Да заведа ли дело за издръжка и родителски права?

• 26 861
  • 169
  •   1
Отговори
# 135
  • На черешата
 Когато някой ми твърди, че мъжа е освободен от изпълнение на ангажиментите и обещанията към децата си само, защото не е женен за майка им паля от половин оборот.

# 136
Да, определено твърдя, че ангажимент към майката няма, ангажимента е само и единствено към детето. Колкото по бързо бившите разберат този факт, толкова по лесен ще е живота им. Това че си родила дете от някой не означава, че ти е роб до живот. На детето си е длъжен до определена възраст, закона се е произнесъл по този въпрос.
Май не си разбрала, какво точно съм написала, а ако си разбрала и пак палиш ... нервите са си твой хаби си ги както искаш.

# 137
  • На черешата
 Никъде не съм казала, че някой е длъжен на майката. Но, когато си обещал това, това и това за децата си,а в замяна си помолил да няма съд се очаква да го изпълниш. Аз се доверих на мъжка дума, но той държа на нея няколко месеца, после опряхме до съд.
 Сега, 5 години по-късно главата му проумя какви ги е натворил и се опитва да оправи нещата.Дори сам предложи да даде някакви пари допълнително за лечение, което беше по-голяма сума.Между нас комуникацията тече нормално,разменяме уикенди и дати за виждане без проблем, но вредата за голямото му дете е непоправима- то не го иска. Защо, защото в един период е решил да се държи като глупак.

# 138
Торнадо, тук идеята е да се запази същия стандарт на майката, а бащата изцяло да поеме издръжката на детето.
Затова я посъветвахме да постигне извънсъдебно споразумение, тъй като съдът може да присъди издръжка много по-малка от сумите, които той дава.
А да не коментираме кредита, който е плащал на добра воля.
Тук борбата не е за детето, а да сме на равна нога със съпругата. Naughty
Е, жена, която поема риск да роди от женен мъж, трябва да е наясно, че ще понесе доста негативи.

Твоите познати са в различна ситуация, така са се разбрали. И явно няма ощетени.

# 139
Торнадо ти сама си прчиняваш бедите и нещастията.Обич,любов насила не стават.Дори между родител и дете.Това,че взе едни пари не оправха нищо в отношенията.Ако приемаш хората такива каквито са ще е по лесно.
На мен пък ми е все тая дали баща му носи или не носи отговорност.Дали си харчи сам или не парите.Туй,че го е направил не го прави отговорен.Да,закона е ясен.Хич не ми дреме за нговите драми и дилеми дали иска или не иска нещо си.Ако не ми се мярка ми е най -добре.

# 140
Торнадо знае, че нашият "татко" изобщо не взема детето, график не спазва, нито една ваканция, нито един ден с преспиване.
За издръжката - и там е мисия невъзможна, лъга, рева, с триста зора - 120 лв. Crossing Arms
Обаче аз нито веднъж не съм го подканяла да търси детето, точно защото насила хубост не става.

Затова мисля, че авторката трябва да е реалист, а не да иска невъзможни неща.

# 141
  • На черешата
 Разликата при нас е, че детето търсеше бащата.

# 142
  • България-Швейцария
...когато си обещал това, това и това за децата си,а в замяна си помолил да няма съд се очаква да го изпълниш...
Именно Peace

Тъй като той много искаше да родя детето...
А защо никой не обърна внимание на това?
Той настоявал, обаче в същото време ме зарязва и успива с мъгляви обещания, разчитайки може би на майчинското чувство и саможертва Whistling
Ами някои го нямаме - наясно съм как ще бъда освиркана, но на мястото на авторката с 200 щях да съм подпалила към клиниката за аборт. Освен ако нямам точка по точка ясно разписан, неотменяем документ с валидност поне 25 г. напред за ангажиментите на другата страна.
Веднъж се хваща човек на въдицата, че 'нищо няма да се промени'.

# 143
Хубаво де, нека го съди, нейно право е.
Но дали ще ѝ плаща същите суми е малко вероятно.

CTramell, не можах да разбера позицията ти.
Мислиш, че авторката е постъпила наивно, като се уповава на обещания? Thinking

Аз пак ще кажа, че никога не бих родила от семеен мъж.
Или ако да, ще си знам, че детето е само моя грижа.
Наивно е да се осланяш на думи, когато няма действия.

# 144
Кой нормален мъж ЖЕНЕН и с възможности ще иска любовницата му да роди дете. Айде моля ви, това го твърди авторката, какво е било в действителност няма как да научим. И да не пропускаме, че само няколко месеца преди да забременее е била с него. И това, че знаела че бил разведен да бе, да. Дали поведението му е било като на свободен, колко пъти за тези няколко месеца е ходила в домът му. Някой от твърденията на авторката са доста съмнителни.

