се договаряте и за по ниска цена на м2 за общите части . може 50Е да паднат на м2 обща част , но при днешното строителство и обема на общите части се получават едни цифри дето не са никак малки

едит : ето и една идея от мен за феновете на виното - ЦЪК

# 682
  • Варна
И масата
Свършиха  Joy

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 17:23 от Doris

# 683
  • На брега
Ох, Дорис, моля те пощади ме с тези мебели! Heart Eyes Още не мога да преглътна този ретро комплект! Ами нямам място да го събера и това си е! Много ми хареса с изключение на облегалките на столовете, но гледам те са на винт и могат да се коригират.
сапьорка, искай и архитектурните планове. Може да са ти от полза чертежите, а разпределението на мебелите да го правиш с някоя визуализираща програма...
Тънките килими се постилат върху специална противоплъзгаща се мрежичка. Не би трябвало да ти е проблем и ползването на чипровския или който и да е тъкан килим с нея.
арчо, това стълбище ще е любимото място на ММ вкъщи Mr. Green.

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 15:47 от NovaTema

# 684
Ема, нищо не съм измислила. Ново легло, не знам какво. По българските магазини не съществува артикул легло за дете между 3 и 8 години. Ще трябва от Икеа или поръчка на майстор. За стените имах някакви планове, но сега се запалих за светло сиво и да сменя пердетата с това бледичко, нежно розово. Иска ми се и някакво такова съоръжение да направя, като палатка или може би висящо от тавана като шатра, но не знам дали ще го направя. Не знам дали да бързам с моите идеи или да чакам сама да си поиска. Освен това стаята е малка и няма място. Само 10кв е. Гардероба (бял, икейски) остава, както и дървената етажерка, която мъжа ми направи. Килима не знам.
Харесвам такива неща  -  1..  2..  3..  

# 685
Лофта на Ема не можа да ми влезе в сърцето, но пък се зачетох в коментарите отдолу  Mr. Green  добре, че Барба обърна внимание на този сайт...

# 686
Пина, леглата и стаята на каките  Grinning
имат три размера- малката е на 130 към момента, голямата е разпънато на 160

Скрит текст:

хубаво сиво

https://www.pinterest.com/pin/284360163948711298/

а това как ми е лепнало на сърцето, една дружка ще ми плете за бебе стаята
но пък тези цветове тук са толкова мои ... ах

https://www.pinterest.com/pin/274578908506889168/

# 687

аз дето не харесвам масив се влюбих в тоя шкаф Heart

# 688
Mini, на втората снимка, на която говориш за хубаво сиво..., аз не виждам нищо сиво, стените са лилави  Thinking  Стана тя, рокля номер 2...  Joy  Иначе точно за тези икейски легла съм мислила, но имам колебание за тях, не знам дали ми харесват достатъчно  Thinking  Това, че се разтягат е много практично. Обаче ми изчезнаха от каталога, сега ще проверя пак дали са се появили. Тук нямаме Икеа, само от каталога гледам.

# 689
Оппа, Миненн се е появил отново в каталога! Може само в сайта да е бил проблема, но аз само от него се информирам. Мини, я кажи по- подробно - аз мислех, че мога да си го разтягам колкото си искам, а то не може ли? Има само конкретнипозиции? Или според матраците се водят тези размери на които може да се разтяга? Споменаваш 130 и 160, а не мога ли да го разтегна на 150см... приемрно, щото така ме кефи? Ако си намеря матрак, разбира се. Или всъщност и подматрачна рамка.

Общи условия

Активация на акаунт