# 145
  • На черешата
Кой нормален мъж ЖЕНЕН и с възможности ще иска любовницата му да роди дете. Айде моля ви, това го твърди авторката, какво е било в действителност няма как да научим.

Познавам трима  Mr. Green, и тримата хора с възможности. Единият е свекър на моя приятелка. Цялото семейство знае за любовницата и детето, на ясно са, че той не дели децата си. Любовницата и детето почиват в семейните вили и т.н

# 146
да ... и празнуват празниците заедно. Това, че жена му се е примирила с грешката му не значи, че детето е било планирано. А, може и да е било .... от любовницата. И ти едва ли си на ясно с подробностите, освен ако свекъра на приятелката ти не ти споделя пикантериите от живота си в детайли.

# 147
  • На черешата
Хубаво де, нека го съди, нейно право е.
Но дали ще ѝ плаща същите суми е малко вероятно.

По принцип знаеш, че съм много против изнудването за пари. Но, когато има договорки съм твърдо ЗА спазването им. Мразя, когато някой се опитва да шикалкави и играе на дребно. А това дали ще ги получи..., защо не. Съвсем скоро обсъждахме такъв случай, помниш ли?

# 148
Здравейте мами , позволете ми да изкажа мнение по темата. Ама наистина много злоба изляхте върху жената, наистина  ненужна злоба. Лошо ли е това да си потърсиш правата ?
И добре ли е да се задоволяваш с подхвърлени 200 лева на месец като на куче , при положение че всички знаем колко струва реалната издръжка на дете. Според мен трябва да се заведе дело, след като този човек има доход над 5000, с един добър адвокат издръжка от поне 500 може да се постигне. Живея в немска държава, където тези неща са толкова ясно регламентирани , и няма не искам ....закона винаги е на страната на майката с детето.... автоматично от заплатата на всеки татко се отбиват  парите,  закона казва.... закона казва че бащата е длъжен да подсигури също жилище, кола и т.н за детето за да се придвижва до училище... .....И какво толкова я обвинявате жената че иска най-доброто за детето си, уроци, езици и т.н, вие не искате ли същото за вашите? Не бихте ли дали най-доброто образование за детето си?  Нека да бъдем по човечни и да спрем да живеем с нагласата че понеже "тук е така" е грешно да си търсим правата.....Който прави деца трябва да поема и грижата за тях, и стига разни подмятания че някой е меркантилен.... Мила госпожице Кина 77, търсете си правата, не оставяйте нещата така ....крайно време е тези "мъже" да се научат че дете не се прави само,  дете се гледа също и възпитава и за това са нужни много средства, внимание, безсънни нощи и отговорност.  Simple SmileИ се придържайте към темата моля мили мами, то не бяха глупости, обвинения, жлъч, едва ли не я изкарахте виновна за това че е родила нарочно да го изнудва (някои от вас де); жената не ви иска мнението за това че е родила извънбрачно дете, тя просто иска вашето мнение относно дело за издръжка. Не я обвинявайте за това, че е взела такова решение защото не знаете в каква ситуация е била. Изисква се много смелост да родиш извънбрачно дете, знаейки че винаги има риск бащата да се отметне от задълженията си. Kina 77- Да, заведи дело и рискувай, той няма как да скрие всички доходи след като има фирма ..помисли трезво. Регламентирай си нещата с него, защото в момента в който си намериш някого, които да бъде с теб и те приеме с детенцето, този задник навярно ще те зареже като куче да се оправяш.  Моят съвет- черно на бяло да си го имаш. Прегръдка

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 13:12 от Racholinka

# 149
Racholinka, и аз живея някъде си в чужбина и тук мъжете казват - по евтино ми е да я убия и излежа отколкото да и плащам/да съм и роб цял живот - и го правят ( е не всички, но се случва и е проблем, огромен проблем ). Та дай да не размахваме къде как е, защото джунглата не е само в България. Преди да направим нещо трябва да помислим кави ще са последствията от него и да си понесем негативите. Никой не казва, че мъжът няма вина и никой не твърди, че той не трябва да си поеме отговорностите. Злобата, както я наричате вие уж добронамерените, ние злобарките я наричаме - стъпи на земята. Щото да паднеш от високо боли повече от опитите да се научиш да летиш.
Да заведе дело - ок, ама щом се колебае е на ясно, че загубите и ще са по големи от това което ще спечели.
Германия е уредена, съгласна съм, там хората са с различна нагласа, но съгласи се че има вратички и реши ли един мъж да се измъква - няма сила, която да го накара да бъде нито баща нито плащач.

Общи условия

Активация на акаунт